Avatar

Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtava julkaisija Ubisoft tuo pelin vaikuttavimman version PC-tietokoneille.

Avatar: Frontiers of Pandora asettaa pelaajan sankarillisen Na’vi-hahmon rooliin. Tehtävänään nuorukaisella on puolustaa omaa kotimaataan ja asuinplaneettaansa katalan ja ahneen RDA-yhtiön valtaamisyrityksiä vastaan. Tehtävä ei ole helppo, sillä suuryrityksellä on apunaan valtava määrä koneita ja aseistusta, johon Na’vi-kansalla ei ole vastineita.

Pelin PC-version vähimmäisvaatimukset ja suosituskokoonpanot on nyt julkistettu, jotta tietokoneella pelaavat voivat valmistautua kohtaamiseen viime hetken laitteistopäivityksin. Pelin kokoonpanosuositukset on jaettu neljään eri luokkaan eli vähimmäisvaatimuksiin, suosituskokoonpanoon sekä vielä enemmän pelaamiseltaan vaativaan innokkaan harrastajan ja ultratason luokituksiin. Mikäli pelistään haluaa kaiken mahdollisen irti, on ultratason luokitus juuri näitä pelaajia varten.

Peliä vähimmäisvaatimuksilla pelaavan tietokone kykenee toistamaan peliä täysteräväpiirtoisella 1080p-tarkkuudella 30 kuvan päivitysnopeudella ja alemmalla FSR 2 -laadulla. Suorittimen tulee olla vähintään AMD Ryzen 5 3600 tai Intel i7 8700K. Näytönohjaimen tulee olla vähintään AMD RX 5700 8 Gt, Nvidia GTX 1070 8 Gt tai Intel ARC A750 8 Gt.

Suosituskokoonpano kykenee toistamaan peliä 1080p-tarkkuudella 60 kuvan päivitysnopeudella paremmalla FSR 2 -laadulla. Tällöin suorittimen tulee olla vähintään AMD Ryzen 5 5600x tai Intel i5 11600k. Näytönohjaimen tulee olla vähintään AMD RX 6700 XT 12 Gt tai Nvidia RTX 3060 Ti 8 Gt.

Mikäli peliä mielii pelata innokkaan harrastajan tasolla eli 1440p-tarkkuudella 60 kuvan päivitysnopeudella, vaaditaan suorittimeksi vähintään AMD Ryzen 5 5600x tai Intel i5 11600k. Näytönohjaimeksi vaaditaan vähintään AMD RX 6800 XT 16 Gt tai Nvidia RTX 3080 10 Gt.

Parasta ultratasoa mielivälle eli 4K-tarkkuudella pelaavalle pelaajalle vaatimustaso on korkeampi. Suorittimena tulee olla vähintään AMD Ryzen 7 5800x3D tai Intel i7 12700k. Näytönohjaimelta vaaditaan puhtia enemmän eli vähintään AMD RX 7900 XTX 24 Gt tai Nvidia RTX 4080 16 Gt.

Mikä tahansa näytönohjain tai suoritin käytössä onkaan, vaatimukset keskusmuistin, tallennustilan ja käyttöjärjestelmän osalta ovat samat kaikille tasoille eli 16 gigatavua kaksikanavaista keskusmuistia ja 90 gigatavua tallennustilaa. Käyttöjärjestelmän tulee olla Windows 10 tai 11 ja lisänä DirectX 12 -rajapinta.

Avatar: Frontiers of Pandora hyödyntää säteenseurantatekniikkaa varjoissa ja heijastuksissa, jotka tekevät maailmasta graafisesti upean kokemuksen. Lisäksi peli hyödyntää AMD FSR 2 -teknologiaa, joten pelaaja voi räätälöidä asetuksistaan kuvanlaatua ja suorituskykyä. Tuki FSR 3 -tekniikalle tulee peliin julkaisun yhteydessä. Lisäksi pelissä on tuki laajakuvanäytöille sekä DLSS- ja XeSS-teknologioille.

Pelin PC-ominaisuuksia esittelevän videon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/LMKjgVkGwzU.

Avatar: Frontiers of Pandora julkaistaan 7. joulukuuta sekä PlayStation 5- ja Xbox Series X -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Pc-versio on saatavana myös Ubisoft+ -pelipalvelussa. Pelin ikäraja on PEGI 16.

Lisätietoja

www.ubisoft.com/en-gb/game/avatar/frontiers-of-pandora
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vh6VeydazG2F8q8ICHw?e=PWef2R (kuvia)

Ubisoft

Ubisoft on maailmojen luoja, joka on sitoutunut rikastuttamaan pelaajien elämää alkuperäisillä ja ikimuistoisilla viihdekokemuksilla. Ubisoftin maailmanlaajuiset kehitystiimit luovat ja kehittävät monipuolisia pelejä, joihin kuuluvat muun muassa Assassin’s Creed, Brawlhalla, For Honor, Far Cry, Tom Clancy’s Ghost Recon, Just Dance, Rabbids, Tom Clancy’s Rainbow Six, The Crew ja Tom Clancy’s The Division. Ubisoft Connectin kautta pelaajat voivat nauttia palveluiden ekosysteemistä parantaakseen pelikokemuksiaan, saadakseen palkintoja ja pitääkseen yhteyttä ystäviin eri alustoilla. Ubisoft+ -tilauspalvelun avulla pelaajat pääsevät käsiksi jatkuvasti kasvavaan pelivalikoimaan, joka sisältää yli 100 Ubisoftin peliä ja niiden lisäosaa. Tilivuotena 2022–2023 Ubisoftin myynti oli 1 739 miljoonaa euroa. Lisätietoja on osoitteessa www.ubisoftgroup.com.