Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtava julkaisija, Ubisoft (www.ubi.com) on mukana tänään alkavassa Assembly-tietokonetapahtumassa pohjoismaisen Rainbow Six Siege -peliturnauksen muodossa.

Assembly Summer 2017 yhdessä DreamHack-tapahtuman kanssa järjestää elektronisen urheilun Pohjoismaiden mestaruuskilpailun lauantaina 5. elokuuta. Kesäkauden finaaliturnauksessa taistellaan mestaruustittelin lisäksi 50 000 kruunun eli noin 5 500 euron palkintopotista. Rainbox Six Siegen finaalissa ottavat toisistaan mittaa aiemmin GiFu-nimellä tunnettu suomalaistiimi ENCE eSports ja ruotsalainen LAST 20 SEC.

Nordic Championship on pohjoismaisen e-urheilun arvokkain turnaus. Se on parhaiden suomalaisten, ruotsalaisten, norjalaisten ja tanskalaisten e-urheilijoiden keskinäinen kamppailu. Tämän vuoden mestaruuskilpailussa pelataan Rainbow Six Siegen lisäksi Starcraft II:n ja Counter Strike: Global Offensiven voitosta. Koko turnauksen potti on yhteensä 700 000 kruunua.

Finaaliturnausta ja muita Assembly-aktiviteetteja pääsee seuraamaan tapahtumapaikalle Helsingin Messukeskukseen 20 euron viikonloppulipulla. Finaaliottelut lähetetään myös suoratoistolähetyksenä suomeksi ja englanniksi selostettuina. Suomenkielistä lähetystä voi seurata osoitteessa http://areena.yle.fi/1-4174710. Englanninkielinen lähetys löytyy puolestaan osoitteesta www.twitch.tv/nordicchampionship.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege
Taktisen ja toimintapitoisen erikoisryhmätoiminnan ykkösnimi Tom Clancy’s Rainbow Six Siege vie pelaajansa jännittävän ja kiihkeätunnelmaisen toiminnan maailmaan, jossa lainvalvojat ja ammattirikolliset ottavat yhteen toistensa kanssa. Rainbow Six -pelisarja ei kuitenkaan edusta suoraviivaista räiskimistä, vaan rakentuu tarkkaan laadittujen strategioiden ja taktisten toimintamallien varaan. Poliisin ja armeijan erikoisryhmistä tutut erikoisvälineet, kuten erilaiset räjähteet, kranaatit, suojakilvet ja monet muut apuvälineet ovat yhtä tärkeässä osassa kuin vaativaan voimankäyttöön tarkoitetut ampuma- ja lähitaisteluaseet. Tom Clancy’s Rainbow Six Siege onkin yhdistelmä sekä kiivasta räiskintää, vaarallisia lähitaistelutilanteita että taktista osaamista ja strategista pohdintaa. Yksinpelin lisäksi Tom Clancy’s Rainbow Six Siege tarjoaa monipuoliset moninpelitilat, joissa pelaajat voivat toimia ryhmissä toisiaan vastaan. Peli soveltuukin erinomaisesti myös elektronisen urheilun temmellyskentäksi.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege on saatavana sekä PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Lisätietoja
http://www.assembly.org/summer17/esport/nordic-championship/
www.rainbow6.com
http://bit.ly/1IB5Fov (kuvia)

Ubisoft
Ubisoft on maailman johtava interaktiivisten viihdetuotteiden tekijä, julkaisija ja jakelija, jolla on laaja valikoima maailmanluokan pelibrändejä, kuten Assassin’s Creed, Just Dance, Watch Dogs, Tom Clancy’s -pelisarja, Rayman ja Far Cry. Ubisoftin maailmanlaajuinen pelistudioiden ja myyntitoimistojen verkosto on sitoutunut toimittamaan omaperäisiä ja muistettavia pelikokemuksia kaikilla suosituilla pelialustoilla mukaan lukien pelikonsolit, älypuhelimet, tablettilaitteet ja tietokoneet. Ubisoftin myynti vuonna 2016-2017 oli 1,460 miljardia euroa. Lisätietoja osoitteessa www.ubisoftgroup.com.