PAN Vision Finland Oy (www.panvision.com) julkaisee odotetun fantasiaroolipelin, joka perustuu valtavaa suosiota nauttivaan kirja- ja televisiosarjaan Game of Thrones.

gotx360

Kirjailija George R.R. Martinin luoma Tulen ja jään laulu -kirjasarja on yksi kaikkien aikojen ylistetyimpiä fantasiakirjasarjoja. Sittemmin kirjasarja on kääntynyt myös Game of Thrones -televisiosarjaksi, jonka ensimmäinen tuotantokausi on nähty myös Suomessa.

Kiitelty ja kehuttu saaga on luonut pohjan myös Game of Thrones -nimellä julkaistavalle roolipelille. Peli puolestaan on tehty yhteistyössä sekä itse kirjailijan että myös televisiosarjan luoneen HBO-yhtiön kanssa aitouden takaamiseksi.

Kirjailija Martinin valvovan silmän alla luotu tarina kertoo kahden erilaisen hahmon seikkailuista. Mors on valan vannonut Yövartion jäsen, kun taas Alester on maanpaosta Westerosiin palannut punainen pappi.

Ajallisesti tapahtumat sijoittuvat kuningas Robert Baratheonin Kouran kuoleman jälkeiseen aikaan. Niin Mors kuin Alester ajautuvat kumpainenkin tapahtumaketjuihin, jotka tempaisevat heidät mukaansa osaksi suurempaa seikkailua ja monisyistä juonittelua.

Matkalla nähdään lukemattomia tuttuja paikkoja, kuten Kuninkaansataman upea kaupunki sekä pahaenteinen ja jylhä Muuri. Vastaavasti nähdään kirja- ja televisiosarjasta tuttuja hahmoja, kuten kuningatar Cersei, lordi Varys ja Yövartion komentaja Jeor Mormont. Hahmojen mallinnuksessa on hyödynnetty televisiosarjasta tuttuja kasvoja.

Game of Thrones tarjoaa tarinavetoisen roolipelikokemuksen monipuolisella ja taktisella taistelujärjestelmällä. Valittavissa on erilaisia taistelutyylejä, sekä löydettäviä, ryöstettäviä että ostettavia varusteita ja aseita, jotka sopivat moneen eri pelityyliin. Seikkailun varrella hahmot myös kehittyvät kokemuksista oppien uusia taitoja ja ominaisuuksia, joita ovat yhtäältä taistelutaidot kuin politikoinnissa vaadittavat puhetaidot.

Jotta pelin tarina ja tapahtumapaikat tekisivät oikeutta kirjojen ja televisiosarjan tapahtumille, on pelimoottoriksi valittu kaunista grafiikkaa ja upeaa animaatiota sulavasti toistava Unreal Engine 3. Tämän ansiosta niin hahmot kuin maisematkin ovat vaikuttavaa katsottavaa huikean äänimaailman huolehtiessa asiaan kuuluvista ääniefekteistä ja pelitunnelmaa syventävistä sävellyksistä.

Game of Thrones julkaistaan 7. kesäkuuta PlayStation 3- ja Xbox 360 -pelikonsoleille sekä pc-tietokoneille 54,90 ja 39,90 euron kuluttajahinnoin. Hinnat sisältävät 23 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja internetissä
www.gameofthrones-rpg.com
www.panvision.com/pelit

Lisätietoja ja testikappaleet
Visionist / Jerry Kurunen, 050 56 98 320, jerry@visionist.fi
PAN Vision/Niklas Von Schöneman, 010 843 8492, niklas.vonschoneman@panvision.com

PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen julkaisija ja jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit ja IT-oheislaitteet. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yli sadan henkilön yhtiönä PAN Visionilla on toimipisteet kaikissa Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Tukholmassa. Vuodesta 2001 PAN Visionin on omistanut KF-ryhmä, joka on merkittävä toimija vähittäismyynnin saralla pohjoismaisilla markkinoilla. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.