BLASTR6_Major_Copenhagen_2023

Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtavan julkaisijan, Ubisoftin luotsaama BLAST R6 Major -kisatapahtuma tuo Rainbow Six Siege -tiimit maailman huipulta kisaamaan voitosta.

Tänään Kööpenhaminassa alkava ja 7. toukokuuta päättyvä peliturnaus järjestetään yhteistyössä Ubisoftin ja BLASTin kesken. Tapahtuma on uuden pelivuoden ensimmäinen R6 Major -tapahtuma, jossa nähdään maailman huipputiimit ottamassa mittaa toisistaan. Parhaiden joukkueiden kesken jaettava palkintopotti on peräti 750 000 dollaria.

Kolmeen eri vaiheeseen jaettu turnaus sisältää 24 esikarsintojen kautta valittua joukkuetta ympäri maailmaa. Uudella kaavalla pelattavan turnauksen kaksi ensimmäistä vaihetta pelataan suljettujen ovien takana, jolloin karsitaan lopputurnaukseen joukkueista parhaat. Viimeinen vaihe järjestetään 5.–7. toukokuuta Forum Copenhagen -tapahtumakeskuksessa Kööpenhaminassa, joten myös kisayleisön on helppo saapua paikan päälle.

Turnausotteluiden lisäksi tapahtumapaikalla on ilmaista pelattavaa, vanhoja pelejä tarjoava retropelialue, tapaamismahdollisuus ammattilaisjoukkueiden kanssa ja myyntikojuja.

Ensimmäisen vaiheen esikarsinnoissa 24.–27. huhtikuuta pelaa 16 joukkuetta, jotka ovat MNM Gaming ja Wolves Esports Euroopasta, Spacestation Gaming ja Soniqs Pohjois-Amerikasta, w7m esports ja Ninjas in Pyjamas Brasiliasta, Northeption ja Varrel Japanista, SANDBOX Gaming ja Lavega Etelä-Koreasta, Six Karma ja REVEN ECLUB latinalaisesta Amerikasta, FURY ja Elevate Aasiasta, Team Bliss Oseaniasta sekä Team Falcons Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan alueelta.

Näiltä yhdeksältä pelialueelta tulevat joukkueet nähdään kiehtovissa ja ainutlaatuisissa yhteenotoissa. Näistä kahdeksan parhaiten menestyvää joukkuetta edistyvät toiseen pelivaiheeseen.

Toisen vaiheen pudotuspelit kisataan 29. huhtikuuta ja 3. toukokuuta välisenä aikana. Mukana ovat ensimmäisen vaiheen parhaat tiimit sekä kahdeksan aiemmin mukaan päässyttä joukkuetta, joita ovat M80 ja DarkZero Esports Pohjois-Amerikasta, Virtus.pro ja G2 Esports Euroopasta, FaZe Clan ja Team Liquid Brasiliasta, Dplus KIA Etelä-Koreasta sekä SCARZ Japanista.

Lopulta toisen vaiheen kahdeksan parasta joukkuetta kisaavat mestaruudesta 5.–7. toukokuuta, jolloin nähdään otteluista jännittävimmät ja taatusti merkittävimmät.

Tapahtuman esittelyvideon voi katsella osoitteessa https://youtu.be/9K4-o99lBx4.

Lisätietoa tapahtumasta löytyy osoitteesta https://rainbow6.com/CopenhagenMajor2023.

Moninpelivetoisella Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege -toimintapelillä on maailmanlaajuisesti yli 60 miljoonaa rekisteröitynyttä pelaajaa. Samalla pelin suosio elektronisen urheilun saralla on kasvanut kovaa vauhtia. Taktisen ja toimintapitoisen erikoisryhmätoiminnan ykkösnimi vie pelaajansa jännittävän ja kiihkeätunnelmaisen toiminnan maailmaan, jossa lainvalvojat ja ammattirikolliset ottavat yhteen toistensa kanssa. Rainbow Six -pelisarja ei kuitenkaan edusta suoraviivaista räiskimistä, vaan rakentuu tarkkaan laadittujen strategioiden ja taktisten toimintamallien varaan. Poliisin ja armeijan erikoisryhmistä tutut erikoisvälineet, kuten erilaiset räjähteet, kranaatit, suojakilvet ja monet muut apuvälineet ovat yhtä tärkeässä osassa kuin vaativaan voimankäyttöön tarkoitetut ampuma- ja lähitaisteluaseet. Tom Clancy’s Rainbow Six Siege onkin yhdistelmä sekä kiivasta räiskintää, vaarallisia lähitaistelutilanteita että taktista osaamista ja strategista pohdintaa. Yksinpelin lisäksi Tom Clancy’s Rainbow Six Siege tarjoaa monipuoliset moninpelitilat, joissa pelaajat voivat toimia ryhmissä toisiaan vastaan. Peli soveltuukin erinomaisesti myös elektronisen urheilun temmellyskentäksi.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege on saatavana sekä PlayStation 5-, PlayStation 4-, Xbox Series X- ja Xbox One -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Se on saatavana myös Ubisoftin Uplay+ -tilauspalvelussa. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Lisätietoja

https://www.ubisoft.com/fi-fi/game/rainbow-six/siege/
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vhcsQf8-elFZKUkLVBg?e=cNLadH (kuvia)

Ubisoft

Ubisoft on maailman johtava interaktiivisten viihdetuotteiden tekijä, julkaisija ja jakelija, jolla on laaja valikoima maailmanluokan pelibrändejä, kuten Assassin’s Creed, Brawlhalla, Far Cry, For Honor, Just Dance, Watch Dogs, The Crew, Tom Clancy’s -pelisarja mukaan lukien The Division, Ghost Recon ja Rainbow Six. Ubisoftin maailmanlaajuinen pelistudioiden ja myyntitoimistojen verkosto on sitoutunut toimittamaan omaperäisiä ja muistettavia pelikokemuksia kaikilla suosituilla pelialustoilla mukaan lukien pelikonsolit, älypuhelimet, tablettilaitteet ja tietokoneet. Ubisoftin myynti vuonna 2020-2021 oli yli 2,241 miljardia euroa. Lisätietoja osoitteessa www.ubisoftgroup.com.