PAN Vision Finland Oy (www.panvision.com) julkaisee maailman vahvimman tytön, Peppi Pitkätossun seikkailuista hauskan pelin Nintendo DS -käsikonsolille.

peppibox

Astrid Lindgrenin suosituista lastenkirjoista tuttu Peppi Pitkätossu on monille tuttu hahmo. Lukemattomia kirjoja, elokuvia ja sarjakuvia vuosien varrella tähdittänyt Peppi tunnetaan paitsi hullunkurisesta käytöksestään, myös värikkäästä olemuksestaan ja ennen kaikkea hykerryttävistä seikkailuistaan.

Peppi Pitkätossun ja hänen kumppaniensa seikkailuista kertovia kirjoja on käännetty kymmenille eri kielille ja nämä tarinat ovat viihdyttäneet lukijoita sukupolvesta toiseen. Maailman vahvimpana tyttönä tunnettu Peppi Pitkätossu sai alkunsa jo 1940-luvun alussa, kun kirjailija Lindgren halusi kertoa tarinoita sairastavalle tyttärelleen. Sittemmin Peppi-kirjoja on myyty maailmanlaajuisesti kymmeniä miljoonia kappaleita.

Nyt on Pepin uuden maailmanvalloituksen aika, kun hän loikkaa Nintendo DS -käsikonsolien maailmaan yhdessä ystäviensä Tommin ja Annikan kanssa.

Peli vie Pepin ystävineen merimatkalle, jota varten sankarittaremme pakkaa tavaroita mukaan. Mukaan tarttuu kaikkea kummallista ja hauskaa, sillä koskaan ei voi olla varma mitä kaikkea seikkaillessa oikein tapahtuu. Matkan varrella laitetaan niin rosvoja ojennukseen kuin myös pelastetaan lapsia uhkaavilta vaaroilta, sekä tietysti testataan Pepin kuuluisia voimia.

Varsinaisen pääseikkailun lisäksi pelissä on peräti neljän pelaajan moninpelitila, jossa pelaajat kisailevat leikkisästi toisiaan vastaan keräilemällä rahoja ja aarteita erilaisissa kentissä. Pelin lupsakka ja värikäs tyyli sopii erityisesti nuoremmille pelaajille, aina neljästä ikävuodesta kymmeneen asti, sekä tietysti myös muille lapsenmielisille seikkailijoille.

Peppi Pitkätossu -pelin teknisestä toteutuksesta vastaa norjalainen Ravn Studio, joka on tullut tunnetuksi kotimaassaan useista luomistaan lastenpeleistä. Peppi-peli on luotu yhteistyössä Saltkråkan AB:n kanssa, joka on vastannut Peppi-pelin uskollisuudesta Astrid Lindgrenin luomia hahmoja, paikkoja ja tyyliä kohtaan.

Pelin visuaalinen tyyli perustuu pitkäaikaisen Peppi-kuvittajan Ingrid Vang Nymanin luomaan taiteeseen. Kaikki Peppi-kirjat ja -sarjakuvat vuosien 1945–1959 välisenä aikana olivat Nymanin kuvittamia.

Peppi Pitkätossu julkaistaan Suomessa 19. kesäkuuta Nintendo DS -käsikonsolille 44,90 euron kuluttajahintaan. Hinta sisältää 23 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja internetissä
www.panvision.com/pelit

Lisätietoja ja testikappaleet
Visionist / Jerry Kurunen, 050 56 98 320, jerry@visionist.fi
PAN Vision / Niklas Von Schöneman, 010 843 8492, niklas.vonschoneman@panvision.com

Saltkråkan AB on Astrid Lindgrenin lasten ja lastenlasten omistama perheyritys. Yrityksen tarkoituksena on valvoa edesmenneen kirjailijan töitä ja saavutuksia siinä hengessä, jossa hän olisi itse halunnut niiden toteutuvan.

Ravn Studio on Drammenista, Norjasta kotoisin oleva riippumaton pelistudio. Studion perustivat Stine Wærn ja Tinka Town vuonna 2002 ja nyt yritys toimii yli viidentoista kokeneen työntekijän voimin.

PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen julkaisija ja jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit ja IT-oheislaitteet. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yli sadan henkilön yhtiönä PAN Visionilla on toimipisteet kaikissa Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Tukholmassa. Vuodesta 2001 PAN Visionin on omistanut KF-ryhmä, joka on merkittävä toimija vähittäismyynnin saralla pohjoismaisilla markkinoilla. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.