Boston Group tuo myyntiin modulaarisesti muokattavan Insta360 ONE RS -toimintakameran, joka sopii harrastaja- ja ammattikäyttöön vaihdettavien linssien, lisätarvikkeiden ja päivitettyjen kuvausominaisuuksien ansiosta.

Insta360 ONE RS on jo entuudestaan monipuolisen toimintakameran uuden sukupolven malli. Se mahdollistaa entistä korkeatasoisemmat videot ja tarkemmat valokuvat aiempaa helpommin ja nopeammin. Modulaarisen rakenteen ansiosta Insta360 ONE RS -kameran linssejä ja muita osia voidaan vaihtaa kädenkäänteessä. Kevytrakenteisen ja kompaktin toimintakameran rungon muodostavat akkualusta ja koko laitteen keskusyksikkönä toimiva uusittu ONE RS Core -näyttömoduuli. Uudistettu runko tarjoaa entistä paremman suorituskyvyn, jopa 50 prosenttia nopeamman langattoman WiFi-tiedonsiirron, tehokkaan FlowState-kuvanvakautuksen, parannellun mikrofonijärjestelmän ja 21 prosenttia tehokkaamman akun.

Insta360 ONE RS -kameran runkoon voi kiinnittää erilaisia linssimoduuleja, joiden avulla on helppo kuvata tavallisia tai 360 asteen videoita ja valokuvia. Uudistetulla 4K-kameramoduulilla voi kuvata jopa ultrateräväpiirtoisia 6K-laajakuvavideoita ja 48 megapikselin valokuvia HDR-väriominaisuuksin. Uudessa kamerarungossa voi käyttää myös aiemman Insta360 ONE R -mallin linssimoduuleita, kuten yhden tuuman kuvasensorilla varustettua Leica-linssimoduulia. Se kykenee kuvaamaan huippulaatuisia 5.3K-tarkkuuksisia HDR-videoita tai 19 megapikselin HDR-valokuvia. Kaksilinssinen 360 asteen linssimoduuli kuvaa puolestaan 5.7K-tarkkuuksisia 360 asteen videoita tai 12 megapikselin valokuvia.

Uudistettu kuvanvakautus tapahtuu nyt jo kamerassa. Näin videot voidaan tallentaa suoraan MP4-tiedostoiksi, ja ne ovat jaettavissa ilman sovelluksen jälkikäsittelyä. Kuvanvakautus on yhteensopiva kaikkien käytössä olevien linssien kanssa. Näin Insta360 ONE RS kykenee jopa vakautettuun 4K-videoon 60 kuvan sekuntinopeudella, jolloin vauhdikkaita videoita voidaan kuvata ilman, että niistä tulee rauhattomia tai poukkoilevia.

Luovuuden kannalta kaksilinssinen 360 asteen kamera on lyömätön. Se mahdollistaa videoiden kohdistamisen ja leikkaamisen monipuolisesti jälkikäteen mihin suuntaan tahansa. Toiminta pysyy aina näkyvissä ja kameralla voi toteuttaa erikoisia kuvakulmia, kuten kuvauskopterin kaltaisia ilmakuvia. Kameran tekoäly osaa myös analysoida videon mielenkiintoisimmat kohdat tai vauhdikkaimmat hetket automaattisesti ja luoda niistä lopullisen videon. Yhteen suuntaan kuvatuissa kohtauksissa 360 asteen kamerasta tallennettu tavallinen video ei kuitenkaan laadullisesti pärjää yhden linssin laatukameralle. Leica-linssimoduuli tuleekin tarpeeseen omilla vahvuuksillaan, sillä se on aivan omassa luokassaan kuvanlaadun, väritoiston ja hämäräkuvauksen suhteen.

Insta360 ONE RS tarjoaa monipuolisen valikoiman kuvaamista helpottavia ominaisuuksia. Näitä ovat esimerkiksi parannettu hämäräkuvaus, HDR-kuvaus ja parannettu värikylläisyys. Kamera on myös vedenpitävä viiden metrin syvyyteen asti ja siihen voi hankkia erikseen sukelluskotelon, joka mahdollistaa kuvaamisen jopa 60 metrin syvyydessä.

Kamerassa on myös uudistettu, laadukas kolmen mikrofonin järjestelmä äänentallennukseen sekä taustamelua vähentävä algoritmi. Mikrofonissa on myös yhdysrakenteinen tuulensuoja, joka ehkäisee tuulen aiheuttamaa kohinaa ulkona kuvatessa. Kameraan on lisäksi erikseen hankittavissa ulkoisia mikrofoneja tukeva 3,5 millimetrin mikrofonisovitin.

Insta360 ONE RS on suunniteltu täydellisesti muokattavaksi ja monipuoliseksi kuvaustyökaluksi kaikenlaisille luoville kuvaajille, urheilu- ja toimintakuvaajille sekä vaikuttajille ja seikkailijoille, jotka haluavat huippulaadukkaita videoita ja valokuvia mahdollisimman joustavasti pienessä koossa.

Hinta ja saatavuus
Insta360 ONE RS 4K Edition tulee saataville 349 euron kuluttajahintaan. Se sisältää näyttömoduulin, akkurungon ja 4K-linssimoduulin. Molemmat 4K- ja 360-linssimoduulit yhdistävä Insta360 ONE RS Twin Edition tulee saataville 599 euron kuluttajahintaan. Hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron. Kameran mukana toimitetaan monipuolinen valikoima tarvikkeita riippuen hankittavasta versiosta. Erikseen hankittavia lisätarvikkeita ovat muun muassa Leica- ja 360 asteen linssimoduuli, lisäakku, teholaturi, kiinnitysteline, sukelluskotelo, GPS-kaukosäädin ja mikrofonisovitin.

Lisätietoja
https://www.insta360.com/product/insta360-oners
www.boston.fi
https://youtu.be/iyvHeycZS8w (esittelyvideo)
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_viIgCz-3D3GzfCTxisQ?e=D6QdR5 (kuvia)

Insta360
Insta360 on maailman johtava 360 asteen kameroiden valmistaja. Insta360-kamerat auttavat ihmisiä jakamaan kokemuksensa täydellisillä elokuvamaisilla videoilla, jotka ympäröivät katsojansa ajasta ja paikasta riippumatta. Insta360-kameralla kuluttajat ja ammattikäyttäjät voivat kuvata korkeatarkkuuksisia 360 asteen valokuvia ja videoita, jotka ovat helposti katsottavissa suoratoistona tai tallenteina eri sosiaalisen median alustoilla. Virtuaalilaseilla katsotut Insta360-kokemukset voivat viedä katsojansa paikkoihin ja hetkiin, joita he eivät ole koskaan aiemmin edes kuvitelleet näkevänsä. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.insta360.com.

Boston Group
Boston Group on yksi suurimmista Pohjoismaissa toimivista tietotekniikan ja kulutuselektroniikan jakelijoista. Boston etsii aktiivisesti uusia innovatiivisia tuotteita jälleenmyyntiin pohjoismaisille markkinoille. Bostonin liikevaihto on noin 70 miljoonaa euroa vuodessa ja se toimii Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Boston on perustettu jo vuonna 1990, ollen näin yksi vanhimmista it-alan maahantuojista. Suomen tytäryhtiö perustettiin syksyllä 2015. Lisätietoja osoitteessa www.boston.fi.