Aliens_DarkDescent

PAN Visionin jakelema ja Focus Interactiven yhteistyössä 20th Century Studiosin kanssa julkaisema strategiapeli yhdistää toisiinsa elokuvamaisen tarinankerronnan ja jännityksentäyteisen toiminnan.

Alien-elokuvasaagasta tutuksi tulleet ksenomorfihirviöt eli tuttavallisemmin ”alienit” ovat nauttineet pelonsekaista kunnioitusta ja ihailua aina 1970-luvulta lähtien. Alkuperäisen Alien – kahdeksas matkustaja -elokuvan jälkeen ovat nämä hurjaakin hurjemmat avaruusolennot ottaneet yhteen ihmiskunnan kanssa lukemattomissa eri elokuvissa, sarjakuvissa ja videopeleissä.

Nyt julkaistu taktinen Aliens: Dark Descent -strategiapeli asettaa pelaajan kokonaisen sotilasjoukkueen johtoon. Pelaajan vastuulla on henkensä puolesta taistelevia ihmispoloja, jotka eivät edes tiedä, mitä heillä on vastassaan, puhumattakaan moiseen valmistautumisesta.

Lethe-planeetta joutuu yllättävän sulun kohteeksi, kun selviää, että ksenomorfit ovat päässeet karkuteille. Planeetan tukikohdan vangiksi jääneet ihmiset siviileistä sotilaisiin huomaavatkin olevansa pulassa, kun vastassa on sekä värikäs katras erilaisia hirviöitä että ahneen Weyland-Yutani-yrityksen kätyreitä.

Pelaaminen ei ole suinkaan pelkkää taistelua ja toimintaa, sillä käänteitä täynnä oleva juoni tarjoaa kiehtovan viitekehyksen pelin tapahtumille. Monimuotoinen tarina sisältää yllätyksiä ja pitää pelaajan varpaillaan alusta loppuun asti. Pelissä yhdistyvätkin toisiinsa elokuvamainen kerronta, taktinen pelattavuus ja strateginen hallittavuus sotilaita komennettaessa.

Ihmisten onneksi sotilaat on varusteltu monipuolisin asein ja varustein, joita tehokkaasti hyödyntämällä epätoivo vaihtuu toiveikkuuteen ja selviytymismahdollisuuksiin. Sotilaiden kuoleman uhka on kuitenkin todellinen, sillä pelissä kaatunutta sotilasta ei saa takaisin mukaan. Tällainen niin sanottu rautamiesominaisuus tuo omanlaista jännittävyyttä sotilaiden hyödyntämiseen, sillä epäonnistumiset taistelussa voivat johtua tärkeän hahmon menetykseen.

Apua pelaaja saa Otago-avaruusaluksesta, joka toimii myös sotilaiden tukikohtana. Tätä hyödyntämällä pelaaja voi varustaa tiiminsä eri varustein ja erilaisin kokoonpanoin, mikä tuo kaivattua hallittavuutta muuten kauhuntäyteiseen kaaokseen. Lisäksi pelaajahahmot myös kartuttavat kokemusta matkan aikana, mikä tuo pelaamiseen kiehtovaa edistymisen tunnetta. Innovatiivisen ohjausjärjestelmän ansiosta peliä voi helposti hallita sekä hiirellä ja näppäimistöllä että pelikonsolin ohjaimella.

Pelin julkaisuvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/1RBHmsKl624.

Reaaliaikaista strategiaa, ryhmätason toimintaa ja tarinavetoista kerrontaa toisiinsa yhdistävä Aliens: Dark Descent sukeltaa syvälle rakastettuun elokuvamaailmaan. Synkässä avaruushirviöiden asuttamassa maailmassa pelaaja on komentaja, ja hänen johtamat sotilaansa ovat hänen tärkein voimavaransa ja aseensa. Kampanjavetoinen pelitarina on täynnä jännittäviä hetkiä, jotka vaativat strategista lähestymistapaa ja vaikeita päätöksiä. Tarina lupailee karmaisevia paljastuksia ja kutkuttavia käänteitä, jotka pitävät pelaajan varpaillaan loppuun asti.

Aliens: Dark Descent on nyt julkaistu sekä PlayStation 5-, PlayStation 4-, Xbox Series X/S- ja Xbox One -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Lisätietoja

www.focus-entmt.com/en/games/aliens-dark-descent
www.panvision.com
https://1drv.ms/f/s!Avh8gGYzxU_viPRSoiQI29MFc9UXRw?e=ymfjym (kuvia)

PAN Vision

PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Göteborgissa. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.