Kotkalainen Serious Games Finland Oy ja tamperelainen PhysioTools Oy ovat solmineet merkittävän yhteistyösopimuksen. Yhtiöiden tavoitteena on rakentaa moderneja fysioterapiapalveluita, joissa peleillä on keskeinen rooli.

seriousgamesfinland

Ensimmäisessä vaiheessa Serious Games rakentaa PhysioToolsille, maailman johtavalle fysioterapian harjoiteohjelmistojen kehittäjälle, sovelluksen, jota fysioterapeutti ja hänen asiakkaansa käyttävät harjoitusohjelmien siirrossa ja muussa viestinnässä.

– Nyt harjoitusohjelmat siirtyvät perinteiseen tapaan tulostetulla paperiarkilla tai sähköpostin kautta. Älypuhelinten ja taulutietokoneiden yleistyminen on muuttanut myös fysioterapia-asiakkaiden odotuksia merkittävästi. Siksi tuomme markkinoille näitä laitteita hyödyntävät sovellukset fysioterapeutin ja asiakkaan väliseen kommunikointiin, sanoo PhysioToolsin hallituksen puheenjohtaja Mark Musgrove.

Toisessa vaiheessa yhteistyön tuloksena syntyy laaja liikekirjasto, jonka avulla asiakas voi halutessaan tehdä fysioterapiaharjoituksensa tietokoneen ja liikkeentunnistimen avulla.

– Aluksi liikkeentunnistimena voi käyttää Microsoftin Kinect for Windowsia. Se on erittäin tarkka, mutta silti hinnaltaan edullinen, joten se on jokaisen saatavilla. Tavoitteemme on saada yli 200 liikettä kirjastoon jo ensi vuoden alkupuolella. Sen jälkeen fysioterapeutin asiakas voi harjoitella toistoja aivan uudella tavalla, sanoo Serious Games Finlandin tuotekehitysjohtaja Janne Niittymäki.

– Fysioterapeutin kannalta liikkeentunnistimen avulla harjoittelu parantaa asiakaskontaktia ja laatua, koska silloin fysioterapeutti näkee, miten asiakas on harjoitellut kotona, jatkaa Musgrove.

Kolmannessa vaiheessa Serious Games ja PhysioTools aikovat yhdistää viihdepelejä mallinnettuihin fysioterapialiikkeisiin.

– Meillä on jo ollut koekäytössä Liitäjä-niminen peli, joka on suunniteltu aivohalvauksesta toipuvan fysioterapiaan. Jo nyt tiedämme, että pelillistetty fysioterapia toimii. Asiakkaan kotiharjoittelumotivaatio kasvaa merkittävästi, kun harjoittelusta on tehty mielekästä, jatkaa Niittymäki.

Serious Gamesin ja PhysioToolsin tavoitteena on saada koko palvelukokonaisuus markkinoille vuoden 2014 aikana. Ensimmäiset osat tuodaan asiakaskäyttöön kuitenkin jo vuoden 2013 loppupuolella.

Lisätietoja
Hannu Vuola, Hallituksen puheenjohtaja, hannu.vuola@seriousgames.fi, +358 440 240 040
Mika Huotari, Toimitusjohtaja, mika.huotari@physiotools.com, +358 208 301303
www.seriousgames.fi
www.physiotools.com
http://bit.ly/1aA9hXz (yritysten logot)

Serious Games Finland Oy on kotkalainen hyötypeleihin keskittynyt yritys. Yrityksen yhdessä Kymenlaakson sairaanhoitopiirin, Carean, kanssa kehittämää Liitäjä-peliä on testattu yli vuoden Carean toimipisteissä. Liitäjä on alun perin kehitetty aivohalvauksesta toipuvan potilaan harjoittelua varten.

PhysioTools Ltd on perustettu vuonna 1987 ja yrityksen tavoitteena on tuottaa yhteistyössä asiantuntijoiden kanssa ajantasaista ammattimaista kliinistä sisältöä. PhysioTools-kirjastossa on yli 20 000 harjoitusta, joita terveydenhuollon ja liikunnan ammattilaiset ympäri maailman käyttävät luodakseen yksilöllisiä harjoiteohjeita asiakkailleen.