Maailman johtava tallennusratkaisujen toimittaja, Seagate Technology tuo myyntiin tehokkaat Thunderbolt 3 -liitäntää hyödyntävät LaCie-tallennusratkaisut. Valikoima kattaa sekä huippunopean SSD-kiintolevyn että vaativaan ammattikäyttöön suunnatut tallennustornit.

lacie_6big-bolt3

Ultrateräväpiirtoinen videokuva vaatii valtavasti tallennustilaa ja nopeat siirtonopeudet. Tällaiseen käyttöön suunnattu Thunderbolt 3 -mallisto tuo ammattilaistason tallennustilat ajanmukaisin ominaisuuksin. Samalla Neil Poultonin suunnittelema mallisto hyväilee myös estetiikanjanoista silmää.

LaCie Bolt3
LaCie Bolt3 on pöytä- ja matkakäyttöön suunniteltu ulkoinen tallennusratkaisu kahdella nopealla SSD-levyllä. Ulkoisten työpöydällä pidettävien tallennuslaitteiden lajissa se on maailman nopein tarjoten huipputehokasta tiedonsiirtoa kahden teratavun SSD-tallennustilalla ja M.2 PCIe -liitännällä.

LaCie Bolt3 kykenee kirjoittamaan tietoa peräti 2 800 megatavua sekunnissa ja säästää näin selvää työaikaa. Se soveltuukin oivallisesti ultrateräväpiirtoisten videomateriaalien käsittelyyn. 4K-, 5K- ja 6K-tarkkuuksilla kuvatut RAW-tiedostot siirtyvät ennätysnopeasti. Esimerkiksi teratavullinen ammattitason 4K-videokuvaa siirtyy vain reilussa viidessä minuutissa.

LaCie Bolt3 on suunniteltu kestävään käyttöön. Jokainen asema on yksilöllisesti CNC-sorvattu alumiinista takaamaan tehokas lämmönsiirto sekä parantamaan aseman kestävyyttä. Tehokas tuuletus huolehtii tallennustilan vakaasta toimivuudesta. Vahvat neodyymimagneetit puolestaan pitävät aseman paikoillaan jalustallaan. Asema voidaan toisaalta helposti irrottaa jalustastaan mukaan ottamista varten.

LaCie 12big ja LaCie 6big
Vielä vaativampaan käyttöön sopivat LaCie 12big- ja LaCie 6big -tallennusratkaisut. Jopa 120 teratavun massiivisen tallennustilan ja huippunopean Thunderbolt 3 -liitännän tarjoava LaCie 12big on RAID 5/6 -tallennustorni, joka vastaa kuvausammattilaisten tarpeisiin.

LaCie 12big- ja LaCie 6big -tallennustornit sopivat oivallisesti ultrateräväpiirtoisen videokuvan tallentamiseen. Molemmat mallit on varustettu kiintolevyillä, joissa on 256 megatavun välimuisti ja 7 200 kierroksen pyörimisnopeus minuutissa. LaCie 6bigin Thunderbolt 3 -siirtonopeus yltää jopa 1 400 megatavun sekuntinopeuteen ja LaCie 12big peräti 2 600 megatavun sekuntinopeuteen. Tämän ansiosta huipputarkat kuvat ja videomateriaalit siirtyvät aikaa säästäen monissa eri työvaiheissa.

Edeltäjäänsä selvästi nopeampi Thunderbolt 3 -liitäntä mahdollistaa kahden 4K-tarkkuuksisen näytön yhtäaikaisen ketjuttamisen tallennustorniin. Vaihtoehtoisesti nopeus riittää yhden 5K-tarkkuuden käyttämiseen. Lisäksi kehittynyt usb-c-liitäntä soveltuu samanaikaisesti vaikkapa kannettavan tietokoneen virtalähteeksi. Lisäksi usb 3.0 -yhteensopivat tietokoneet voidaan liittää osaksi kokonaisuutta mukana tulevan usb-sovitinkaapelin avulla.

LaCie 12big- ja LaCie 6big -tallennustornit on suunniteltu vaativiin työtilanteisiin. Tornien etuosasta vaihdettavat kiintolevyt mahdollistavat nopeat huoltotoimenpiteet ja tornin etuosan led-ilmaisin kertoo jo nopealla vilauksella RAID-asemien tilanteen. Alumiinirakenteinen kotelo häivyttää tehokkaasti lämpöä ja lisätehoa tähän tuovat tehokkaat tornin takaosassa sijaitsevat tuulettimet. Sekä LaCie 12big- että LaCie 6big -malleissa on viiden vuoden valmistajatakuu, joka kattaa itse asemat, koteloinnin sekä varaosat.

Saatavuus ja hinnoittelu
LaCie Bolt3 on saatavana kahden teratavun SSD-asemana 2 299 euron suositushintaan. LaCie 6big on saatavilla 24, 36, 48 ja 60 teratavun malleina. Suositushinnat ovat alkaen 3 119 euroa. LaCie 12big on saatavilla 48, 72, 96 ja 120 teratavun tallennuskapasiteetilla. Suositushinnat ovat alkaen 6 699 euroa. Kaikki hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
http://www.lacie.com/gb/en/personal/limited-edition/bolt3/
http://www.lacie.com/gb/en/professional/big/6big-12big-thunderbolt-3/
http://bit.ly/2fIcWrq (tuotekuvat)

LaCie
LaCie on Seagate Technologyn omistama korkeantason tuotemerkki, jonka alla kehitetään parhaita tallennusratkaisuja valokuvaajille, videokuvaajille, audioammattilaisille ja muille tehokäyttäjille. LaCie tarjoaa johtavaa tekniikkaa, tehoa, laatua ja asiakaspalvelua, joiden ansiosta käyttäjät voivat toteuttaa omat luovat visionsa. LaCie erottuu kilpailijoistaan keskittymällä muotoiluun, tekniseen tehokkuuteen ja pitkän aikavälin luotettavuuteen. LaCie on vuodesta 1992 alkaen tehnyt yhteistyötä visionääristen tuotesuunnittelijoiden kanssa. Näitä ovat olleet sekä yritykset Ziba Design ja Porsche Design GmbH että tunnetut suunnittelijat Karim Rashid, Ora-ÏIto ja Philippe Starck. Viimeiset 15 vuotta LaCie on tehnyt läheistä yhteistyötä skotlantilaisen tuotesuunnittelija Neil Poutonin kanssa. Näiden suunnittelijoiden kyvykkyys takaa, että käyttäjät saavat tuotteen, jossa yhdistyvät huippumuotoilu ja laadukas teknologia. Lisätietoja osoitteessa www.lacie.com.