Korkeatasoisten suojakoteloiden ja kantolaukkujen valmistaja, D. Bramante 1928 (www.dbramante1928.com) teetti Suomessa kuluttajakyselyn tablettilaitteiden suojaamisesta. Vastaajista suurin osa piti nahkaa parhaana valintana.

ipadcovercoffee

Tablettilaitteiden suosio on jatkanut vahvaa kasvuaan, niin työ- kuin vapaa-ajan käytössäkin. Yhä useampi suomalainen onkin jo ostanut tai on aikeissa ostaa tablettilaitteen. Kallisarvoiset tablettilaitteet halutaan kuitenkin suojata kolhuilta, naarmuilta ja likaantumiselta. Etenkin paljon liikkuvan tablettikäyttäjän käytössä laadukas suoja- ja kantoratkaisu on varsin tärkeä tekijä.

D. Bramante 1928 on pitkälle erikoistunut nahkatuotteiden valmistaja, jonka kaikki tuotteet on valmistettu käsityönä aidosta nahasta. D. Bramante 1928 valmistaa muiden nahkatuotteiden ohella muun muassa iPad-suojia. D. Bramante 1928 teetti alkusyksystä kyselyn tablettikäyttäjien tottumuksista ja valinnoista tablettilaitteiden saralla.

Yli kolmannes (36%) kyselyyn vastanneista oli valmis sijoittamaan iPad-suojukseensa enimmillään 40 euroa, mutta miltei neljännes (23%) oli valmis maksamaan siitä jopa 60 euroa. Kyseessä kun on monen sadan euron arvoinen tekniikkatuote, niin myös arvokkaammille suojille löytyi selvää kysyntää, sillä yli kymmenen prosenttia vastaajista oli valmis sijoittamaan iPad-suojuksen hankintaan jopa yli 60 euroa. D. Bramante 1928 -suojusten hinnat vaihtelevat 39 ja 59 euron välillä.

Suojamateriaalien suhteen mielipiteet olivat yhdensuuntaisempia. Huikeat 74 prosenttia vastaajista piti nahkaa parhaana valintana iPad-suojukselle. Nahan tyylikäs, kestävä ja kosteutta hylkivä pinta onkin syystä monen mieleen. Toiseksi suosituin materiaali oli neopreeni, joka sai kuitenkin vain 12 prosentin kannatuksen.

Suojusmalleja on tarjolla iPad-tablettilaitteille useita erilaisia vaihtoehtoja. Näistä perinteinen suojakansio on suosituin ja se saikin suurimman osan äänistä 55 prosentin osuudellaan. Sivusta avattavat suojapussit saivat kannatusta vajaalta neljännekseltä (23%). Kirjekuorimalli ja päädystä auki olevat suojapussit saivat nekin ääniä 12 ja 11 prosentin kannattajakunnillaan. D. Bramante 1928:n valikoimista löytyykin vaihtoehtoja jokaisen mallin mukaan ja vieläpä usein eri vaihtoehdoin.

Myös nahan kuvioinnin suhteen löytyy vaihtoehtoja runsaasti. Makumieltymyksiä kysyttäessä perinteinen ja hillitty musta nahka sai suurimman äänivyöryn (40%). Seuraavat äänet jakaantuivatkin melkoisen tasaisesti mokan (17%), ruskean nahan (15%) ja krokotiilinnahan (15%) välillä. Hevosennahka ja lehmänvuota jäivät vähemmistöön 8 ja 5 prosentin osuuksillaan.

Kaikista vastaajista tablettilaitteita oli 43 prosentilla. Näistä lähes puolet (45%) omisti jonkinlaisen suojuksen tablettilaitteilleen. Vastaajien suosituimmat laitealustat olivat eri sukupolvien iPad-laitteet (78%) ja Samsung Galaxy Tabin eri versiot (17%).

Saatavuus ja hinnoittelu
D. Bramante 1928:n suojukset ja kantolaukut ovat saatavilla jälleenmyyjiltä kautta maan. Tuotevalikoiman kuluttajahinnat vaihtelevat 14,90 – 189 euron välillä. Kaikki hinnat sisältävät 23 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja Internetissä
www.dbramante1928.com

Lisätietoja
Visionist/Jiri Koivuniemi, jiri@visionist.fi, 040 837 8097
iMinds Finland/Mika Sevón, ms@i-minds.eu, 050 404 1040

Tukkurit
PAN Vision Finland, puh: 010 843 8400, www.panvision.com

Tietoja tutkimuksesta
Lähteenä käytetty tutkimus toteutettiin Visionistin toimesta syyskuussa 2012. Kaikkiaan vastaajia oli 441 kappaletta.

D. Bramante 1928
D. Bramante 1928 on laadukkaiden nahasta valmistettujen suojusten ja kantolaukkujen valmistaja. Yrityksen valikoimaan kuuluu kannettavien tietokoneiden, tablettilaitteiden ja ulkoisten kiintolevyjen suojaamiseen erikoistuneet suojukset ja kantolaukut. Nimensä D. Bramante on saanut kuuluisalta renessanssiajan arkkitehdiltä ja taidemaalarilta, Donatello Bramantelta. Hänet tunnetaan kultaisen leikkauksen mestarina.