Serious Gaming Cluster Finland (www.seriousgamingcluster.fi) on hyötypelejä kehittävien suomalaisyritysten uusi etujärjestö. Näiden 30 pelikehittäjän toimintaan voi tutustua 17.11.2014 järjestettävässä tapahtumassa.

Himmel

Hyötypelit (serious games) ovat pelejä, joiden tavoitteena on edistää jotakin hyödyllistä tavoitetta peliviihteen avulla. Useimmiten hyötypelit kategorioidaan useampaan alaryhmään, kuten oppimiseen, hyvinvointiin, liikuntaan ja simulaatioihin. Hyötypelit voivat esimerkiksi auttaa pelaajaansa laskemaan ja lukemaan, ulkoilemaan aktiivisemmin tai ratkomaan yritysmaailman monimutkaisia ongelmia.

”Serious Gaming Cluster Finland on alun perin suomalaisessa pelimaailmassa pitkään vaikuttaneen Samuli Syvähuokon idea. Hän huomasi, että monet suomalaiset pelikehittäjät tekevät hyötypelejä, mutta melko yksin ja osin ilman hyötypelikehittäjän identiteettiä”, kommentoi Serious Gaming Cluster Finlandin hallituksen puheenjohtaja Matti Kuha. ”Pelillistäminen ja hyötypelit ovat nopeassa kasvussa. Niille povataan huikeaa menestystä lähivuosina. Suomalaiset hyötypelien kehittäjät voivat yhdessä oppimalla ja tekemällä laajentaa Suomen menestyvää pelimarkkinaa aivan uusiin suuntiin.”

Serious Gaming Cluster Finlandin tärkeimpänä tavoitteena on olla oppimiseen ja tiedon jakamiseen kannustava yhteenliittymä hyötypelien kehittäjille. Lisäksi sen tavoitteena on kertoa yleisölle eli päätösten tekijöille, sijoittajille ja kuluttajille hyötypelien eduista. Sitä kautta yhdistys haluaa kehittää yhteistyötä kaikkien asiasta kiinnostuneiden tahojen kanssa.

The Game Cave -tapahtuma
Serious Gaming Cluster Finland esittäytyy ensi kertaa julkisesti omassa The Game Cave -pelitapahtumassaan 17.11.2014 klo 17 – 19. Tapahtumassa on mukana noin 30 pelikehittäjää, jotka esittelevät tuotoksiaan omissa demopisteissään. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Helsingin Yliopiston Playful Learning Centerin kanssa heidän tiloissaan osoitteessa Siltavuorenpenger 5 A. Tapahtumaan voi ilmoittautua 14.11.2014 mennessä nettiosoitteessa http://bit.ly/thegamecaveregistration.

Lisätietoja Internetissä
www.seriousgamingcluster.fi
https://www.facebook.com/groups/681268481913579/
http://bit.ly/10XD5uh (logo & PDFs)

Lisätietoja
Serious Gaming Cluster Finland ry.
Matti Kuha
Puh: 040 551 5138
matti.kuha@seriousgamingcluster.fi