Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtava julkaisija, Ubisoft julkisti Rainbow Six Siege -pelin seitsemännen pelivuoden toisen kauden.

Kymmenien miljoonien pelaajien suosima Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege -toimintapeli tarjoaa lisää pelattavaa ja uusia ominaisuuksia Vector Glare -pelilaajennuksen myötä. Näin aloitetaan pelin seitsemännen pelivuoden toinen kausi, jossa hyökkäysoperaattori Sens esittelee taitonsa ja ominaisuutensa. Muita merkittäviä lisäyksiä ovat uusi Team Deathmatch -pelimuodon kartta ja uuden mainejärjestelmän ensimmäisen vaiheen käynnistyminen.

Belgialainen Sens on erinomainen taktikko, jolla on sotilaskokemusta ja psykologiakoulutus. Hänen erikoisuutenaan on R.O.U.-projektorilaite, joka kulkee pyörien suoria linjoja ja pudottaa matkansa varrelle miniprojektoreita. Miniprojektorit luovat pelaajien näkökyvyn estäviä valoseinämiä, jonka ansiosta Sens kykenee puikahtamaan sisään huomaamatta. R.O.U. myös tuhoaa itsensä automaattisesti pienen aikaviiveen jälkeen. Nopeasti liikkuvalla Sensillä on reilusti osumapisteitä ja käytössä pääaseenaan joko uusi POF-9-konepistooli tai 417-tarkkuuskivääri. Käsiaseena vaihtoehdot ovat SDP 9MM -pistooli tai GONNE-6-käsikanuuna.

Kreikkaan sijoittuva Close Quarter on ensimmäinen pelin Team Deathmatch -muotoon varta vasten tehty pelikartta. Sen painopiste on nopeassa liikkumisessa ja hyökkäysvetoisessa toiminnassa. Kentän yhdistelmä pyöreähköjä muotoja ja suoria tulilinjoja tekee kartasta ainutlaatuisen pelikokemuksen.

Pelin seitsemäs vuosi keskittyy hiomaan pois huonoa pelaajakäytöstä ja yksi merkittävistä uudistuksista on mainejärjestelmä. Käänteinen friendly fire -tila tulee automaattisesti käyttöön, mikäli pelaajahahmo vahingoittaa liian monia tiimikavereitaan. Pelaaja saa kuitenkin kaksi varoitusta ennen tilan aktivoitumista. Rangaistustila myös poistuu hahmolta, kun tällä pelataan useita otteluita vahingoittamatta omia tiimikavereita. Lisäksi peliin tuodaan uusia ominaisuuksia pelin aloituksen perumisen väärinkäyttäjille.

Peli uudistuu myös kahdella kätevällä aloitusominaisuudella. Ampumarata antaa pelaajille mahdollisuuden kokeilla erilaisia aseita, varusteita ja kykyjä ilman varsinaisen pelikentän luomia suorituspaineita. Lisäksi uudenlainen operaattoriopas kertoo jokaisesta operaattoriluokasta tarkempia lisätietoja näiden ominaisuuksista ja välineistä sekä antaa vinkkejä hahmojen hyökkäys- ja puolustustoimiin. Myös muita pienempiä uudistuksia on mukana, kuten toinen käsiase tietyille hahmoluokille.

Six Invitational 2022 -tapahtumassa julkistettu narratiivimuutos tulee mukaan uuden päivityksen myötä. Tämän myötä Rainbow Six -pelimaailmassa eri operaattorit muodostavat omia erikoisyksiköitään. Näistä ensimmäinen on suojelutehtävistä tunnettu Wolfguard, jonka jäsenistä suurimmalla osalla on jonkinlainen lääkintäkoulutus. Yksikön jäseniä ovat Lion, Montagne, Nomad, Twitch, Ying, Sens, Clash, Melusi, Bandit, Frost, Thunderbird, Castle ja heitä johtava Doc.

Lisäksi Ubisoft tekee yhteistyötä SEGA-peliyhtiön Yakuza-pelibrändin kanssa. Sen myötä Rainbow Six Siege saa kaksi uutta hahmoskiniä, joita ovat Hibana-operaattorina Kaoru Sayama ja Echo-sotilaana Kiryu Kazuma. Vector Glare -lisäosa mahdollistaa myös entisten Rainbow Six Siege -pelaajien kutsumisen peliin. Mikäli nämä entiset pelaajat tulevat mukaan peliin viiden ottelun ajaksi, kumpikin pelaajista eli kutsuttu ja kutsuja saavat muhkean pelinsisäisen palkinnon.

Uuden pelikauden julkistusvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/70c5-RTV3Es. Kauden CGI-esittelyvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/WNOe6M0FfuY ja vinkkivideon osoitteessa https://youtu.be/qKaNGhDPErQ. Close Quarter -kartan saloihin voi perehtyä osoitteessa https://youtu.be/EcOm_grLf8I ja Yakuza-yhteistyötä esitellään osoitteessa https://youtu.be/iaYKBTgSzR4.

Moninpelivetoisella Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege -toimintapelillä on maailmanlaajuisesti yli 60 miljoonaa rekisteröitynyttä pelaajaa. Samalla pelin suosio elektronisen urheilun saralla on kasvanut kovaa vauhtia. Taktisen ja toimintapitoisen erikoisryhmätoiminnan ykkösnimi vie pelaajansa jännittävän ja kiihkeätunnelmaisen toiminnan maailmaan, jossa lainvalvojat ja ammattirikolliset ottavat yhteen toistensa kanssa. Rainbow Six -pelisarja ei kuitenkaan edusta suoraviivaista räiskimistä, vaan rakentuu tarkkaan laadittujen strategioiden ja taktisten toimintamallien varaan. Poliisin ja armeijan erikoisryhmistä tutut erikoisvälineet, kuten erilaiset räjähteet, kranaatit, suojakilvet ja monet muut apuvälineet ovat yhtä tärkeässä osassa kuin vaativaan voimankäyttöön tarkoitetut ampuma- ja lähitaisteluaseet. Tom Clancy’s Rainbow Six Siege onkin yhdistelmä sekä kiivasta räiskintää, vaarallisia lähitaistelutilanteita että taktista osaamista ja strategista pohdintaa. Yksinpelin lisäksi Tom Clancy’s Rainbow Six Siege tarjoaa monipuoliset moninpelitilat, joissa pelaajat voivat toimia ryhmissä toisiaan vastaan. Peli soveltuukin erinomaisesti myös elektronisen urheilun temmellyskentäksi.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege on saatavana sekä PlayStation 5-, PlayStation 4-, Xbox Series X- ja Xbox One -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Se on saatavana myös Ubisoftin Uplay+ -tilauspalvelussa. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Lisätietoja
https://www.ubisoft.com/fi-fi/game/rainbow-six/siege/
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vhcsQf8-elFZKUkLVBg?e=cNLadH (kuvia)

Ubisoft
Ubisoft on maailman johtava interaktiivisten viihdetuotteiden tekijä, julkaisija ja jakelija, jolla on laaja valikoima maailmanluokan pelibrändejä, kuten Assassin’s Creed, Far Cry, For Honro, Just Dance, Watch Dogs, Tom Clancy’s -pelisarja mukaan lukien The Division, Ghost Recon ja Rainbow Six. Ubisoftin maailmanlaajuinen pelistudioiden ja myyntitoimistojen verkosto on sitoutunut toimittamaan omaperäisiä ja muistettavia pelikokemuksia kaikilla suosituilla pelialustoilla mukaan lukien pelikonsolit, älypuhelimet, tablettilaitteet ja tietokoneet. Ubisoftin myynti vuonna 2018-2019 oli yli kaksi miljardia euroa. Lisätietoja osoitteessa www.ubisoftgroup.com.