Suomen johtava räätälöityjen tietokoneiden valmistaja, Jimm’s PC-Store (www.jimms.fi) osallistuu jälleen tällä viikolla käynnistyvään Assembly-tapahtumaan ja juhlistaa samalla kymmenettä vuottaan tapahtuman yhtenä pääyhteistyökumppanina.

”Assembly on hieno osoitus PC-harrastuksen elinvoimaisuudesta. PC menestyy eikä menehdy, vaikka muutkin pelialustat kehittyvät. Pelitietokoneet kehittyvät muita pelialustoja selvästi nopeammin, koska niitä on helppo päivittää. Myös elektronisen urheilun nopea kehitys ruokkii PC-harrastusta ja kasvattaa kiinnostusta pelitietokoneisiin”, kommentoi Jimm’s PC-Storen toimitusjohtaja Antti Järvinen. ”Vaikka perinteinen tietokonemarkkina kutistuu koko ajan, PC-harrastajille suunnattujen tehokkaiden tietokoneiden markkina pysyy vahvana. PC-pelaaminen on välineurheilua ja se näkyy myynnin kehityksessä.”

Markkinatutkimusyhtiö Jon Peddie Researchin mukaan maailmanlaajuinen pelitietokoneiden ja niiden lisätarvikkeiden myynti ylitti viime vuonna ensimmäistä kertaa 30 miljardin dollarin rajan. Lisäksi yhtiö ennustaa noin kuuden prosentin vuotuista kasvua vuoteen 2019 saakka. Elektronisen urheilun tutkimusyhtiö Newzoo puolestaan raportoi, että elektronisen urheilun markkinat kasvavat 696 miljoonaan dollariin tänä vuonna. Tässä on kasvua viime vuoteen yli 41 prosenttia. Kasvu myös jatkuu ja elektronisen urheilun maailmanlaajuisten markkinoiden uskotaan olevan yli 1,5 miljardia dollaria vuonna 2020.

”PC-harrastajan näkökulmasta elämme parhaillaan uutta nousukautta elektronisen urheilun, 4K-pelaamisen ja virtuaalitodellisuuden kehittymisen ansiosta”, jatkaa Jimm’s PC-Storen toimitusjohtaja Antti Järvinen. ”Jimm’s on mukana tässä buumissa tarjoamalla parhaat mahdolliset välineet tämän kehittävän harrastuksen ylläpitämiseksi.”

Kotimainen tietokonevalmistaja Jimm’s on yksi Assemblyn pääyhteistyökumppaneista ja tapahtuman virallinen laitteistotoimittaja. Jimm’s keskittyy tuotetarjonnallaan pelaamiseen ja elektroniseen urheiluun. Siksi myös Assemblyssä tuodaan elektroninen urheilu voimakkaasti esiin. Tapahtuman aikana Jimm’sin osaston tapahtumalavalla vierailevat hREDS-, RCTIC- ja ENCE-pelitiimit jakamassa nimikirjoituksia ja tapaamassa fanejaan.

Jimm’sin omalla osastolla järjestetään muutenkin monenlaisia aktiviteetteja ja esitellään monipuolista lisätarvikkeiden valikoimaa erinomaisten tarjousten saattelemana. Osastolla toimii myös ilmainen tietokonehuolto tapahtuman kävijöille. (Mahdolliset varaosat veloitetaan erikseen.)

Assembly-tapahtumassa on myös useita elektronisen urheilun turnauksia, joiden palkintosummat nousevat jopa 15 000 dollariin. Turnaukset mitellään Jimm’s-pelitietokoneilla.

Lisätietoja
http://www.jimms.fi/fi/Pages/Assembly
http://www.assembly.org

Jimm’s PC-Store
Jimm’s PC-Store Oy on sekä Suomen johtava räätälöityjen tietokoneiden valmistaja että asiantunteva tietotekniikan, komponenttien ja viihde-elektroniikan verkkokauppa, jolla on uutuudet ensimmäisenä. Vuoden 2016 liikevaihto oli noin 43 miljoonaa euroa ja henkilökuntaa on 43 henkilöä. Toimipaikkamme sijaitsee Turussa. Lisätietoja osoitteessa www.jimms.fi.