PAN Vision Finlandin jakelema ja NACONIn julkaisema Vampire: The Masquerade – Swansong tuo World of Darkness -pelimaailman legendaariset vampyyrit pelattavaksi tänään.

World of Darkness -pelimaailma ja siihen sijoittuva Vampire: The Masquerade -roolipeli nauttivat suurta arvostusta ja kulttisuosiota sekä live- että pöytäroolipelaajien piireissä. Usean eri sääntölaitoksen aikana pelisarja onkin jalkautunut useamman kerran myös videopelien puolelle. Uutta Vampire the Masquerade -peliä on odotettu hartaasti ja Swansong vastaa vihdoin pelaajien toiveisiin.

Bostonin vampyyriklaanien ympärille nivoutuva tarina sisältää kiehtovia käänteitä, yllättäviä tapahtumia ja valtataistelun ympärille keskittyviä juonikudelmia, joihin pelaajan ohjaamat hahmot sekaantuvat eri tavoin. Boston osaltaan on merkittävässä roolissa vampyyrien edustaman elämäntyylin rinnalla.

Vampire: The Masquerade – Swansong ei ole mikä tahansa toimintaroolipeli, sillä se eroaa monista muista lajityypin peleistä parillakin keskeisellä tavalla. Ensimmäinen ja kenties merkittävin näistä on kolmen keskushahmon ympärille nivoutuminen. Kun jokaisella pelihahmolla on omat ominaisuutensa, tarinansa ja persoonallisuutensa, myös eri hahmoilla pelaaminen tuntuu erilaiselta. Tämä heijastuu pelimaailman tapahtumiin ja muihin hahmoihin kiehtovalla tavalla.

Toinen keskeisistä pelin piirteistä on valintojen vaikutus pelin etenemiseen. Pelihahmojen toiminnoilla on merkitystä, sillä vampyyrien katalassa ja juonitteluntäyteisessä maailmassa diplomatialla ja vehkeilyllä sekä tietenkin taistelulla on omat seurauksensa ja vaikutuksensa myöhempiin tapahtumiin.

Pelaaja voi myös painottaa eri taitojen ja ominaisuuksien osa-alueita sekä valita eri lähestymistapoja pelin edetessä. Vampyyrit eivät kuitenkaan voi unohtaa luontaista verenhimoaan, joka mutkistaa asioita. Nämä kaikki tuovat peliin tietynlaista arvaamattomuutta sekä uudelleenpeluuarvoa.

Pelin julkaisuvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/JO2hYEvj5yQ.

Vampire: The Masquerade – Swansong on tänään julkaistu PlayStation 5-, Xbox Series X/S-, PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Lisätietoja
https://vampire-swansong.com/
www.panvision.com/pelit
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vh8YxlsyHL-G-ujo3YQ?e=V9bHmy (kuvia)

PAN Vision
PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Göteborgissa. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.