Buffalo Technology (www.buffalotech.com) on toimittanut raha-automaattiyhdistys RAY:lle merkittävän määrän langattomia WLAN-reitittimiä, joilla yhdistettiin peliautomaatit keskusjärjestelmään.

airstation

Raha-automaattiyhdistys RAY
Raha-automaattiyhdistys RAY perustettiin vuonna 1938 keräämään rahapelitoiminnalla varoja suomalaisten sosiaali- ja terveysjärjestöjen toiminnan tukemiseen. Koko historiansa ajan RAY on harjoittanut raha-automaattitoimintaa Suomessa yksinoikeudella.

RAY on julkisoikeudellinen yhdistys, johon kuuluu tällä hetkellä 99 sosiaali- ja terveysalan jäsenjärjestöä. RAY:ssä työskentelee lähes 1 700 koko- tai osa-aikaista henkilöä. RAY:n raha-automaattipelejä voi pelata noin 9 000 yhteistyökumppanin tiloissa ympäri Suomen.

Haasteet ja tavoitteet
Raha-automaateista kerättiin aiemmin tietoa modeemiyhteyksien avulla kerran päivässä. Tämä alkoi kuitenkin olla hidasta ja vanhanaikaista vuonna 2007, kun uudistusprojektia alettiin suunnitella ja toteuttaa.

Modeemiyhteydet haluttiin korvata julkisella verkkoyhteydellä ja raha-automaattien keskinäisillä langattomilla verkoilla. Näin laitteiden sijoittelu olisi helpompaa, peleihin saataisiin uusia verkkotoimintoja ja raha-automaattien jakelu olisi sekä helpompaa että edullisempaa.

Tavallista langatonta WLAN-reititintä ei voitu käyttää, koska raha-automaattien liittäminen verkkoon ja kokonaisuuden tietoturva vaativat laitteeseen räätälöintiä. Käyttöliittymäksi haluttiin tavallinen selainohjelma, jossa olisi vain tarvittavat valikot. Käyttäjätasoja tuli olla kaksi, kummallekin oma laitekohtainen salasana ja erilaiset valikot. Lisäksi salattujen yhteyksien tuli muodostua automaattisesti.

Ratkaisu
Langattoman WLAN-reitittimen toimittajaksi valittiin Buffalo Technology. Tärkeimpänä syynä valintaan oli se, että Buffalon Airstation-reitittimiin voitiin asentaa avoimen arkkitehtuurin Open WRT -laiteohjelmisto. Se lisää reitittimeen ominaisuuksia merkittävästi (esim. VPN, IPv6 ja RADIUS-autentikointi) ja sitä voitiin räätälöidä RAY:n tarpeiden mukaiseksi.

Myös Buffalon reitittimien edullinen hinta ja takuun säilyminen laiteohjelmiston päivittämisestä huolimatta olivat merkittäviä tekijöitä valinnassa.

Kokonaisuuden toimittajaksi RAY valitsi julkisen kilpailutuksen kautta Atostek Oy:n (http://www.atostek.com/).

Ensimmäiset Buffalo-reitittimet toimitettiin joulukuussa 2007 ja niitä on tähän mennessä toimitettu kaikkiaan 4 000 kappaletta ympäri Suomea. Laitteisiin ollaan erittäin tyytyväisiä ja langattomat verkot ovat toimineet käyttökohteissaan moitteettomasti.

AirStation-reitittimet
Buffalo AirStation -reitittimet ovat tyylikkäitä jokaiseen kotiin ja toimistoon sopivia langattoman lähiverkon selkärangaksi tarkoitettuja laitteita. Ne hyödyntävät huippunopeaa 802.11n-verkkoteknologiaa, joka hiljattain saavutti virallisen standardin aseman. High Power -toiminto lisää merkittävästi langattoman verkon kantamaa. AirStation-reitittimet ovat helppo ja edullinen tapa parantaa langattoman verkon suorituskykyä ja ominaisuuksia. Monipuolisen tietoturvan ansiosta kaikki yhteydet on myös helppo pitää turvallisena. Lisätietoja osoitteessa http://www.buffalo-technology.com/products/wireless/.

Viralliset tukkurit
Dacco Corporation Oy, 02-274 0000, www.dacco.fi
PAN Vision Finland Oy, 02-273 4000, www.panvision.com

Buffalo Technology
Buffalo on maailmanlaajuinen innovatiivisten kodin ja pienyritysten langattomien verkkotuotteiden sekä tallennus- ja multimediaratkaisujen valmistaja. Yhtiö on Japanin suurin kaikkien PC-lisälaitteiden valmistaja ja maailmanlaajuisesti suurin NAS-kuluttajatuotteiden valmistaja vuosina 2005, 2006, 2007 ja 2008 (In-Stat).

Yhtiön tallennusratkaisut vastaavat sekä yksittäisen käyttäjän että yritysten tarpeisiin edullisten NAS-verkkotallennuslaitteiden, ulkoisten massamuistien, multimediatoistimien, ja langattomien reitittimien tuotevalikoimalla. Yhdessä ne tarjoavat täydellisen ja integroidun ratkaisun toimistoihin ja digitaalisiin koteihin.

Buffalon tuotevalikoimaan kuuluu yrityskäyttöön suunnitellut TeraStation- ja kotikäyttöön tarkoitetut LinkStation-verkkotallennusratkaisut. LinkStation-verkkotallennusratkaisut auttavat käyttäjää helposti keskittämään tiedostojen, valokuvien ja musiikin säilyttämisen. AirStation on helppokäyttöinen yritysten ja kotien käyttöön suunniteltu korkeatehoisten langattomien verkkoratkaisujen tuotesarja. Markkinoiden kehittynein AOSS™ (AirStation One-Touch Secure System) -teknologia auttaa käyttäjiä rakentamaan langattomat verkkonsa helposti ja turvallisesti nappia painamalla.

Buffalon maailmanlaajuiset yhteistyökumppanit, kuten Intel, Broadcom, Nintendo ja Microsoft, ovat mahdollistaneet uusien teknologioiden kehittämisen käytännöllisiksi kodin ja yritysten työkaluiksi.

Buffalo Technologyn pääkonttori on Japanissa ja sillä on konttoreita Englannissa, Ranskassa, Hollannissa, Saksassa, Yhdysvalloissa ja Taiwanissa. Lisätietoja: www.buffalotech.com.