Euroopan johtava pelikonsolitarvikkeiden valmistaja, Bigben Interactive (www.bigben.eu) tuo markkinoille ajopelin, jossa autot ovat aseita ja maaliin tuleminen on toissijaista.

mayhem

Rombax Gamesin luoma ja ranskalaisen Bigben Interactiven julkaisema Mayhem esittelee aivan uudenlaisen ajopelikokemuksen. Pelin perusidea on hykerryttävän yksinkertainen ja äärimmäisen palkitseva: romurallia tuhovoimaisilla ajoneuvoilla!

Mayhem yhdistää ainutlaatuisella tavalla toisiinsa vauhdikkaan kisailun ja miehekkään autojen runttaamisen. Pelin graafinen tyyli on omaleimainen yhdistelmä tyyliteltyä ja sarjakuvamaista mustavalkografiikkaa, johon on yhdistelty värikkäitä erikoistehosteita ja tehokeinona toimivia korostuksia.

Värien kontrasti on ainutlaatuinen ja mustavalkotyyli tuttu muun muassa ylistetystä Madworld-pelistä. Destruction Derby -pelisarjan vannoutuneet fanit puolestaan muistavat romurallihenkisen autojen romutuksen riemun. Mayhem yhdistää näitä piirteitä taidolla ja tyylitajulla, kuin esikuviaan kunnioittaen.

Mayhem tarjoaa pelaajilleen varsin vakuuttavan määrän erilaisia kulkupelejä. Mukana on jopa 120 erilaista ajoneuvoa kuudessa eri ajoneuvoluokassa, joten vaihtelua riittää niin kestävyyden, kiihtyvyyden kuin nopeudenkin saralla.

Pelin raivoisa metallisen tuhon sinfonia on myös koettavissa useissa eri pelimuodoissa, jotka tarjoavat erilaisia haasteita pelityylin vaihdellessa tilasta toiseen. Demolition-tilassa murskataan muita autoja ajamisen ohella ja viimeisenä radalle jäänyt on voittaja.

Vastaavasti race-pelitila keskittyy perinteisempään ralliin, jossa voittaja on ensimmäisenä maaliin selviytynyt. Matkalla tietysti tuhotaan muiden kisailijoiden kaaroja armotta ja säälimättä.

Muita pelimuotoja ovat radan hallinnasta kisattava domination sekä elimination-pelitila, jossa kierroksen viimeisenä maaliin tullut putoaa pelistä automaattisesti, kunnes jäljellä on vain yksi kuski autoineen.

Pelin viisi eri areenaa tarjoavat myös haastetiloja jopa huikeat kaksikymmentä erilaista. Pelikokemuksen viimeistelee yksinpelin ohella pelattava jaetun ruudun moninpeli, sekä peräti kahdeksan pelaajan verkkopelimuoto.

Saatavuus ja hinnoittelu
Mayhem julkaistaan PlayStation 3 -pelikonsolille 39,95 euron kuluttajahintaan. Hinta sisältää 23 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja internetissä
www.panvision.com/pelit
www.bigben-interactive.co.uk/produit/game/id/4741

Lisätietoja
Visionist/Jiri Koivuniemi, 040 837 8097, jiri@visionist.fi

Bigben Interactive
Ranskalainen Bigben International on Euroopan johtavia pelikonsolitarvikkeiden valmistajia. Miltei 30 vuotta alalla toiminut yritys myy tuotteitaan yli 25 eri maahan. Tuotevalikoima kattaa kaikki merkittävät pelikonsolimerkit ja kaikenlaiset pelikonsolien lisätarvikkeet. Yhtiö on myös menestyksekkäästi solminut yhteistyö- ja lisensointisopimuksia merkittävien tuotemerkkien kanssa. www.bigben.eu