Pohjoismainen it-tuotteiden jakelija, Deltaco teetti yhdessä QNAP Systemsin (www.qnap.com) kanssa nettikyselyn varmuuskopioiden ottamisesta Suomessa. Vaikka yhä useampi huolehtiikin varmuuskopioista, myös paljon jätetään hyvän tuurin varaan.

ts-419pii

Vaikka nykyaikaiset tietokoneet ovat varsin toimintavarmoja laitteita, aina silloin tällöin menetetään tietoja ja tärkeitä tiedostoja laitevikojen tai vahinkojen seurauksena. Tällöin varmuuskopiot nousevat mittaamattomaan arvoon, kun ainutlaatuiset tiedostot saadaan palautettua helposti ja vaivatta. Lisäksi säästetään aikaa ja rahaa ajan tasalla olevien varmuuskopioiden myötä.

Suomessa tehdyn nettikyselyn mukaan lähes kolmannes (30%) vastaajista ei ota lainkaan varmuuskopioita tietokoneensa tiedostoista. Suurin osa vastaajista kuitenkin huolehti varmuuskopioista ja 41 prosenttia heistä otti niitä usb-liitäntäisen kiintolevyn avulla.

Vastaajista kolmannes (34%) piti 1-2 teratavun tallennustilaa riittävänä koko kodin tallennustarpeisiin. Neljännes vastaajista (26%) kaipasi tilaa 2-4 teratavun verran, kun taas toinen neljännes (24%) tyytyi puolesta teratavusta yhteen teratavuun. Vain 11 prosenttia vastaajista kaipasi yli neljän teratavun tilaa ja pieni vähemmistö (5%) uskoi pärjäävänsä alle 500 gigatavun (puoli teratavua) tallennustilalla.

Aiemmin tehdyn yrityskyselyn perusteella QNAP osoittautui erinomaiseksi valinnaksi pienyrityksen varmuuskopiointiin. Salolainen Lehto-Media Oy valitsi QNAP TS-419P II -verkkolevyn paitsi ominaisuuksiensa, myös suositusten ja tuotevertailujen perusteella. Nopean verkkoliitännän, riittävän ison tallennustilan ja muiden ominaisuuksien myötä QNAP TS-419P II tuntui sopivalta valinnalta Lehto-Media Oyn tarpeisiin. Kyseinen yrityskysely on mukana liitetiedostona kokonaisuudessaan.

QNAP TS-x19P II -tuoteperhe tarjoaa monipuoliset ja korkeatasoiset varmuuskopiointiominaisuudet. Kotiin ja pienyrityksiin sopiva mallisto kattaa sekä yhden, kahden että neljän kiintolevypaikan mallit. Kaikissa QNAP TS-x19P II -sarjan malleissa on tehokas kahden gigahertsin Marvell-suoritin, 512 megatavua keskusmuistia ja tuki SATA 3Gb/s -liitäntää hyödyntäville 2,5 ja 3,5 tuuman kiintolevyille. Nopeat USB 3.0 -liitännät mahdollistavat helpon laajentamisen ja nopean tiedonsiirron laitteesta toiseen. Lisäksi kaikissa malleissa on yhden gigabitin nopeuteen yltävä ethernet-liitäntä. Näin saavutetaan tiedonsiirrossa parhaimmillaan jopa yli 220 megatavun sekuntinopeus!

QNAP TS-x19P II -sarjan verkkolevyt ovat ihanteellisia sekä koti- että erityisesti pienten yritysten käytössä. QNAP-verkkolevyjen sisäinen ohjelmisto on markkinoiden monipuolisimpia, joten laitteissa on erittäin kattavat ominaisuudet niin tiedostojen jakamiseen kuin varmuuskopiointiinkin.

Saatavuus ja hinnoittelu
QNAP TS-x19P II -verkkolevyt ovat saatavilla Suomessa välittömästi ja niiden suositushinnat alkavat 249 eurosta ylöspäin. Hinnat sisältävät 23 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja ja tarkat tekniset tiedot internetissä
www.qnap.com
www.deltaco.fi
www.facebook.com/DeltacoOy

Lisätietoja
Visionist/Jiri Koivuniemi, jiri@visionist.fi, 040 837 8097
Deltaco/Tommy Inkilä, tommy.inkila@deltaco.fi, 040 125 3366

Tietoja tutkimuksesta
Lähteenä käytetty tutkimus toteutettiin viestintätoimisto Visionistin toimesta syyskuussa 2012. Kaikkiaan vastaajia oli 885 kappaletta.

QNAP Systems
QNAP Systems on yksityisomistuksessa oleva yritys, joka on toiminut vuodesta 2004 lähtien NAS-verkkolevyjen, ammattilaiskäyttöön tarkoitettujen videovalvontatuotteiden ja verkkokäyttöön tarkoitettujen mediasoitinten valmistajana. QNAP Systemsin pääkonttori sijaitsee Taipeissa, Taiwanissa. Lisäksi yrityksellä on toimipisteet sekä Kiinassa että Yhdysvalloissa. www.qnap.com

Deltaco
Deltaco on vuonna 1991 perustettu pohjoismainen it-alan tuotteiden jakelija, jonka valikoimaan kuuluu tuhansia erilaisia tuotteita verkkotuotteista tietokoneiden oheislaitteisiin, kaapeleihin ja erilaisiin komponentteihin. Deltacon pääkonttori sijaitsee Tullingessa, Ruotsissa ja sen lisäksi yrityksellä on toimipisteet Tanskassa, Norjassa ja Suomessa. www.deltaco.fi