Tietokeskus Yhtiöt kehitti ja rakensi ainutlaatuisen tablettilaitteilla toimivan ravintolakonseptin Porin Ässien kotiareenalle.

porinassat

Porin Ässät on menestyksekäs, kohta 50-vuotispäiviään juhlistava jääkiekkojoukkue. Sen kotihallina ja toiminnan sydämenä toimii Isomäki Areena Porissa. Tunnelmallisen jäähallin keväällä valmistunut remontti on saanut loistavan vastaanoton aina Suomen maajoukkuetta ja NHL-ammattilaisia myöten.

Isomäki Areenan suosittuna lounasravintolana arkisin toimiva Ravintola Patasydän muuttuu otteluiltoina tyylikkääksi illallisravintolaksi. Remontin aikana Patasydän uudistettiin kokonaisuudessaan ja sen upea katsomoon ulottuva pöytäalue sai hienon lisän uudesta tekniikasta.

Tietokeskus Yhtiöt rakensi Porin Ässien idean pohjalta toimivan ravintolakonseptin, jolla jääkiekon seuraaminen ja ravintolakokemus paranivat huomattavasti. Ravintolan noin 40 pöydästä voi tilata juomia ja pientä naposteltavaa tablettilaitteen avulla poistumatta pöydästä. Näin asiakkaan ei tarvitse jonottaa eikä kiirehtiä tilaustensa kanssa peliä seuratessaan.

Tarjoilijoiden ei myöskään tarvitse kiirehtiä pöydästä toiseen tilausten perässä, vaan he saavat tilaustiedot langattoman järjestelmän ja tulostimien avulla keskitetysti. Näin tarjoilijoiden työ tehostuu ja tilausten vaivattomuuden ansiosta myös myynti kasvaa. Tilaukset toimitetaan pöytiin tilausjärjestyksessä ja asiakas voi maksaa tuotteet poistuessaan ravintolasta.

Tilaamisen lisäksi asiakkaat voivat pelata tablettilaitteilla Veikkauksen rahapelejä, kuten Livevetoa. Peliä seuratessaan katsoja voi lyödä vetoa käynnissä olevasta ottelusta. Tablettilaitteella voi seurata ottelua myös reaaliaikaisena videosyötteenä.

Tietokeskus toimitti Patasydämeen kokonaisuuden, johon kuuluu tablettilaitteiden lisäksi tilausjärjestelmä ja tablettilaitteita fyysisesti suojaava kotelointi. Molemmat on kehitetty Patasydämen tarpeita silmällä pitäen. Tietokeskus myös ylläpitää ja huoltaa kokonaisuutta tarpeen mukaan.

”Tietokeskus valittiin järjestelmätoimittajaksi pitkän ja toimivan aiemman yhteistyön ansiosta. Halliremontin yhteydessä Tietokeskus päivitti jäähallin langattoman verkon 40 tukiasemalla ja asensi kymmeniä infonäyttöjä. Myös tablettiprojekti sujui hienosti. Sen ansiosta Patasydämen asiakaskokemus parani ja myynti kehittyi huomattavasti”, kehuu Porin Ässien toimitusjohtaja Jukka Hirsimäki.

”Tietokeskuksella on hieno kyky asettua asiakkaan saappaisiin. He ymmärsivät ideamme liiketoiminnan kehittämiseksi ja keksivät innovatiivisen toteutuksen, joka toimii ravintolaympäristössä erinomaisesti”, lisää Ravintola Patasydämen ravintolapäällikkö Jarno Santalähde.

Tietokeskuksen projektivastaavana toimii Petri Peltomaa. Hän kommentoi yhteistyötä seuraavasti:

”Tässä projektissa korostui joustavuutemme ja luovuutemme. Asiakkaalla oli visio, mutta valmista ratkaisua ei ollut olemassa. Oli vain erilaisia osia, joista meidän piti rakentaa toimiva ja ainutlaatuinen kokonaisuus. Tämän projektin toteuttaminen oli erittäin mielenkiintoista ja antoisaa, koska loimme jotain aivan uutta. Projektissa oli mukana myös useita Tietokeskuksen alihankkijoita ja yhteistyökumppaneita, joiden apu oli korvaamattoman tärkeää, koska aikataulu oli erittäin tiukka.”

Lisätietoja
www.tietokeskus.com
www.assat.com
http://bit.ly/2bO6DEN (kuvamateriaalia)

Tietokeskus Yhtiöt / Nina Ekman, 040 515 6645, nina.ekman@tietokeskus.com

Tietokeskus Yhtiöt
Tietokeskus Yhtiöt on suomalainen pian 30-vuotias it-infrastruktuuriratkaisujen, -tuotteiden ja -palveluiden kokonaistoimittaja. Palvelemme yritys- ja kuntasektoria sekä korkeatasoista palvelua haluavia yritysasiakkaita kuudella paikkakunnalla yli sadan ammattilaisen voimin. Tietokeskuksen RESURSSI-palvelukonsepti on räätälöitävä IT-palvelupaketti, joka sopii jokaisen yrityksen tarpeisiin yksittäisprojekteista vuosisopimuksiin. Palvelumme keskus on oma tietoturvallinen ja suomalainen konesali. Tietokeskus on myös useiden kuntien sopimustoimittaja sekä valtionhallinnon sopimustoimittajien valtuutettu jälleenmyyjä. Liikevaihtomme oli viime tilikaudella 37 miljoonaa euroa ja kuluvalle kaudelle ennustetaan 20 prosentin kasvua. Lisätietoja osoitteesta www.tietokeskus.com.