Tietojärjestelmien tietoturvan ja riskienhallinnan markkinajohtaja, McAfee Inc. (www.mcafee.com) varoittaa raportissaan, että liikkeellä olevan roskapostin määrä saattaa maaliskuussa kasvaa jopa 20 prosenttia. Maaliskuu on tyypillisesti roskapostien määrissä mitattuna vuoden runsain kuukausi. Vuoden 2006 maaliskuussa roskapostin määrä kasvoi 20 prosenttia, vuonna 2007 se kasvoi 40 prosenttia ja vuonna 2008 se lisääntyi jopa 50 prosenttia verrattuna normaaliin kuukausittaiseen roskapostin määrään. Tämän vuoden maaliskuussa roskapostin määrän odotetaan nousevan 20 prosenttia.

Roskaposti ei ole ainoastaan harmillinen kiusa, vaan se voi johdattaa vastaanottajansa verkkorikollisuuden kohteeksi ja vaikuttaa liiketoiminnan kannalta oleellisiin asioihin. McAfee Avert Labs analysoi roskapostin liiketoiminnalle aiheuttamia kuluja. Roskaposti aiheuttaa noin tuhannen työntekijän kokoisille yrityksille keskimäärin 144 000 euron vuosittaisen lisäkulun. Muutamankin prosentin muutos huonompaan suuntaan vaikuttaa merkittävästi roskapostin aiheuttamiin yrityksen kuluihin.

Roskapostiliikenne aiheuttaa yrityksille valtavasti päänvaivaa. Se kuormittaa kohtuuttomasti verkkoa ja läpipäässeet viestit yhdessä yritysten puutteellisten tietoturvasäännösten kanssa muodostavat hallitsemattoman riskin. Ajantasainen ja toimiva roskapostisuodatus on yritystoiminnan, yrityksen maineen, asiakassuhteiden ja työntekijöiden ajankäytön kannalta ensiarvoisen tärkeää. McAfee haluaa tuoda esille roskapostiongelman vakavuuden ja pyrkii tarjoamaan yrityksille parhaat mahdolliset keinot sen hallintaan.

Raportti: http://www.mcafee.com/us/local_content/reports/mar_spam_report.pdf

Lisätietoja

Tiedotus ja testituotteet:
Visionist / Jiri Koivuniemi, email: jiri@visionist.fi, puh: 040-8378097

Tekniset kysymykset ja haastattelut:
McAfee Finland / Janne Aro, email: jarno_aro@mcafee.com, puh: 040-7351705

Tukkurit ja myynti:
Arrow ECS Finland Oy, www.arrowecs.fi, puh: 0207-656600
TechData Finland Oy, www.techdata.fi, puh: 020-1553636
McAfee Finland / Caj Salovaara, email: caj_salovaara@mcafee.com, puh: 09-2516353

McAfee Avert Labs
McAfee Avert Labs ylläpitää kansainvälistä korkealuokkaista tietoturvauhkia tutkivaa organisaatiota työllistäen tutkijoita 16 maassa ympäri maailman. Avert Labs yhdistää haittaohjelma- ja virustorjuntatutkimuksen sekä tietoturvahyökkäysten torjunnan ja haavoittuvuuden tutkimisen asiantuntemuksen maailmanlaajuisesti.

McAfee Inc.
McAfee Inc on johtava tietoturvateknologiaan keskittynyt yritys ja sen pääkonttori on Santa Clarassa, Yhdysvalloissa. Se toimittaa proaktiivisia ja hyväksi havaittuja ratkaisuja ja palveluja, jotka suojaavat järjestelmiä ja verkkoja ympäri maailman. Ainutlaatuisen tietoturvaosaamisensa ja innovointiin keskittymisensä ansiosta McAfee auttaa kotikäyttäjiä, yrityksiä, julkista sektoria ja palveluntarjoajia estämään hyökkäyksiä ja käyttökatkoksia sekä seuraamaan ja parantamaan tietoturvaansa. http://www.mcafee.com

McAfee, SiteAdvisor, IntruShield, Foundstone, VirusScan, Avert, Total Protection, AntiSpyware, Secure Content Management, ePolicy Orchestrator, Remediation Manager, Policy Auditor, Data Loss Prevention, Intrusion Prevention System ja Secure Internet Gateway ovat McAfee Inc.:n ja/tai sen tytäryhtiöiden tuotemerkkejä tai rekisteröityjä tuotemerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. McAfeen punainen väri tietoturvan yhteydessä on tunnusomainen McAfeen tuotteille. Kaikki muut rekisteröidyt tai rekisteröimättömät tuotemerkit ovat omistajiensa omaisuutta. © 2009 McAfee Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.