Maailman johtava oheislaitteiden valmistaja, Logitech (www.logitech.com/fi-fi/) on julkaissut kokonaan uuden tuotekategorian pienryhmien video- ja puheneuvotteluihin.

bcc950

Logitechin oman käyttötutkimuksen mukaan nykyisin kolmeen neljästä videoneuvottelutilanteesta osallistuu enemmän kuin kaksi henkilöä. Nämä pienryhmät luonnollisesti ansaitsevat jotakin parempaa kuin yhden webbikameran ääreen sulloutumisen tai käyttöajan anomisen jo valmiiksi varatuille videoneuvottelujärjestelmille.

Logitech ConferenceCam on ensimmäinen kommunikaatioon tarkoitettu työväline, joka yhdistää yksinkertaisesti ja edullisesti täysteräväpiirtoisen videokuvan ja huikaisevan äänentoiston. Näin pienryhmät voivat järjestää videoneuvotteluitaan missä tahansa toimiston kolkassa.

Tyylikkäästi muotoillussa ja selkeässä pöytälaitteessa on täysteräväpiirtoinen (1080p, 30 fps) 78 asteen näkökentän omaava videokamera. Carl Zeiss -objektiivia ja Logitech RightLight 2 -kuvatekniikkaa hyödyntävässä kamerassa on myös motorisoitu 180 asteen panorointi, kallistus ja zoomaus. Näin kaikki videoneuvotteluun osallistujat saadaan helposti kuvaan ohjaamalla kameraa joko laitteen alustan tai langattoman kaukosäätimen painikkeilla. Alustalla ja kaukosäätimellä voi myös vastata ja lopettaa puhelut, säätää äänenvoimakkuutta ja vaientaa mikrofonin kokonaan.

Laitteen alusta toimii myös kaiutinpuhelimena. Laadukas mikrofoni ja kaiutin on suunniteltu käytettäväksi jopa 2,5 metrin kantamalla äänenlaadun kärsimättä. Näin sitä voidaan käyttää helposti useimmissa muutaman hengen neuvottelutiloissa. Laite kuitenkin painaa vain 568 grammaa, joten sitä on myös helppo siirtää paikasta toiseen. Laitteen käyttöönotto vaatii vain usb-liitäntäisen PC- tai Mac-tietokoneen kommunikointisovelluksella ja sähköpistokkeen virtalähteelle.

Logitech ConferenceCam on optimoitu ja sertifioitu sekä Microsoft Lync- että Skype-kommunikointialustoille. Se toimii tavallisen usb-videokameran tavoin myös muilla yhdistetyn viestinnän (unified communications) alustoilla ja videoneuvotteluohjelmistoilla.

Saatavuus ja hinnoittelu
Logitech BCC950 ConferenceCam on saatavana välittömästi 299 euron kuluttajahintaan. Hinta sisältää 23 prosentin arvonlisäveron. Laitteella on kolmen vuoden rajoitettu takuu.

Lisätietoja Internetissä
www.logitech.com/en-gb/for-business/products/webcams/Conferencecam

Lisätietoja
Visionist / Jiri Koivuniemi, puh: 040-837 8097, jiri@visionist.fi

Tukkurit
ALSO Finland, puh: 03-213 6100, www.also.fi
PAN Vision Finland, puh: 010 843 8400, www.panvision.com
Tech Data Finland, puh: 0201 553636, www.techdata.fi

Logitech
Logitech on maailman johtava digitaalisten viihde- ja hyötylaitteiden valmistaja. Sen valikoimaan kuuluu tietokoneiden näppäimistöt ja hiiret, Internet-kommunikointiin sopivat laitteet, digitaaliset musiikkituotteet, ohjelmoitavat kaukosäätimet, peliohjaimet, videovalvontalaitteet ja langattomat tuotteet. Logitech International on perustettu Sveitsissä vuonna 1981. Logitech on pörssilistattu SIX Swiss Exchangessa (LOGN) ja Nasdaq Global Select Marketissa (LOGI).
# # #
Logitech, Logitech-logo ja muut Logitech-tuotemerkit ovat rekisteröityjä Sveitsissä ja muissa maissa. Kaikki muut tavaramerkit kuuluvat vastaaville omistajilleen. Lisätietoa Logitechista ja Logitechin tuotteista löydät yhtiön verkkosivustolta osoitteesta www.logitech.com.