Maailman johtava oheislaitteiden valmistaja, Logitech (www.logitech.fi) toteutti Suomessa kaukosäätimien käyttöön liittyvän verkkokyselyn. Sen mukaan jopa puolella tv-katsojista on käytössään vähintään neljä kaukosäädintä.

harmonycouple

Verkkokyselyssä kysyttiin useita yleisiä kaukosäätimiin liittyviä kysymyksiä. Kysyttäessä montako kaukosäädintä olohuoneesta löytyy, niin yleisin vastaus oli kolme kappaletta. Näitä vastaajia oli 30 prosenttia vastaajista. Vähintään neljä kaukosäädintä löytyi peräti 51 prosentilla vastaajista. Yksi kaukosäädin löytyi vastaajista enää vain kuudella prosentilla.

Kysyttäessä onko käyttäjä itse tai tämän puoliso koskaan turhautunut nykyisiin kaukosäätimiin, niin peräti 80 prosenttia vastasi, että on turhautunut! Turhautuminen voi johtua monesta seikasta, kuten siitä, ettei kaukosäädintä saa lainkaan hallintaansa, vaan toinen omii sen kokonaan itselleen. Se voi kuitenkin johtua myös kaukosäätimien määrästä ja siitä, että jokaisen kaukosäätimen käyttöön pitää perehtyä erikseen.

Miltei puolet (43%) vastaajista antoi lastensa käyttää olohuoneen viihdelaitteita. Erityisesti pienemmillä lapsilla voi olla haasteita usean kaukosäätimen käytössä ja pinna palaa ennen kuin viimeisin lempipiirretty pyörähtää käyntiin.

Kyselyssä selvitettiin myös mitä viihdelaitteita vastaajien olohuoneista löytyy. Tasan puolella vastaajista viihdelaitteita oli vähintään neljä kappaletta ja 24 prosentilla niitä oli vähintään viisi. Kyselyyn vastanneiden laiteluettelo näytti tältä: 95% televisio, 83% digiboksi, 71% dvd-soitin, 59% tietokone, 45% pelikonsoli, 44% kotistereot, 30% kotiteatteri, 15% bluray-soitin, 6% videoprojektori.

Verkkokyselyn toteutti viestintätoimisto Visionist tammikuussa 2010. Siihen osallistui kaikkiaan 1 710 vastaajaa, joista 43 prosenttia oli naisia ja 57 prosenttia miehiä.

Logitechin Harmony-yleiskaukosäätimet korvaavat muiden kaukosäätimien tarpeen. Niissä on mm. toimintojen ohjaus yhdellä näppäimellä, jolla voi esimerkiksi käynnistää television, hifivahvistimen ja dvd-soittimen sekä käynnistää dvd-elokuvan katselun automaattisesti. Kaikissa Harmony-yleiskaukosäätimissä on usb-liitäntä, jonka kautta laitteen käyttöönotto on yksinkertaista ohjatun suomenkielisen Internet-asennuksen avulla. Kaukosäätimet tukevat yli 225 000 eri laitetta yli 5 000 valmistajalta. Lisätietoja Harmony-yleiskaukosäätimistä löytyy osoitteesta:
http://www.logitech.com/index.cfm/remotes/&cl=roeu,en.

Teräväpiirto tutuksi 2010
Logitech on Harmony-yleiskaukosäätimillään mukana alan johtavien toimijoiden järjestämällä Teräväpiirtokiertueella. Tavoitteena on tehdä teräväpiirtolaitteet ja ohjelmat tutuksi niin kuluttajille kuin jälleenmyyjillekin. Kiertue starttaa 3. maaliskuuta ja se käy 12 paikkakunnalla maaliskuun aikana. Lisätietoja löytyy osoitteesta:
http://www.teravapiirtotutuksi.fi.

Lisätietoja
Visionist / Jiri Koivuniemi, puh: 040-837 8097, jiri@visionist.fi
Logitech Finland / Iikka Buss, puh: 040-7231102, iikka_buss@eu.logitech.com

Tukkurit
GNT Finland, puh: 03-213 6100, www.gnt.fi
PAN Vision Finland, puh: 010 843 8400, www.panvision.com
Tech Data Finland, puh: 0201 553636, www.techdata.fi

Logitech
Logitech on maailman johtava tietokoneiden ja kodin viihdelaitteiden oheislaitteiden valmistaja. Sen valikoimaan kuuluvat tietokoneiden näppäimistöt ja hiiret, Internet-kommunikointiin sopivat laitteet, digitaaliset musiikkituotteet, ohjelmoitavat kaukosäätimet, peliohjaimet ja langattomat tuotteet. Logitech International on perustettu Sveitsissä vuonna 1981. www.logitech.com