Tietojärjestelmien tietoturvan ja riskienhallinnan markkinajohtaja, McAfee Inc. (www.mcafee.com) julkisti tutkimuksen, joka osoittaa roskapostin pilaavan luontoa ja myötävaikuttavan olennaisesti kasvihuonekaasupäästöjen määrään. Carbon Footprint of Spam -tutkimuksessa käytettiin vertailukohtana sähkönkulutuksen aiheuttamia hiilipäästöjä, koska fossiiliset polttoaineet ovat pitkälti suurin sähköenergian lähde maailmassa.

mcafeecarbonfootprint

Carbon Footprint of Spam -tutkimus paljastaa ICF-ympäristöntutkimuslaitoksen ja roskapostiasiantuntijoiden laskelmien osoittavan roskapostien lähettämisen, käsittelemisen ja suodattamisen kuluttavan vuosittain 33 terawattituntia energiaa. Se vastaa 2,4 miljoonan kodin sähkönkulutusta tai 3,1 miljoonan autoilijan kuluttaman 7,6 miljardin polttoainelitran aiheuttamaa kasvihuonekaasujen määrää. Roskapostin suurimman lähettäjän, McColon toiminta saatiin estettyä loppuvuodesta 2008 ja roskapostin määrä putosi 70 prosenttia. Roskapostia lähetetään vuosittain noin 62 biljoonaa kappaletta ja nyt toteutuneen roskapostitauon energiansäästöä voidaan verrata siihen, että 2,2 miljoonaa autoa otettaisiin päiväksi pois liikenteestä.

Yksittäiseen roskapostiviestiin liittyvä keskimääräinen kasvihuonekaasujen määrä on 0,3 grammaa hiilidioksidia. Se vastaa autolla ajettua yhden metrin matkaa. Kun se kerrotaan roskapostien vuosittaisella määrällä, niin ajomatka vastaisi matkaa 1,6 miljoonaa kertaa maapallon ympäri. Suurin osa eli lähes 80 prosenttia energiankulutuksesta, joka liittyy roskapostiin, aiheutuu loppukäyttäjän tekemästä roskapostin poistamisesta ja asianmukaisten sähköpostien etsimisestä. Roskapostisuodattimet kuluttavat vain 16 prosenttia roskaposteihin liittyvästä energiamäärästä. Silti roskapostisuodattimet säästävät 135 terawattituntia sähköä vuodessa. Se vastaa 13 miljoonan auton liikenteestä poistamista. Jos jokainen sähköpostilaatikko olisi suojattu nykyaikaisimmalla roskapostisuodattimella, niin organisaatiot ja yksittäiset henkilöt voisivat vähentää roskaposteihin liittyvää energiankulutusta vuodessa 75 prosenttia. Se vastaa 25 terawattitunnin sähkönkulutusta ja 2,3 miljoonan auton liikenteestä poistamista.

Carbon Footprint of Spam -tutkimus: www.mcafee.com/carbonfootprint

Lisätietoja

Tiedotus ja testituotteet:
Visionist / Jiri Koivuniemi, email: jiri@visionist.fi, puh: 040-8378097

Tekniset kysymykset ja haastattelut:
McAfee Finland / Janne Aro, email: jarno_aro@mcafee.com, puh: 040-7351705

Tukkurit ja myynti:
Arrow ECS Finland Oy, www.arrowecs.fi, puh: 0207-656600
TechData Finland Oy, www.techdata.fi, puh: 020-1553636
McAfee Finland / Caj Salovaara, email: caj_salovaara@mcafee.com, puh: 09-2516353

McAfee Avert Labs
McAfee Avert Labs ylläpitää kansainvälistä korkealuokkaista tietoturvauhkia tutkivaa organisaatiota työllistäen tutkijoita 16 maassa ympäri maailman. Avert Labs yhdistää haittaohjelma- ja virustorjuntatutkimuksen sekä tietoturvahyökkäysten torjunnan ja haavoittuvuuden tutkimisen asiantuntemuksen maailmanlaajuisesti.

McAfee Inc.
McAfee Inc on johtava tietoturvateknologiaan keskittynyt yritys ja sen pääkonttori on Santa Clarassa, Yhdysvalloissa. Se toimittaa proaktiivisia ja hyväksi havaittuja ratkaisuja ja palveluja, jotka suojaavat järjestelmiä ja verkkoja ympäri maailman. Ainutlaatuisen tietoturvaosaamisensa ja innovointiin keskittymisensä ansiosta McAfee auttaa kotikäyttäjiä, yrityksiä, julkista sektoria ja palveluntarjoajia estämään hyökkäyksiä ja käyttökatkoksia sekä seuraamaan ja parantamaan tietoturvaansa. http://www.mcafee.com

McAfee, SiteAdvisor, IntruShield, Foundstone, VirusScan, Avert, Total Protection, AntiSpyware, Secure Content Management, ePolicy Orchestrator, Remediation Manager, Policy Auditor, Data Loss Prevention, Intrusion Prevention System ja Secure Internet Gateway ovat McAfee Inc.:n ja/tai sen tytäryhtiöiden tuotemerkkejä tai rekisteröityjä tuotemerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. McAfeen punainen väri tietoturvan yhteydessä on tunnusomainen McAfeen tuotteille. Kaikki muut rekisteröidyt tai rekisteröimättömät tuotemerkit ovat omistajiensa omaisuutta. © 2009 McAfee Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.