Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtava julkaisija, Ubisoft on julkaissut Rainbow Six Extraction -toimintapelille ison pelipäivityksen, joka tuo mukanaan uudenlaisia haasteita.

Suositun verkkomoninpelin neljäs julkaisun jälkeinen jättipäivitys tuo mukanaan pelin tähän asti haastavimman kriisitapahtuman. Nämä ovat merkittäviä pelitapahtumia, joilla tarjotaan pelaajille uudenlaista koettavaa ja ennennäkemättömiä haasteita. After Effect -kriisitapahtuma nivoutuu salaperäisen Nucleus-esineen ympärille. Se antaa kantajalleen mahdollisuuden tuhota minkä tahansa vihollisen yhdellä osumalla. Tällä on kuitenkin hintansa, sillä ajan myötä kantajan näkökyky sumentuu.

Muiden tehtävien lailla myös After Effect koostuu kolmesta eri vyöhykkeestä. Ensimmäisessä näistä on tarjolla tavallisia tehtävätavoitteita, joita suorittamalla pelaajat voivat valmistautua kohtaamaan edessä olevat uhat. Toisessa vaiheessa pelaajien tehtäväksi tulee haalia käsiinsä itse Nucleus, joka on hehkuva ja yliluonnollinen pallo. Tämän nappaamisen myötä pelaajat saavat vastaansa toinen toistaan vaarallisempia Archaean-vihollisaaltoja. Perusvihollisten ohella After Effect herättää eloon uudenlaisen uhan, Amber Sprawl -mutaation, joka sekä vahingoittaa että hidastaa pelaajahahmoja.

Nucleus itsessään on paljon muutakin kuin vihollisia luokseen houkuttava majakka, sillä se antaa kantajalleen vaarallisen death marker -erikoisvoiman. Tätä voidaan käyttää viholliskohteen merkitsemiseen, jonka seurauksena kohde tuhoutuu heti saadessaan vahinkoa. Merkatun kohteen tuhoamiseen riittää pienikin määrä vahinkoa, tulipa se sitten aseen luodista, lähitaisteluhyökkäyksestä tai erikoisvarusteesta. Erikoisvoimalla on kuitenkin jäähtymisaikansa, eikä sitä voida käyttää kuin kerran kymmenessä sekunnissa vihollisen kaatumisesta. Niinpä sen tehokas käyttö vaatii taktista silmää ja järkevää ajoitusta. Hyvin keskenään kommunikoiva pelaajatiimi hyötyy Nucleusin käytöstä paljon.

Nucleus-käytön huonona puolena on sen kantajaansa liikettä hidastava vaikutus. Tämän lisäksi kantaja on estynyt hyökkäämään tai hyödyntämään erikoisvoimiaan. Lisäksi Nucleus sumentaa kantajansa näkökykyä vaiheittain. Efektit katoavat Nucleusin pudottamisen myötä. Mikäli käyttöä jatkaa liian pitkään, kantajahahmo sokeutuu kokonaan.

After Effect -kriisitapahtuma sisältää myös uusia palkintovarusteita, kuten kosmeettisia lisäyksiä pelihahmojen varusteisiin.

Pelitapahtuman esittelyvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/f23m1jLk79g.

Rainbow Six Extraction asettaa pelaajan sotilastiimin jäsenen rooliin. Jokainen jäsenistä muodostaa sotilasyksikön, joka koostuu enimmillään kolmesta eri sotilasoperaattorista. Nämä ovat tuttuja Rainbow Six: Siege -hahmoja eri kansallisuuksista ja näistä jokaisella operaattorilla on omat taitonsa ja erikoisvarusteensa. Vastaansa tiimiläiset saavat salaperäiset Archæans-olennot, joiden 13 eri olomuotoa ovat arvaamattomia ja vaarallisia vastuksia. Jokaisella eri olentomuodolla on lisäksi omat vahvuutensa ja heikkoutensa, hyökkäystapansa ja erikoisuutensa. Erilaiset mutaatiot, olentopesäkkeet ja itiöt tuovat mukanaan oman kiehtovan vivahteensa. Sotilasoperaattorien asevalikoima koostuu peräti 65 eri aseesta, jonka lisäksi käytössä on kymmenen tuttua varustetta Siege-pelistä sekä 15 uudenlaista lisävarustetta vihollisuhan torjumiseen. Vihollisuhkaa torjutaan neljällä eri alueella ympäri Yhdysvaltoja 12 erilaisella pelikartalla. Ainutlaatuisen karttasuunnittelun myötä kentät ovat dynaamisia, jonka ansiosta yksikään pelikerta ei ole tismalleen samanlainen.

Rainbow Six Extraction on saatavilla sekä PlayStation 5-, PlayStation 4-, Xbox Series X- ja Xbox One -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Lisäksi peli on pelattavissa myös Xbox/PC Game Pass- ja Ubisoft+ -tilauspalveluiden kautta. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Lisätietoja
https://www.ubisoft.com/fi-fi/game/rainbow-six/extraction
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vh6N1IoE8kmaYLz0Sug?e=onvemx (kuvia)

Ubisoft
Ubisoft on maailman johtava interaktiivisten viihdetuotteiden tekijä, julkaisija ja jakelija, jolla on laaja valikoima maailmanluokan pelibrändejä, kuten Assassin’s Creed, Brawlhalla, Far Cry, For Honor, Just Dance, Watch Dogs, The Crew, Tom Clancy’s -pelisarja mukaan lukien The Division, Ghost Recon ja Rainbow Six. Ubisoftin maailmanlaajuinen pelistudioiden ja myyntitoimistojen verkosto on sitoutunut toimittamaan omaperäisiä ja muistettavia pelikokemuksia kaikilla suosituilla pelialustoilla mukaan lukien pelikonsolit, älypuhelimet, tablettilaitteet ja tietokoneet. Ubisoftin myynti vuonna 2020-2021 oli yli 2,241 miljardia euroa. Lisätietoja osoitteessa www.ubisoftgroup.com.