Gollum

PAN Visionin jakelemaa ja NACONin toukokuussa julkaisemaa The Lord of the Rings: Gollum -toimintaseikkailua esitellään graafisen suunnittelun tekijöiden toimesta.

Taru sormusten herrasta on kaikkien fantasiakirjojen merkittävin ja tunnetuin teos. Sen myötä on syntynyt kokonainen sarja elokuvia, televisiosovituksia ja näytelmiä sekä tietenkin videopelejä. Tätä ennen on monen suosikkihahmo Klonkku kuitenkin jäänyt lähes näissä kaikissa auttamatta sivuosaan. Toukokuussa julkaistavassa The Lord of the Rings: Gollum -toimintaseikkailussa keskitytään Klonkkuun ja hänen tekemisiinsä kirjailija J.R.R. Tolkienin luomassa maailmassa.

Kun kyseessä on näinkin ikoninen ja monesta tunnettu maailma, moisen luominen ja mallintaminen osaksi videopeliä vaatii valtavan määrän työtä. Pelin graafiset suunnittelijat ovatkin työstäneet valtavan määrän erilaisia hahmoja eläimistä haltioihin ja örkkeihin luodessaan pelille ainutlaatuisen ilmeen, mutta samalla kunnioittaen sen alkuperäistä tarinaa. Lisäksi pelin maisemat metsistä vuoristoihin ja luoliin ovat vaatineet syvällistä taustatyön tekemistä sekä runsaasti luonnostelua, piirtämistä ja 3D-mallinnusta tuodakseen pelimaailman eloon.

Pelin tekemistä ja kehittelyä kuvaava esittelyvideo auttaa havainnollistamaan, miten eri työvaiheet vaikuttavat suunnitteluun ja mitä kaikkia vaiheita tarvitaan ennen kuin pelihahmo voi liikkua pelimaailmassa. Samalla ääneen pääsevät pelin suunnittelijat, jotka kertovat eri työvaiheista ja niiden haasteista.

Pelisuunnittelua esittelevän videon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/lY5qixxnQfU.

The Lord of the Rings: Gollum julkaistaan 25. toukokuuta 2023 sekä PlayStation 5- ja Xbox Series X/S -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Peli julkaistaan myöhemmin myös Nintendo Switch -pelikonsolille. Pelin ikäraja on PEGI 16.

Lisätietoja

www.gollumgame.com
www.panvision.com
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vhuQtZmf9RDIgnhV9tA?e=SNRZ1C (kuvia)

PAN Vision

PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Göteborgissa. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.