PAN Vision Finland Oy (www.panvision.com) tuo lokakuussa markkinoille toimintaroolipelin, jonka asetelma on tavallisuudesta poikkeava. Tällä kertaa pelaaja ohjastaa örkkisoturia ja peikkosalamurhaajaa.

oforcsandmen

Of Orcs and Men esittelee pelaajilleen synkän ja ankaran fantasiamaailman. Maailman, jossa sodankäynti on armotonta ja jatkuvaa. Ihmisten keisarikunta on voiton puolella ja vihollisina olevat örkit ja peikot ovat joutuneet ahtaalle. Kiinni jääneitä peikkoja uhmaa sukupuuttoon kuoleminen. Taisteluista selvinneet örkit taas saavat kokea orjuuden nöyryyttävyyden ja julmuuden.

Roolipeliperinteistä poiketen pelaaja ei kuitenkaan ohjasta ihmishahmoa, vaan asettuu kahden toisistaan varsin poikkeavan antisankarin saappaisiin. Of Orcs and Men -pelissä keskushahmot ovat sodan katkeroittamia selviytyjiä. Motiiveinaan kosto ja haave rotujensa valoisampi tulevaisuus, sankarikaksikko joutuu hurjaan vaarojen täyttämään seikkailuun.

Toinen keskushahmoista on yksinäinen örkkien eliittisotilas. Legendaarisen Bloowjaws-joukkion jäsenenä hän on kokenut taistelija, joka on nähnyt ihmisten armottomuuden ja sodan synkimmät puolet. Nyt hän on tehtävässä, joka voi kääntää sodan kulun lopullisesti. Haaste ei ole helppo, sillä kohteena on itse ihmiskunnan johtaja, Keisari.

Apua tulee kuitenkin yllättävältä taholta, kun taistelupariksi rientää pieni, mutta sitäkin neuvokkaampi peikkosalamurhaaja. Peikko on juuri kaikkea sitä mitä örkki ei ole: pieni ja vikkelä. Peikolla on myös oma ässä hihassaan, sillä hän osaa myös pimeyden voimia ja naamioitua suorastaan yliluonnollisin keinoin.

Of Orcs and Men rakentuu oivallisesti näiden kahden täysin erilaisen pelihahmon taitoihin, kykyihin ja ominaisuuksiin. Örkki on väkivahva, kestävä ja tuhovoimainen, kun taas peikon keinot nojaavat vähemmän suorasukaiseen lähestymiseen. Näitä ovat esimerkiksi pidemmän etäisyyden päästä taisteleminen tai vaivihkainen selkään hiipiminen.

Kummallakin päähahmolla on myös erilaiset erikoiskykynsä, joita voidaan valita pelissä etenemisen myötä. Taisteluista ja tehtävistä karttuvat kokemuspisteet voidaan käyttää erilaisiin taitovalintoihin omien mieltymysten mukaisesti. Tämä tekee pelaamisesta ja etenkin pelin taisteluosuuksista mielenkiintoisempaa. Lisäksi se pitää pelin mielenkiintoisena myös pelattaessa sitä uudelleen.

Of Orcs and Men on oivallinen yhdistelmä napakkaa taistelua, synkkää tarinankerrontaa ja roolipelille ominaista hahmonkehitystä. Graafisesti loistokas toteutus on yhdistetty sulavaan pelattavuuteen ja vaikuttavaan äänimaailmaan.

Of Orcs and Men julkaistaan 11. lokakuuta sekä PlayStation 3- ja Xbox 360 -pelikonsoleille että PC-tietokoneille 59,90 ja 39,90 euron kuluttajahinnoin. Hinnat sisältävät 23 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja internetissä
www.panvision.com/pelit
www.oforcsandmen.com

Lisätietoja ja testikappaleet
Visionist / Jerry Kurunen, 050 56 98 320, jerry@visionist.fi
PAN Vision / Niklas Von Schöneman, 010 843 8492, niklas.vonschoneman@panvision.com

PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen julkaisija ja jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit ja IT-oheislaitteet. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yli sadan henkilön yhtiönä PAN Visionilla on toimipisteet kaikissa Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Tukholmassa. Vuodesta 2001 PAN Visionin on omistanut KF-ryhmä, joka on merkittävä toimija vähittäismyynnin saralla pohjoismaisilla markkinoilla. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.