PAN Vision Finland Oy (www.panvision.com) julkaisee syyskuussa salapoliisi Sherlock Holmesin ympärille nivoutuvan rikosmysteerin.

sherlockps3

Skotlantilaiskirjailija Arthur Conan Doylen luoma salapoliisi Sherlock Holmes on yksi kaikkien aikojen rakastetuimpia kirjallisuuden hahmoja. Erityisesti hänet muistetaan dekkareista, lukuisista salapoliisielokuvista ja hänestä kertovista tv-sarjoista. Sekä mestarillinen Holmes että hänen luotettava kumppaninsa tohtori Watson ovat siirtyneet myös tietokone- ja pelikonsolien pelihahmoiksi vuosien varrella.

The Testament of Sherlock Holmes vie nimikkohahmonsa kaikkien aikojen huikeimpaan Sherlock Holmes -peliin. Luvassa on kiehtova, erilainen ja sykähdyttävä seikkailupelikokemus, joka yhtäältä vastaa kysymyksiin kuin myös kysyy niitä pelaajaltaan.

Eletään vuotta 1898. Eräässä varkautta ja huijausta koskevassa rikoksessa on tapahtunut jotain outoa. Kaikki poliisitutkimuksen todisteet nimittäin viittaavat itseensä herra Sherlock Holmesiin. Mikä pahinta, etsivä Holmes ei pysty itsekään todistamaan syyttömyyttään. Luottamus lontoolaisten silmissä karisee ja jopa luottoystävä Watson alkaa epäillä Holmesin käytöstä.

Asiat vain pahenevat, kun Sherlock Holmes pakenee tapahtumia tutkivalta Scotland Yardilta. Todisteita hävitetään ja mestarisalapoliisi välttelee kiinni jäämistä. Herää kysymys, voisiko Holmes itse tehdä jotain niinkin kammottavaa kuin murhan?

The Testament of Sherlock Holmes on ainutlaatuinen sekoitus draamaa, jännitystä, dekkarityötä ja seikkailua. Ensisijaisesti pelikonsolien pad-ohjauksella pelattavaksi luotu pelikokemus vie pelaajat monisyisen mysteerin äärelle.

Pelimoottori on luotu varta vasten sekä esittämään upeita ja yksityiskohtaisia ympäristöjä että hahmoja, jotka kaikki ovat keskeisessä roolissa rikosten selvittämisessä. Lontoo eri tapahtumapaikkoineen on kuvattu upeasti ja aikakauden tyyliä henkivällä tavalla.

The Testament of Sherlock Holmes tarjoaa aikuismaisen ja monitahoisen lähestymistavan perinteisen dekkaritarinan ystäville. Matkan aikana pelaajat kohtaavat monenlaisia pulmatilanteita ja loogisia haasteita. Pelaajan tulee tehdä salapoliisityötä, joka vaatii sekä kärsivällisyyttä että tarkkaavaisuutta ongelmia ratkaistaessa.

Erilaisia vihjeitä tutkitaan, rikosten ja tapahtumien kulkuja päätellään ja jopa uudelleen esitetään tapahtumien seurausten kulkua pohdittaessa. Kaikki vihjeet ja ratkaisumallit eivät välttämättä tule esille, sillä paljon riippuu myös pelaajan omista hoksottimista ja tarkkaavaisuudesta. The Testament of Sherlock Holmes haastaakin pelaajan tutkimaan sekä tapahtumia että paikkoja huolella ja kärsivällisyydellä.

The Testament of Sherlock Holmes julkaistaan 20. syyskuuta sekä PlayStation 3- ja Xbox 360 -pelikonsoleille että pc-tietokoneille 49,90 ja 34,90 euron kuluttajahinnoin. Hinnat sisältävät 23 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja internetissä
www.panvision.com/pelit
www.sherlockholmes-thegame.com
www.facebook.com/PVPelit (kilpailu yläpalkissa)

Lisätietoja ja testikappaleet
Visionist / Jerry Kurunen, 050 56 98 320, jerry@visionist.fi
PAN Vision / Niklas Von Schöneman, 010 843 8492, niklas.vonschoneman@panvision.com

PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen julkaisija ja jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit ja IT-oheislaitteet. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yli sadan henkilön yhtiönä PAN Visionilla on toimipisteet kaikissa Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Tukholmassa. Vuodesta 2001 PAN Visionin on omistanut KF-ryhmä, joka on merkittävä toimija vähittäismyynnin saralla pohjoismaisilla markkinoilla. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.