Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtava julkaisija, Ubisoft (www.ubi.com) oli mukana Assembly-tietokonetapahtumassa järjestämässä pohjoismaista Rainbow Six Siege -peliturnausta.

Assembly Summer 2017- ja DreamHack-tapahtumien yhteistyössä järjestämä Rainbow Six Siege -toimintapelin Pohjoismaiden mestaruusturnaus päättyi kotimaiseen voittoon. Tiukan ja tasaväkisen mestaruusottelun voittajaksi nousi ENCE eSports tuloksin 2-1. Tappiolle jäänyt ruotsalaistiimi LAST 20 SEC tarjosi kuitenkin kovan vastuksen. Lopputulos ratkottiinkin vasta jatkoajalla, kun ENCE kykeni kolmannen kierroksen hyökkäysvuorollaan nujertamaan kilpakumppaninsa.

Kotimaisen yleisön edessä livenä pelattu peli toi ENCE-tiimille palkintorahaa 50 000 Ruotsin kruunua eli noin 5 500 euroa. Ottelutapahtuma on kokonaisuudessaan katsottavissa Dreamhackin sivuilta Twitch-suoratoistona osoitteesta https://nc.dreamhack.com/ence-wins-r6-nordic-championship/.

Assemblyssä järjestetty Nordic Championship on pohjoismaisen e-urheilun arvokkain turnaus. Se on parhaiden suomalaisten, ruotsalaisten, norjalaisten ja tanskalaisten e-urheilijoiden keskinäinen kamppailu. Tämän vuoden mestaruuskilpailussa pelattiin Rainbow Six Siegen lisäksi Starcraft II:n ja Counter Strike: Global Offensiven voitosta. Koko turnauksen yhteispotin arvo oli 700 000 kruunua.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege
Taktisen ja toimintapitoisen erikoisryhmätoiminnan ykkösnimi Tom Clancy’s Rainbow Six Siege vie pelaajansa jännittävän ja kiihkeätunnelmaisen toiminnan maailmaan, jossa lainvalvojat ja ammattirikolliset ottavat yhteen toistensa kanssa. Rainbow Six -pelisarja ei kuitenkaan edusta suoraviivaista räiskimistä, vaan rakentuu tarkkaan laadittujen strategioiden ja taktisten toimintamallien varaan. Poliisin ja armeijan erikoisryhmistä tutut erikoisvälineet, kuten erilaiset räjähteet, kranaatit, suojakilvet ja monet muut apuvälineet ovat yhtä tärkeässä osassa kuin vaativaan voimankäyttöön tarkoitetut ampuma- ja lähitaisteluaseet. Tom Clancy’s Rainbow Six Siege onkin yhdistelmä sekä kiivasta räiskintää, vaarallisia lähitaistelutilanteita että taktista osaamista ja strategista pohdintaa. Yksinpelin lisäksi Tom Clancy’s Rainbow Six Siege tarjoaa monipuoliset moninpelitilat, joissa pelaajat voivat toimia ryhmissä toisiaan vastaan. Peli soveltuukin erinomaisesti myös elektronisen urheilun temmellyskentäksi.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege on saatavana sekä PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Lisätietoja
http://www.assembly.org/summer17/esport/nordic-championship/
www.rainbow6.com
http://bit.ly/1IB5Fov (kuvia)

Ubisoft
Ubisoft on maailman johtava interaktiivisten viihdetuotteiden tekijä, julkaisija ja jakelija, jolla on laaja valikoima maailmanluokan pelibrändejä, kuten Assassin’s Creed, Just Dance, Watch Dogs, Tom Clancy’s -pelisarja, Rayman ja Far Cry. Ubisoftin maailmanlaajuinen pelistudioiden ja myyntitoimistojen verkosto on sitoutunut toimittamaan omaperäisiä ja muistettavia pelikokemuksia kaikilla suosituilla pelialustoilla mukaan lukien pelikonsolit, älypuhelimet, tablettilaitteet ja tietokoneet. Ubisoftin myynti vuonna 2016-2017 oli 1,460 miljardia euroa. Lisätietoja osoitteessa www.ubisoftgroup.com.