EcoFlow 100W Flexible

Boston Group tuo myyntiin kaksi kätevää ja edullista EcoFlow-aurinkopaneelia aiemman paneelivalikoimansa rinnalle.

EcoFlow 60W -aurinkopaneeli pieniin lataustarpeisiin

Keskeltä taitettava EcoFlow 60W -aurinkopaneeli jatkaa aiempien kannettavien EcoFlow-aurinkopaneelien viitoittamalla tiellä. Sen laadukkaat yksikiteiset aurinkokennot tuottavat auringonvalosta sähköä 60 watin teholla. Avattuna paneelin mitat ovat 54 x 82 x 2,4 senttimetriä ja kokoon taitettuna vaivaiset 54 x 42 x 2,4 senttimetriä. Itse paneeli painaa vain kaksi kilogrammaa ja sen mukana toimitettava kantolaukku toiset kaksi kilogrammaa. Kantolaukku toimii myös aurinkopaneelin telineenä, jolloin se on helppo säätää oikeaan kulmaan kohti aurinkoa.

EcoFlow 100W Flexible -aurinkopaneeli monipuolisille pinnoille

Joustava ja kevyt EcoFlow 100W Flexible -aurinkopaneeli on suunniteltu kiinnitettäväksi vaikkapa asuntoautoon, veneeseen, kesämökille tai telttaan kiinteästi tai väliaikaisesti. Taipuisan lasikuiturakenteen ansiosta aurinkopaneelin voi taivuttaa jopa 258 asteen kaarelle vaikkapa asuntoauton katon muotoon. Aurinkopaneelin laadukkaat yksikiteiset aurinkokennot tuottavat auringonvalosta sähköä 100 watin teholla. Paneelin mitat ovat 105,5 x 61,2 x 2,5 senttimetriä. Erittäin kevyt paneeli painaa vain 2,3 kilogrammaa.

EcoFlow-aurinkopaneelit sopivat monenlaisiin tarpeisiin

Kannettavat EcoFlow-aurinkopaneelit tarjoavat luonnollista ja uusiutuvaa energiaa helpossa muodossa eikä fossiilisia ja saastuttavia energianlähteitä tarvita. Kätevästi kasaan taittuvat aurinkopaneelit kulkevat vaivatta mukana vaikkapa autossa tai veneessä. Myös käyttöönotto on helppoa ja nopeaa, sillä paneelin avaaminen ja kaapeleiden kytkeminen onnistuu muutamassa sekunnissa. Näin aurinkoenergiasta saadaan irti mahdollisimman paljon pienellä vaivalla.

EcoFlow-aurinkopaneelit ovat pöly- ja vesisuojattuja IP67- tai IP68 -standardin mukaisesti mallista riippuen eli ne sopivat ulkokäyttöön lähes kaikissa sääolosuhteissa. Ne kestävät niin pakkasia, helteitä (-20–85 °C) kuin tuultakin. Koska aurinkopaneelit ovat kevytrakenteisia, niiden käyttö esimerkiksi kesämökillä, veneellä tai leirintäalueella on vaivatonta. Aurinkopaneelin paras käyttökulma löytyy helposti säädettävän jalustana toimivan kantolaukun ja EcoFlow-puhelinsovelluksen avulla, kun paneelia käytetään yhdessä EcoFlow-latausaseman kanssa. Paneelin suuntaaminen kohti aurinkoa onnistuu myös silmämääräisesti, sillä edes 20 asteen poikkeama optimaalisesta kulmasta ei vielä juurikaan vaikuta lataustehoon.

EcoFlow-aurinkopaneeleilla voidaan tuoda virtaa suoraan sähkölaitteisiin tai ladata kannettavia lisäakkuja. Esimerkiksi iPhone 13 -älypuhelin kuluttaa sähköä noin 12 wattia, joten täydellä auringonpaisteella edullinenkin paneeli voi teoriassa ladata jopa kahdeksaa puhelinta yhtä aikaa. Vaihtoehtoisesti mökillä pienikin aurinkopaneeli voi tarjota tarvittavan sähkön kannettavalle tietokoneelle ja nykyaikaiselle mökkitelevisiolle.

Mikäli sähköntarve on suurta, EcoFlow-aurinkopaneeleita voidaan myös ketjuttaa toisiinsa, jolloin talteen otettu energiamäärä kasvaa. Eniten hyötyä aurinkopaneeleista saa yhdistämällä ne EcoFlow-latausasemaan, johon energiaa voidaan varastoida tulevaa käyttöä varten. Tämä mahdollistaa älykkään energiansäätelyn, joka takaa tasaisen energiantuotannon käytön tarpeen mukaan. Lisäksi latausasemasta voidaan ottaa virtaa yhtäaikaisesti moneen eri laitteeseen.

EcoFlow-aurinkopaneelit kykenevät mallista riippuen 21–23 prosentin energiatehokkuuteen laadukkaiden yksikiteisten aurinkokennojen ansiosta. Suomessa erityisesti kesäaikana huhtikuusta syyskuuhun aurinkopaneelit ovat erittäin varteenotettavia energianlähteitä. Suomen pohjoinen sijainti voi kuitenkin toisinaan aiheuttaa noin parinkymmenen prosentin tehohäviön säätilojen mukaan.

EcoFlow-aurinkopaneeleita on saatavana uusien 60 ja 100 watin mallien lisäksi neljässä muussakin koossa. Kaikissa malleissa käytetään aurinkopaneelien yleistä MC4-liitäntää, mikä takaa monipuoliset käyttömahdollisuudet erilaisten sähkölaitteiden kanssa. Mukana tulevan MC4/XT60-kaapelin kanssa paneelin voi kytkeä suoraan EcoFlow-latausasemaan.

Malliston kevyin ja pienitehoisin EcoFlow 110W -aurinkopaneeli tarjoaa täydessä auringonpaisteessa 110 watin sähkötehon. Avattuna paneelin mitat ovat 158 × 51,4 × 2,4 senttimetriä ja kokoon taitettuna vaivaiset 42 × 51,4 × 3,5 senttimetriä. Paneeli painaa vain kuusi kilogrammaa.

Keskikokoinen EcoFlow 160W -aurinkopaneeli tarjoaa täydessä auringonpaisteessa jopa 160 watin sähkötehon. Paneelin mitat ovat avattuna 157 x 68 x 2,4 senttimetriä ja kokoon taitettuna vain 42 x 68 x 3,5 senttimetriä. Painoa paneelilla on tukijalustan kanssa seitsemän kilogrammaa.

Kaksipuolinen EcoFlow 220W -aurinkopaneeli on tehty ohuesta karkaistusta lasista. Näin se on jopa viisi kertaa kovempaa kuin muut vastaavat aurinkopaneelit. Se kestää myös kuumuutta jopa 148 celcius-asteeseen saakka. Avattuna paneelin mitat ovat 183 x 82 x 2,5 senttimetriä ja kokoon taitettuna vaivaiset 50 x 82 x 3,2 senttimetriä. Paneeli painaa vain 9,5 kilogrammaa.

Malliston tehojuhta on EcoFlow 400W -aurinkopaneeli, joka tarjoaa täydessä auringonpaisteessa peräti 400 watin sähkötehon. Se on yksi markkinoiden tehokkaimmista kannettavista aurinkopaneeleista. Se kykenee jopa 22,4 prosentin tehokkuuteen. Mitoiltaan se on avattuna 236,5 x 105,8 x 2,4 senttimetriä ja kokoon taitettuna 62 x 105,8 x 4,2 senttimetriä. Paneeli painaa jalustoineen 15,5 kilogrammaa.

EcoFlow-latausasemat

Kätevästi liikuteltavat EcoFlow-latausasemat tuovat sähkön sinne, missä sitä tarvitaan ja vieläpä helposti kannettavassa koossa. Esimerkiksi EcoFlow RIVER 2 -latausasemat tarjoavat lajinsa suurinta teho-kokosuhdetta alle yhden kilowattitunnin kannettavissa malleissa. RIVER 2 -mallisto koostuu kolmesta eri vaihtoehdosta, joita ovat RIVER 2, RIVER 2 Max ja RIVER 2 Pro. Pienimmällä mallilla on painoa vaivaiset 3,5 kilogrammaa, jonka ansiosta se on helppo ottaa mukaan pienempäänkin veneeseen tai vaikkapa polkupyörän kyytiin. Pienestä koostaan huolimatta RIVER 2 -latausasemat kykenevät tasaiseen virransyöttöön 300, 500 tai 800 watin jatkuvalla teholla. Tämän ansiosta latausasemalla voidaan tuottaa virtaa esimerkiksi reitittimille, televisioille, tietokoneille ja monille muille sähkölaitteille. Latausasemien 256, 512 tai 768 wattitunnin LFP-akkujen ansiosta sähkölaitteet voivat toimia tuntikausia ilman verkkovirtaa ja akkuja voi ladata uudelleen jopa 3 000 kertaa.

Hinta ja saatavuus

EcoFlow 60W- ja EcoFlow 100W Flexible -aurinkopaneelit tulevat myyntiin kesäkuussa 169 ja 129 euron kuluttajahintaan. Aiemmat EcoFlow 110W-, EcoFlow 160W-, EcoFlow 220W- ja EcoFlow 400W -aurinkopaneelit ovat saatavana 349, 399, 599 ja 1 099 euron kuluttajahintoihin. EcoFlow RIVER 2, EcoFlow RIVER 2 Max ja EcoFlow RIVER 2 Pro ovat saatavana 299, 599 ja 799 euron kuluttajahintoihin. Hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja

www.vempaimet.fi/ecoflow/
www.boston.fi
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vhNBQUWFLIlp5hV1N9A?e=nQuQ7f (kuvia)

EcoFlow

EcoFlow on perustettu vuonna 2017. Yrityksen tavoitteena on suunnitella ja luoda älykkäitä ja tehokkaita energian varastointiin liittyviä tuotteita. Näin se antaa ihmisille ja yhteisöille mahdollisuuden kannettavaan, puhtaaseen ja luotettavaan sähkönsyöttöön kaikkialla. Lisätietoja osoitteessa www.ecoflow.com.

Boston Group

Boston Group on yksi suurimmista Pohjoismaissa toimivista tietotekniikan ja kulutuselektroniikan jakelijoista. Boston etsii aktiivisesti uusia innovatiivisia tuotteita jälleenmyyntiin pohjoismaisille markkinoille. Bostonin liikevaihto on noin 120 miljoonaa euroa vuodessa ja se toimii Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Boston on perustettu jo vuonna 1990, ollen näin yksi vanhimmista it-alan maahantuojista. Suomen tytäryhtiö perustettiin syksyllä 2015. Lisätietoja osoitteessa www.boston.fi.