Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtava julkaisija Ubisoft julkaisee tilauspohjaisen opetusohjelman, jonka avulla kuka tahansa voi oppia soittamaan kitaraa.

Rocksmith+ on soittoa opettava tilauspalvelu, jolla voi oppia soittamaan akustista kitaraa, sähkökitaraa tai sähköbassoa. Sen avulla soittaja oppii sekä kielisoittimen perusteet että kehittyneemmätkin tekniikat hauskalla ja innostavalla tavalla. Rocksmith+ rakentuu kymmenvuotiselle kokemukselle aiempia Rocksmith-metodeja hyödyntäen. Sarjan aiemmat opetusohjelmat ovat auttaneet jopa yli viittä miljoonaa ihmistä tutustumaan kitaransoiton saloihin.

Rocksmith+ on suunniteltu ja toteutettu yhteisvoimin muusikoiden, musiikinopettajien ja pelintekijöiden kanssa. Ohjelmiston kehittämisessä on hyödynnetty jokaisen alan vahvuuksia, jotta se tarjoaisi ensiluokkaisen oppimiskokemuksen korkeatasoisella käytettävyydellä soittamista edistäen. Ohjelmiston kappalekirjo on valtava, sillä se sisältää yli 5 000 erilaista sävellystä monista eri tyyleistä.

Sony Musicin, Universalin ja monien pienempien levy-yhtiöiden edustamat artistit ovat mukana kattavalla valikoimalla, josta löytyy musiikkia moneen makuun. Tunnettuja artisteja ovat esimerkiksi The Clash, Juan Gabriel, Alicia Keys ja Santana. Uusia kappaleita tuodaan mukaan viikoittain. Eri tyylilajeja ovat esimerkiksi rock, pop, metallimusiikki, hiphop ja latinomusiikki.

Rocksmith+ sisältää monenlaisia oppimistyökaluja eri tasoisille kitaristeille ja basisteille aina aloittelijoista kokeneempiin soittajiin. Esimerkiksi muuttuva vaikeustaso mukautuu harjoittelijan soiton tason mukaan kappaleen aikana. Näin haastetaso pysyy aina sopivana eikä soitto käy turhan helpoksi tai liian vaikeaksi. Nuotit ja soinnut määräytyvät soittajan oman osaamistason mukaan.

Ohjelmistossa hyödynnetään ilmaista Rocksmith+ Connect -sovellusta, joka käyttää älypuhelimen mikrofonia yhdessä tietokoneen kanssa. Pelaajat hyötyvät sovelluksen kyvystä tunnistaa oikeat nuotit ja antaa välitöntä palautetta ilman ylimääräisiä lisälaitteita. Sovellus toimii sekä akustisten että sähköisten soittimien kanssa. Lisäksi Rocksmith+ Connect -sovellus toimii kätevänä viritintyökaluna kitaralle ja bassolle. Sovellus on saatavilla iOS- ja Android-älypuhelimille. Halutessaan pelaajat voivat yhdistää kitaransa tietokoneeseen erikseen myytävällä Rocksmith Real Tone -liitäntäjohdolla.

Rocksmith+ seuraa soittajan edistymistä ja osaa suositella sopivia harjoituksia ja oppitunteja soittajan osaamistason mukaan. Ohjelmistossa on myös avustavia opetusvideoita, joiden avulla voidaan opettaa soittotekniikkaa. Videoilla käydään läpi soittimia ja lisälaitteita, soittimen huoltamista ja muita soittamiseen liittyviä asioita.

Rocksmith+ tekee yhteistyötä tunnetuimpien soitin-, vahvistin- ja lisälaitemerkkien kanssa. Näitä ovat Gibson, Epiphone, Kramer, Ibanez, Ernie Ball, Ernie Ball Music Man, Marshall, Orange, Mesa/Boogie, Roland, Boss ja Electro-Harmonix.

Rocksmith 2014 -pelin omistajille Rocksmith+ tarjoaa alennusta kolmen ja 12 kuukauden tilauksista. Lisätietoja näistä ja pelin beetatestausvaiheesta löytyy pelin kotisivuilta.

Tilauspalvelupohjainen Rocksmith+ julkaistaan pc-tietokoneille Ubisoft Store -kauppapaikassa 6. syyskuuta 2022. Yhden kuukauden tilaus maksaa 14,99 euroa, kolmen kuukauden tilaus 39,99 euroa ja vuoden mittainen tilaus 99,99 euroa. Rocksmith+ julkaistaan myös mobiililaitteille kuluvan vuoden aikana.

Rocksmith+ -opetusohjelman esittelyvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/z4GYGwWMUd4.

Lisätietoja
https://www.ubisoft.com/fi-fi/game/rocksmith/plus
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vh6V20VibKBPkCLRWaA?e=guCbuF (kuvia)

Ubisoft
Ubisoft on maailman johtava interaktiivisten viihdetuotteiden tekijä, julkaisija ja jakelija, jolla on laaja valikoima maailmanluokan pelibrändejä, kuten Assassin’s Creed, Brawlhalla, Far Cry, For Honor, Just Dance, Watch Dogs, The Crew, Tom Clancy’s -pelisarja mukaan lukien The Division, Ghost Recon ja Rainbow Six. Ubisoftin maailmanlaajuinen pelistudioiden ja myyntitoimistojen verkosto on sitoutunut toimittamaan omaperäisiä ja muistettavia pelikokemuksia kaikilla suosituilla pelialustoilla mukaan lukien pelikonsolit, älypuhelimet, tablettilaitteet ja tietokoneet. Ubisoftin myynti vuonna 2020-2021 oli yli 2,241 miljardia euroa. Lisätietoja osoitteessa www.ubisoftgroup.com.