Helsingissä syntynyt pelimusiikkiyhtye Game Music Collective Band esiintyy Helsingin Nosturissa sunnuntaina 29. joulukuuta.

Pelimusiikkispektaakkeli on myös viimeisimpiä Nosturissa järjestettäviä konsertteja, sillä legendaarinen konserttipaikka suljetaan vuodenvaihteessa. Suuren suosion saavuttanut Game Music Collective Band esittää Nosturissa pelimusiikin klassikoita muun muassa pelisarjoista Final Fantasy, Halo, The Elder Scrolls ja Metal Gear Solid. Pelimusiikkispektaakkelissa kuullaan myös Suomessa ensimmäistä kertaa esitettävää musiikkia.

”Tuomme Nosturiin uusina teemoina sota- ja taistelupelisarjojen musiikkia, kuten legendaarisen Battlefieldin pääteeman. Suomalaista pelimusiikkia kuullaan muun muassa Trine 2:sta ja Hill Climb Racingistä”, kommentoi Game Music Collectiven perustaja ja sellisti Lukas Stasevskij.

Game Music Collective Band esiintyy Nosturissa 29.12.2019 klo 19.00 (ovet aukeavat klo 18.00). Liput on nyt ennakkomyynnissä Ticketmasterissa hintaan 29,90 euroa + palvelumaksu. Ovelta liput maksavat 35 euroa ellei konsertti ole loppuunmyyty.

Game Music Collective
Game Music Collective on noin 20 muusikosta koostuva orkesteri, joka täydentyy tarpeen mukaan kuorolla ja muilla vierailevilla tähdillä. Game Music Collective Band on puolestaan orkesterin jäsenistöstä koostuva seitsemän hengen yhtye. Game Music Collectiven ensikonsertissa Finlandia-talolla syyskuussa 2017 soitettiin pelimusiikkia laajasti useista eri pelisarjoista kapellimestari Eero Lehtimäen johdolla. Tämän jälkeen kollektiivi on tehnyt monenlaisia pelimusiikkiin liittyviä esiintymisiä ja muuta toimintaa.

Game Music Collective on aloittanut myös aktiivisen tubettamisen julkaisemalla joka viikko uuden pelimusiikkivideon. Halo-pelin pääteeman livevideota on katsottu jo yli 600 000 kertaa. Lisäksi Game Music Collective äänittää parhaillaan soolo-osuuksia Ilmari Hakkolan säveltämään pelimusiikkiin, jota kuullaan ensi vuoden alussa julkaistavassa Kalevala-aiheisessa Iron Danger -pelissä.

Lisätietoja
www.ticketmaster.fi/event/269189 (lipunmyynti)
www.gamemusiccollective.com (kotisivu)
https://youtu.be/-Fzw-8wPQYg (Nosturin tapahtuman esittelyvideo)
www.youtube.com/gamemusiccollective (YouTube-kanava)
www.facebook.com/events/2347085555552587/ (Facebook-tapahtuma)
http://bit.ly/2JqgLlG (kuvia)