SF6 Showcase

PAN Vision Finlandin jakelemasta ja Capcomin julkaisemasta Street Fighter 6 -taistelupelistä julkistettiin demon lisäksi uutta sisältöä viimeöisessä Street Fighter 6 Showcase -verkkotapahtumassa.

Huippusuositun hip hop -artisti Lil Waynen isännöimässä etätapahtumassa käytiin läpi odotetun Street Fighter 6 -taistelupelin uusia ominaisuuksia ja sisältöä. Näitä ovat World Tour -pelitila, räätälöidyt hahmotaistelut, paremmat käytettävyystoiminnot, ensimmäisen pelivuoden sisältösuunnitelmat ja pelattava demo. Merkittävimmäksi uutiseksi nousi odotetusti pelattava demoversio, joka on heti saatavilla PlayStation 5- ja PlayStation 4 -pelikonsoleille. Xbox Series X/S- ja Steam-alustojen demoversiot tulevat ladattavaksi hieman myöhemmin eli 26. huhtikuuta.

Demoversiossa on koettavana neljä eri pelitilaa, kaksi eri hahmoa – Luke ja Ryu – sekä kaksi eri pelikenttää. Lisäksi pelin odotettu World Tour -tila on koettavissa alkuvaiheissaan oman luodun hahmon muodossa.

Samalla pelin PC-versiosta julkistettiin vähimmäisvaatimukset. Näitä ovat vähintään Windows 10 -käyttöjärjestelmä, Intel Core i5-7500- tai AMD Ryzen 3 1200 -tasoinen suoritin, kahdeksan gigatavua keskusmuistia, GTX1060- tai Radeon RX 580 -tasoinen näytönohjain neljän gigatavun muistilla, DirectX 21 tai uudempi ja vähintään 25 gigatavua tallennustilaa.

World Tour -pelitila tarjoaa uudenlaisen tavan kokea Street Fighterin pelimaailma. Se vie pelaajahahmon toiminnantäyteiselle kierrokselle ympäri maailman ja tuo koettavaksi kiehtovia taisteluita maasta toiseen. Tarinavetoista yksinpelikokemusta on maustettu roolipelimäisellä hahmonkehityksellä, joka mahdollistaa oman räätälöidyn pelihahmon kehityksen haluttuun suuntaan. Luvassa on taitopisteitä, joita voi käyttää erilaisin painotuksin hahmoa kehitettäessä. Hahmo voi myös hakea oppia peräti 18 eri taistelulajin mestarilta harjoittelemalla näiden taistelutyylejä ja -taitoja.

Street Fighter 6 auttaa pelaajaa hahmottamaan innovatiivisen äänijärjestelmän avulla taistelijoiden välistä etäisyyttä, tulevia hyökkäyksiä ja paljonko erikoisliikkeisiin tarvittavaa energiaa on. Tämä tekee pelistä helpommin lähestyttävän kaikenlaisille pelaajille kokemus- ja osaamistasoon katsomatta. Lisäksi uusille pelaajille on luvassa kattavia opetustiloja ja harjoitusohjelmia. Näiden ohella pelaaja voi valita ohjaustavan kolmesta eri vaihtoehdosta, joita ovat klassinen, nykyaikainen ja pelaamista helpottava dynaaminen ohjaustila, jossa tekoäly avustaa pelaajaa liikkeiden valinnassa.

Erilaisten yksin- ja moninpelimuotojen sekä kattavan World Tour -tilan myötä Street Fighter 6 tarjoaa kaikkien aikojen vaikuttavimman taistelupelikokemuksen runsaalla pelisisällöllä. Samalla peli on loikannut eteenpäin graafisesti ja tarjoaa nyt entistä yksityiskohtaisempaa ihasteltavaa aina haavoittuvia hahmomalleja myöten.

Myös pelin jatkokehitys on hyvässä vauhdissa ja luvassa onkin pelin julkaisun jälkeistä lisäsisältöä myös tuleville kuukausille. Kesällä mukaan saapuu Street Fighter V -osasta tuttu Rashid, kun taas syksyllä peli laajentuu erikoislaatuisen A.K.I.-taistelijan myötä. Ensi talvena mukaan liittyy nuori komentaja Ed ja tätä seuraavana keväänä legendoista legendaarisin petosoturi Akuma!

Koko Showcase-tapahtuman voi katsoa tallenteena osoitteessa https://youtu.be/D-UYIzbNcvs. World Tour- ja Avatar Battle -esittelyvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/lfTvetStEsc. Näiden lisäksi katsottavissa ovat demoa esittelevä video osoitteessa https://youtu.be/1JmxWphGO5Y ja ensimmäisen pelivuoden hahmovideo osoitteessa https://youtu.be/IKU3ZOvYHnk.

Yli 35 vuotta menestynyt pelisarja uudistuu, kun Street Fighter 6 uudistaa pelin keskeistä ideaa niin yksin- kuin moninpelaajien iloksi uudenlaisella ohjattavuudella ja uusilla hahmoilla. Mukana on runsaasti myös tuttuja ja suosittuja pelihahmoja erikoisvoimineen ja taistelutyyleineen. Street Fighter 6 -pelimaailmassa kyse on ennen kaikkea katujen kulttuurista ja elämäntyylistä. Talojen seinillä koreilevat graffitit, energinen musiikki ja värikkäät tapahtumapaikat ovat yhtäällä pelin keskiössä kuin sen persoonalliset taistelijatkin. Uuden sukupolven pelilaitteiden myötä myös Street Fighter nousee uudelle tasolle elävöittäen graafista tyyliä. Samalla pelin uudistettu ohjausmekaniikka tarjoaa taistelupelien ihastuttavuuden sekä uusille pelaajille että vanhoille konkareille. Peräti 18 toisistaan poikkeavan taistelijan valikoimasta löytyy roppakaupalla vaihtelua sekä tuttujen että vähemmän tunnettujen hahmojen muodossa.

Street Fighter 6 julkaistaan 2. kesäkuuta 2023 sekä PlayStation 5-, PlayStation 4- ja Xbox Series X/S -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Pelin ikäraja on PEGI 12.

Lisätietoja

www.streetfighter.com/6/en-uk/
www.panvision.com
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_viNot4DY4lhFFsIuh_w?e=q2c9PY (kuvia)

PAN Vision

PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Göteborgissa. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.