R6S_Tubarao

Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtava julkaisija Ubisoft uusii suosittua verkkopeliä myös uudella pelitilalla ja muilla päivityksillä.

Operaatio Deep Freeze juhlistaa pelin kahdeksannen pelivuoden neljättä kautta. Sen uusi sisältö on kattava, sillä uutena ja odotettuna pelikarttana nähdään Deimos-ryhmittymän salainen armeijan tukikohta. Tämä Rainbow-tiimin arkkivihollisena tunnettu ryhmä on hyvin varusteltu ja tämä myös heijastuu heidän päämajassaan.

Uusi kenttä on paitsi tarinallista jatkoa Rainbow Six -pelisarjan tapahtumiin, myös kiehtova ympäristö monipuolisiin yhteenottoihin. Sen monet väijytyspaikat ja sisäänkäynnit tarjoavat jännittäviä haasteita sekä hyökkääjien että puolustajien näkökulmasta katsottuna. Näyttävä ympäristö tarjoaakin hulppeat puitteet kiehtoviin taisteluihin molemmin puolin.

Pelipäivityksen toisena merkittävänä lisäyksenä nähdään Tubarão-operaattori, joka täydentää puolustavaa tiimiä jäätävällä Zoto Canister -välineellä. Sen avulla Tubarão voi sekä hidastaa vihollisia että estää näiden apuvälineiden toiminnan. Portugalilaisoperaattori edustaa liikkuvuudeltaan keskinopeaa ja keskikestävää osaajaa, jonka ansiosta hän sopii sekä liikkuvan että staattisen puolustajan rooliin. Aseina Tubarãolla on MPX-konepistooli ja AR-15.50-tarkkuuskivääri, joka käyttää .50-kaliiberin tehokkaita ammuksia. Käsiaseena hänellä on P226 MK25 -pistooli. Lisäksi hän voi valita käyttöönsä joko Nitro Cell- tai Proximity Alarm -lisävarusteen.

Pelaajat pääsevät tutustumaan kartan sisältöön ainutlaatuisissa harjoittelutiloissa. Vaihtoehtona on sekä kaksi läpijuoksutilaa että mahdollisuus ottaa yhteen tietokoneohjaisteisten harjoitusvastustajien kanssa. Näin pelaaja pääsee oppimaan kartan eri huoneiden nimet ja sisäänkäynnit, mikä helpottaa varsinaisissa pelaajaotteluissa suorittamista ja pärjäämistä. Kun huoneet ja kentän sisäänkäynnit ovat selkeinä mielessä, voi pelaaja keskittyä suoraan asiaan ja pyrkiä hiomaan sihtinsä kuntoon. Samalla uusi Map Run -pelimuoto tulee pelattavaksi myös kuudessa muussa kartassa.

Toinen uusi harjoitustila on tekoälyvihollisia vastaan harjoittelu. Näin pelaaja voi tiimeineen harjoitella uutta kenttää tietokoneohjaisteisten vihollisten kanssa, mikä auttaa oppimaan uuden kentän perusniksit ja vaihtoehtoiset taktiikat. Tekoälyviholliset pyrkivät simuloimaan oikean pelaajan käytöstä, mikä osaltaan auttaa pelaajia luomaan perustason taktiikoita varsinaisissa otteluissa.

Uuden päivityksen pienempänä, mutta yhtäältä tärkeänä muutoksena on sirpalekranaattien toiminnan muutos. Nyt nämä kranaatit on varustettu vakioajastimella, mikä hienoisesti muuttaa niiden käytettävyyttä. Samalla operaattorit, kuten Blackbeard, IQ, Lion, Osa ja Sens, saavat sirpalekranaatit käyttöönsä.

Operaatio Deep Freezen kattavan esittelyvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/gK9ldVdtqVw.

Lisäksi suositut Rainbow Six -hahmot Ying ja Grim voidaan nyt nähdä myös Street Fighter 6 -taistelupelissä katutappelijoina. Näiden kahden operaattorin uuden aluevaltauksen esittelyvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/6lQLGOB39zQ.

Moninpelivetoisella Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege -toimintapelillä on maailmanlaajuisesti yli 60 miljoonaa rekisteröitynyttä pelaajaa. Samalla pelin suosio elektronisen urheilun saralla on kasvanut kovaa vauhtia. Taktisen ja toimintapitoisen erikoisryhmätoiminnan ykkösnimi vie pelaajansa jännittävän ja kiihkeätunnelmaisen toiminnan maailmaan, jossa lainvalvojat ja ammattirikolliset ottavat yhteen toistensa kanssa. Rainbow Six -pelisarja ei kuitenkaan edusta suoraviivaista räiskimistä, vaan rakentuu tarkkaan laadittujen strategioiden ja taktisten toimintamallien varaan. Poliisin ja armeijan erikoisryhmistä tutut erikoisvälineet, kuten erilaiset räjähteet, kranaatit, suojakilvet ja monet muut apuvälineet ovat yhtä tärkeässä osassa kuin vaativaan voimankäyttöön tarkoitetut ampuma- ja lähitaisteluaseet. Tom Clancy’s Rainbow Six Siege onkin yhdistelmä sekä kiivasta räiskintää, vaarallisia lähitaistelutilanteita että taktista osaamista ja strategista pohdintaa. Yksinpelin lisäksi Tom Clancy’s Rainbow Six Siege tarjoaa monipuoliset moninpelitilat, joissa pelaajat voivat toimia ryhmissä toisiaan vastaan. Peli soveltuukin erinomaisesti myös elektronisen urheilun temmellyskentäksi.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege on saatavana sekä PlayStation 5-, PlayStation 4-, Xbox Series X- ja Xbox One -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Se on saatavana myös Ubisoftin Uplay+ -tilauspalvelussa. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Lisätietoja

https://www.ubisoft.com/fi-fi/game/rainbow-six/siege/
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vhcsQf8-elFZKUkLVBg?e=cNLadH (kuvia)

Ubisoft

Ubisoft on maailmojen luoja, joka on sitoutunut rikastuttamaan pelaajien elämää alkuperäisillä ja ikimuistoisilla viihdekokemuksilla. Ubisoftin maailmanlaajuiset kehitystiimit luovat ja kehittävät monipuolisia pelejä, joihin kuuluvat muun muassa Assassin’s Creed, Brawlhalla, For Honor, Far Cry, Tom Clancy’s Ghost Recon, Just Dance, Rabbids, Tom Clancy’s Rainbow Six, The Crew ja Tom Clancy’s The Division. Ubisoft Connectin kautta pelaajat voivat nauttia palveluiden ekosysteemistä parantaakseen pelikokemuksiaan, saadakseen palkintoja ja pitääkseen yhteyttä ystäviin eri alustoilla. Ubisoft+ -tilauspalvelun avulla pelaajat pääsevät käsiksi jatkuvasti kasvavaan pelivalikoimaan, joka sisältää yli 100 Ubisoftin peliä ja niiden lisäosaa. Tilivuotena 2022-2023 Ubisoftin myynti oli 1 739 miljoonaa euroa. Lisätietoja on osoitteessa www.ubisoftgroup.com.