Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtava julkaisija, Ubisoft (www.ubi.com) on julkaissut Far Cry 4 -toimintapelin virallisen soundtrackin. Se on sävelletty yhteistyössä tunnetun elokuvasäveltäjä ja Rock and Roll Hall of Fame -jäsenen, Cliff Martinezin, kanssa.

FC4_Soundtrack_Cover

Cliff Martinez tunnetaan musiikkipiireissä sekä palkitun Red Hot Chili Peppers -yhtyeen entisenä jäsenenä että myös elokuvasävellyksistään elokuviin Traffic, Drive ja Spring Breakers. Hän on myös säveltänyt musiikin HBO:n tv-sarjaan The Knick.

Ubisoft Montreal -pelistudion musiikkisuunnittelija Jerome Angelotin, musiikkituottaja Simon Landryn ja audiojohtaja Tony Gronickin kanssa yhteistyössä musiikkia säveltänyt Martinez on loihtinut ainutlaatuista pelimusiikkia Far Cry 4:n pelitapahtumiin. Hän on luonut vahvan tunnelmallisia äänimaailmoja pelin julmankaunista ympäristöä ja sen unohtumattomia pelihahmoja varten.

”Cliffin ottamista mukaan ei tarvinnut miettiä. Hänen kanssaan työskentely oli todeksi tullut unelma. Hänellä on ainutlaatuinen musikaalinen kyky heijastaa tunteita ja nostattaa tavanomaisia asioita uskomattomalle tasolle”, kommentoi Far Cry 4:n audiojohtaja Tony Gronick. ”Cliff teki juuri niin hyvää jälkeä kuin toivoinkin. Olen ylpeä Far Cry 4:n musiikista ja kiitollinen siitä mahdollisuudesta, että sain tehdä töitä hänen kanssaan.”

”Olin otettu toiveesta tehdä musiikkia Far Cry 4 -peliin sen ollessa ensimmäinen täysimittainen videopelin ääniraita minulle”, kommentoi Martinez. ”Oli kiehtovaa tuoda omat minimalistiset elokuvalliset tapani mukaan kokonaiseen pelimaalimaan. Peli, jossa saat ratsastaa rynnistävällä elefantilla on tapaus, jolle ei sanota ei!”

Far Cry 4 Original Game Soundtrack on julkaistu digitaalisena versiona maailmanlaajuisesti 4. marraskuuta. Se on ladattavissa iTunes-musiikkikaupasta 9,99 euron kuluttajahintaan. Albumi on kuunneltavissa myös Spotify-suoratoistopalvelussa. Albumin rajoitettu kahden cd-levyn painos julkaistaan Euroopassa 9. marraskuuta. Kolmen lp-levyn rajoitettu painos julkaistaan tammikuussa 2015.

Far Cry 4 -pelissä pelaaja päätyy Kyratiin, vaaralliselle ja villille alueelle Himalajan vuoristossa, jota hallitsee hirmuhallitsija vailla empatiaa. Erilaisia aseita, kulkuneuvoja ja eläimiä apunaan käyttäen pelaaja kirjoittaa oman kohtalonsa eksoottisen pelimaailman ympäristöön. Far Cry 4 ilmestyy sekä PlayStation 4-, PlayStation 3-, Xbox One- ja Xbox 360 -pelikonsoleille että Windows-tietokoneille 18. marraskuuta 2014. Pelin ikäraja on PEGI18.

Lisätietoja


www.farcrygame.com
http://bit.ly/WJoqRh (kuvamateriaalia)

Musiikkiarvostelijoille on iTunes-latauskoodeja saatavana rajoitetusti.

Ubisoft
Ubisoft on maailman johtava interaktiivisten viihdetuotteiden julkaisija, jolla on sekä vahva ja laaja valikoima tuotteita että monipuolisia kumppanuuksia. Yrityksellä on omia toimistoja 26 maassa ja myyntiä runsaassa 55 maassa ympäri maailman. Ubisoft on sitoutunut toimittamaan korkealaatuisia ja kehityksen kärjessä olevia videopelejä asiakkailleen. Ubisoftin myynti vuonna 2012 oli runsaat 1,2 miljardia euroa. www.ubisoftgroup.com