PAN Vision Finland Oy (www.panvision.com) julkaisee Pendulo Studiosin upean seikkailupeliluomuksen, joka palauttaa perinteisten tarinavetoisten pelien loiston mukaansa tempaavan tarinan voimin.

yesterday

Pendulo Studios tunnetaan parhaiten kolmiosaisesta Runaway-pelisarjastaan. Yesterday on kuitenkin seikkailupelin parissa kunnostautuneen pelistudion kunnianhimoisin ja vaikuttavin luomus tähän asti. Luvassa on tarina, joka vie pelaajat palkitsevalle matkalle upean animaation siivittämänä.

Pelin taustatarina sijoittuu New Yorkin kaupunkiin, joka toimii osittain tapahtumien näyttämönä. Kerjäläisiä alkaa kadota kaupungin kaduilta, yksi toisensa jälkeen, vain tullakseen löydetyksi elävinä poltettuina.

Toisaalla samaan aikaan alkaa ilmestyä y-kirjainta muistuttavia arpia ihmisten käsiin. Mikään muu tekijä tai ominaisuus ei kuitenkaan näytä yhdistävän näitä ihmisiä toisiinsa.

Kun poliisi ja lehdistö tuntuvat antavan näille tapahtumille turhan vähän huomiota, alkaa nuori ja rikas hyväntekeväisyysorganisaation omistaja Henry White tutkia katoamisia yhdessä ystävänsä Cooperin kanssa. Yhdessä he muodostavat todellisen voimakaksikon, jonka erilaiset luonteet ja piirteet tekevät heistä kiehtovan parivaljakon.

Herrat White ja Cooper sijoittuvat pelin keskiöön ja ovat molemmat mukana pelattavina hahmoina. Kolmantena ohjastettavana hahmona on arvoituksellinen John Yesterday. Hän on mies, jonka muisti tuntuu olevan kokonaan tyhjäksi pyyhitty. Miten hän liittyy tapahtumiin ja mitä oikein on tapahtunut? Näihin ja moniin kysymyksiin vastaa Yesterday.

Yesterday on perinteisten seikkailupelien traditioita kunnioittava pelikokemus, joka perustuu ennen kaikkea vahvalle ja kiinnostavalle tarinalle. Kolmen päähahmon kautta peli vie pelaajansa yhä syvemmälle tarinan käänteisiin ja jännittäviin tapahtumiin.

Kiehtovan tarinan lisäksi peli tekee vaikutuksen animaatioelokuvia muistuttavalla visuaalisella tyylillään. Kauniit, värikylläiset ja voimakasta tunnelmaa huokuvat ympäristöt yhdistyvät sulavaan animaatioon ja pelin tunnetta täydentävään äänimaailmaan. Peli myös sisältää jopa neljä erilaista lopetusta, pelaajan päätöksistä riippuen.

Yesterday on enemmän kuin vain tavanomainen seikkailupeli. Yesterday on kokonaisvaltainen paketti, jossa yhdistyvät pelien, sarjakuvien ja elokuvien parhaat puolet yhdeksi elähdyttäväksi audiovisuaaliseksi kokemukseksi.

Yesterday julkaistaan Suomessa 23. maaliskuuta PC-tietokoneille 29,90 euron kuluttajahintaan. Hinta sisältää 23 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja internetissä
www.yesterday-game.com
www.panvision.com/pelit

Lisätietoja ja testikappaleet
Visionist / Jerry Kurunen, 050 56 98 320, jerry@visionist.fi
PAN Vision / Niklas Von Schoneman, 010 843 8492, niklas.vonschoneman@panvision.com

PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen julkaisija ja jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit ja IT-oheislaitteet. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yli sadan henkilön yhtiönä PAN Visionilla on toimipisteet kaikissa Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Tukholmassa. Vuodesta 2001 PAN Visionin on omistanut KF-ryhmä, joka on merkittävä toimija vähittäismyynnin saralla pohjoismaisilla markkinoilla. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.

Pendulo Studios on espanjalainen pelistudio, jonka pääosaaminen on keskittynyt erilaisiin seikkailupeleihin. Vuonna 1994 neljän ystävän kesken perustetun pelistudion tärkeimpänä tavoitteena on ollut alusta asti tehdä hyviä, graafisia seikkailupelejä. Pendulo Studiosin tunnetuimpia pelejä ovat Runaway-pelisarja ja The Next Big Thing.