RoboCop_RogueCity

PAN Visionin jakelema ja NACONin julkaisema tieteistoimintapeli antaa pelaajalle mahdollisuuden omaksua ikonisen kyborgipoliisin roolin synkän lähitulevaisuuden maailmassa.

MGM-elokuvayhtiön kulttileffoihin perustuva RoboCop: Rogue City kertoo oman alkuperäistarinansa, joka osin sijoittuu tuttuihin ympäristöihin ja tapahtumapaikkoihin. Tuttuja ovat elokuvien faneille myös osa pelin yksityiskohdista. Tarinallisesti kaikki on kuitenkin uutta ja ainutkertaista, vaikkakin epäsuoraa jatkoa aiempien elokuvien tapahtumille.

Pelin tarina onkin täynnä viitteitä alkuperäisiin RoboCop-elokuviin ja etenkin niiden tarinan tunteva pelaaja voi nauttia yksityiskohdista. On kuitenkin tärkeää huomata, että peli toimii täysin itsenäisenä teoksena sekä tarinallisesti että toiminnan osalta, eikä pelin toiminnasta nauttiakseen tarvitse tuntea sen enempää ensimmäistä elokuvaa kuin sen jatko-osiakaan.

Pelissä nähtävä vanha Detroitin kaupunki on jengien vallassa. Tämän lisäksi kauhua, rikosaaltoja ja katoamisia on aiheuttanut kaupungin ”uusi tulokas”, jota poliisikaan ei tunne. Yhtäkkiä koko kaupungista on tullut entistä vaarallisempi kauhun ja kaaoksen tyyssija. Tähän poliisilaitoksen vastaus on ikoninen RoboCop-superpoliisi, joka on puoliksi kone ja puoliksi ihminen. Tehtävänään kyborgikytällä on palauttaa laki ja järjestys sekä taata kansalaisten turvallisuus jengeistä huolimatta.

RoboCop ei kuitenkaan saa toimia omillaan, vaan toimia valvoo jättikorporaatio OCP. Tämä kasvoton suuryritys valvoo ja analysoi kyborgipoliisin toimia, sillä kukaan ei tietenkään halua voimallisen robottipoliisin riistäytyvän käsistä mahdollisten ohjelmointivirheiden takia. Eikä suuryritys tietenkään halua menettää omaisuutensa hallintaa. Lisäksi OCP haluaisi korvata inhimilliset poliisit täysin konevetoisilla ja huippuaseistetuilla ratkaisuilla.

Näistä lähtökohdista alkaa kiehtova, jännittävä ja monisyinen tarina, jossa toisiinsa yhdistyy häikäilemätön rikollisten harjoittama väkivalta, armoton lainvalvonta ja synkän tulevaisuuden tieteistarina. Luvassa on vaikeita valintoja ja vauhdikkaita kohtaamisia sekä tietenkin mielenkiintoista poliisin työtä.

Pelin uusimman esittelyvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/Bcv7-DLr2mU.

RoboCop: Rogue City julkaistaan 2. marraskuuta 2023 sekä PlayStation 5- ja Xbox Series X/S -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Lisätietoja

https://robocop-roguecity.com
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_viPEsJUj5F2f-LrBcyA?e=QPdVYc (kuvia)

PAN Vision

PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Göteborgissa. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.