Kiinalainen elektroniikkajätti Xiaomi suunnittelee ja tuottaa matkapuhelinten lisäksi myös sähköpotkulautoja. Xiaomi Mi Electric Scooter mahdollistaa nopean liikkumisen ympäristöystävällisesti.

Sähköpotkulaudalla liikkuminen on huomattavasti helpompaa kuin perinteisellä potkulaudalla tai polkupyörällä kulkeminen. Hiljainen ja muutenkin ympäristöystävällinen sähkömoottori takaa tasaisen kyydin jopa 25 kilometrin tuntinopeudella vaivattomasti ja hikoilematta. Sähköpotkulauta kulkee täydellä latauksella jopa 30 kilometrin matkan, joten sillä voi kulkea niin lyhyet kaupunkimatkat kuin hieman pidemmät maantieajotkin.

Ei siis ihme, että sähköpotkulautojen myynti on huikeassa kasvussa. Tutkimusyhtiö Grand View Researchin tuoreen raportin mukaan maailmanlaajuinen sähköskootterien markkina-arvo oli arviolta 15,4 miljardia euroa vuonna 2018. Markkinan odotetaan kasvavan peräti 37,1 miljardiin euroon vuoteen 2030 mennessä. Uusien ajoneuvojen lisäksi markkinoita vie eteenpäin älykkäiden vuokramarkkinoiden kehittyminen, akkuteknologian kehittyminen sekä kasvava kysyntä polttoainetehokkaille ajoneuvoille, jotka ovat nykyisiä selvästi ympäristöystävällisempiä.

Xiaomi Mi Electric Scooter M365
Laadukas ja luotettava Xiaomi Mi Electric Scooter M365 on tyylikäs sähköpotkulauta. Sillä voi sujuvasti kulkea jopa 30 kilometrin matkan kertalatauksella. Akku latautuu tyhjästä täyteen noin viidessä tunnissa tavallisella seinäpistokkeeseen liitettävällä matkalaturilla.

Helppokäyttöisen Xiaomi M365 -sähköpotkulaudan käytön oppii välittömästi eikä se vaadi minkäänlaista totuttelua, vaan se korvaa polkupyörän ja/tai kävelyn tarpeen vaivattomasti. Oikean käden peukalolla käytettävällä nopeussäätimellä sähköpotkulauta ampaisee helposti liikkeelle. Se saavuttaa tehokkaalla 250 watin harjattomalla moottorillaan jopa 25 kilometrin tuntinopeuden.

Vasemman käden käsijarrulla voi jarruttaa nopeasti ja turvallisesti, sillä etu- ja takarenkaiden lukkiutumattomat ABS-levyjarrut toimivat yhtä aikaa. Samalla etujarru lataa sähköpotkulaudan akkua liike-energian avulla. Takaosan merkkivalo varoittaa muita kulkijoita jarruttamisesta.

Xiaomi M365 -sähköpotkulaudan muotoilu on yksinkertaisen nerokas. Runko, komponentit ja lisävarusteet käyttävät kaikki samaa geometrista muotokieltä, joka ottaa ensisijaisesti huomioon käytettävyyden. Minimalistinen muotoilu onkin saanut Red Dot-, iF- ja Good Design -muotoilupalkinnot.

Lentokonealumiinivalmisteinen sähköpotkulauta on ajaessa todella tukeva ja se kestää myös haastavia olosuhteita. Suuret 8,5 tuuman ilmatäytteiset renkaat takaavat mukavan ja sujuvan kulkemisen myös epätasaisilla kulkureiteillä. Laite on lian ja roiskeveden kestävä (IP54).

Käyttäjäystävälliseen suunnitteluun kuuluvat myös erittäin kirkas led-ajovalo ja selkeät akun varauksen ilmaisevat merkkivalot.

Xiaomi M365 -sähköpotkulauta on taitettava ja painoa sillä on vain 12,2 kilogrammaa. Se on siis helposti kannettavissa paikkoihin, joissa ei voi ajaa ja se sopii kätevästi myös auton takaluukkuun.

Ilmainen iPhone- ja Android-älypuhelinsovellus mahdollistaa sähköpotkulaudan tietojen tarkan seuraamisen, laiteohjelmiston päivittämisen ja monet muut ominaisuudet, kuten sähköpotkulaudan lukitsemisen ja vakionopeuden säätämisen.

Xiaomi M365 -sähköpotkulaudan käyttäminen ei vaadi varusteita, erityisasusteita tai harjoittelua muutamaa minuuttia pidempään, joten sillä on kätevä kulkea niin työ-, koulu- kuin huvimatkatkin. Sähköpotkulauta soveltuu parhaiten 16 vuotta täyttäneille 120-200 senttimetriä pitkille ja alle 100 kilogrammaa painaville ajajille. Kypärän käyttö on aina suositeltavaa samaan tapaan kuin polkupyörää käytettäessä.

Saatavuus ja hinnoittelu
Xiaomi Electric Scooter M365 on saatavana välittömästi 499 euron suositushintaan. Hinta sisältää 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
http://www.xiaomi-mi.net/smart-devices/mi-electric-scooter-m365-black
http://bit.ly/2ThVq4K (kuvia)

Xiaomi
Xiaomi on perustettu vuonna 2010 sarjayrittäjä Lei Junin toimesta. Yritys perustuu hänen ”innovation for everyone” -visioonsa, jonka mukaan korkealaatuiset, huipputeknologialla rakennetut tuotteet tulee olla kaikkien ulottuvilla. Xiaomi luo ainutlaatuisia laitteita, ohjelmistoja ja Internet-palveluja Mi-faneille ja heidän avullaan. Käyttäjäpalautteen avulla yritys kehittää tuotevalikoimaa, johon kuuluvat tällä hetkellä Mi- ja Redmi-älypuhelimet, Mi-televisiot ja -digisovittimet, Mi-reitittimet ja Mi Ecosystem -tuotteet mukaan lukien älykodin tuotteet, puettavat tuotteet ja muut tarvikkeet. Xiaomi on läsnä yli 70 maassa ja laajentaa itseään maailmanlaajuiseksi tuotemerkiksi. Lisätietoja osoitteessa www.xiaomi.com.