Boston Group tuo myyntiin uskomattoman kompaktin ja kyvykkään ammattilaistason DJI Matrice 30 -kuvauskopterin ja sen ympärille rakentuvan kokonaisvaltaisen ekosysteemin.

Maailman johtava siviilidroonien ja ilmakuvausteknologian valmistaja DJI on kehittänyt ammattilaisille, kuten viranomaisille, pelastustyöntekijöille ja teknisille tarkastajille, sopivan uuden sukupolven DJI Matrice 30 -kuvauskopterin. Kattavaan kokonaisuuteen tulee kuulumaan kuvauskopterin lisäksi parannettu ohjainyksikkö, pilvipohjainen hallintajärjestelmä ja itsenäisesti toimiva telakointi- ja latausasema.

DJI Matrice 30 mullistaa kuvauskoptereilla tehtävät pelastus-, valvonta- ja tarkastustehtävät. Monipuolisista ominaisuuksistaan huolimatta se sopii taitettavan rakenteensa ansiosta vaikkapa selkäreppuun. Vain 3,7 kilogrammaa painavassa kuvauskopterissa on tilaa yhdelle huipputason kameralle ja kahdelle akulle, joilla saavutetaan jopa 41 minuutin lentoaika. Kestävä, turvallinen ja luotettava kuvauskopteri sopii IP55-suojauksensa ansiosta ankariinkin olosuhteisiin, kuten rankkasateeseen, kovaan 15 metriä sekunnissa puhaltavaan tuuleen, jopa -20 asteen pakkasiin tai +50 asteen kuumuuteen.

DJI Matrice 30 tulee saataville kahtena versiona. Perusversiossa on 48 megapikselin ja 1/2 tuuman CMOS-kamera, jossa on 16-kertainen optinen ja 200-kertainen digitaalinen suurennos. Lisäksi siinä on 12 megapikselin laajakuvakamera, 4K-videotallennus ja laseretäisyysmittaus 3 – 1 200 metrin välisille etäisyyksille. Kopteri kertoo suoraan osoitettavan pisteen GPS-koordinaatit 20 senttimetrin tarkkuudella ja sopii erinomaisesti pelastustehtäviin. DJI Matrice 30T puolestaan sisältää peruskameran lisäksi myös 640 x 512 pikselin radiometrisen lämpökameran.

Kuvauskopterissa on myös kuusisuuntainen törmäyksenestojärjestelmä. vakaa neljän antennin OcuSync 3 Enterprise -tiedonsiirtojärjestelmä, kolmen roottorin hätälaskeutumistoiminto ja kattava kunnonseurantajärjestelmä. Kopteri tarjoaa luokkansa parhaat tietoturvaominaisuudet. Laite voidaan haluttaessa päivittää paikallisesti ilman verkkoyhteyksiä. Lisäksi kopterin paikallinen datatila toimii puhelimien lentokonetilan tapaan, jolloin laite ei ole lainkaan yhteydessä internetiin ja tiedot pysyvät vain kopterissa. AES-salaus suojaa kopterin kaikkea sisältöä, jotka tallennetaan microSD-muistikortille.

DJI RC Plus
Kuvauskopterin mukana tuleva uudistettu DJI RC Plus -ohjainyksikkö täyttää ammattilaisten kovat vaatimukset. Ohjaimessa on seitsemän tuumaa leveä teräväpiirtonäyttö, joka näyttää aiempaa enemmän ja kirkkaammin kaiken visuaalisen sisällön. Ohjainta voi käyttää IP54-suojauksen ansiosta myös rankkasateessa. Useat fyysiset painikkeet ja mukavat ohjaussauvat tekevät ohjaamisesta paljon helpompaa ja mahdollistavat kriittisten toimintojen hallinnan helposti. Ohjain toimii kuusi tuntia yhdellä latauksella ja siinä on myös vaihdettava ulkoinen akku.

DJI FlightHub 2
DJI FlightHub 2 on kopterien hallintaohjelmisto, joka synkronoi ja koordinoi käytössä olevat tiimit, droonit, hyötykuormat, lennättäjät ja kerätyt tiedot. DJI FlightHub 2 on nyt täysin pilvipohjainen, joten lentotehtävien hallinta ja katselu onnistuu lennättäjän ohjainyksikön lisäksi myös muilla laitteilla, kuten tietokoneilla, tablettilaitteilla ja älypuhelimilla. DJI FlightHub 2 tukee kartoitusominaisuuksia, joiden avulla käyttäjät voivat reagoida nopeasti kehittyviin tilanteisiin. Kopteri ja ohjelmisto luovat 360 asteen yleiskatsauksen ja lataavat sen pilveen yhdellä napautuksella. Jaetut panoraamakuvat ja koordinaatit sijoitetaan 2,5D-peruskarttaan, josta kaikki tiimin jäsenet saavat nopean yleiskuvan alueesta. Tämän jälkeen käyttäjät voivat valita heitä kiinnostavan alueen, jolloin kuvauskopteri voi kartoittaa alueen automaattisesti 2D-tilassa. DJI FlightHub 2 tukee reaaliaikaisia merkintöjä, joita käyttäjät voivat lisätä kartalle. Laseretäisyysmittarin ansiosta lennättäjä voi etsintä- ja pelastustehtävässä paikantaa kadonneen henkilön koordinaatit, jolloin komentokeskus ja maastotiimi voivat luoda reaaliaikaisia koordinaattipäivityksiä ja pelastusreittejä.

DJI FlightHub 2 on saatavana välittömästi ilmaisena beetaversiona DJI Matrice 30-, DJI Matrice 300- ja DJI Dock -laitteille 31. lokakuuta 2022 asti.

DJI Dock
DJI Dock on itsenäinen laskeutumis- ja latausasema, joka mahdollistaa automaattiset, ohjelmoidut lennot DJI Matrice 30 Dock -kuvauskopterilla. Täysin sääolosuhteilta suojattu 90 kilogrammaa painava ja alle yhden neliömetrin tilaa vievä kuutio on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön jopa kuuden kuukauden huoltovälillä. Käyttöönoton jälkeen täyteen ladattu kuvauskopteri voi nousta taivaalle suoraan laskeutumisalustalta ja suorittaa DJI FlightHub 2 -ohjelmistolla suunnitellut tehtävät missä tahansa seitsemän kilometrin säteellä. Tehtävän jälkeen kopteri palaa automaattisesti DJI Dock -asemaan lataamaan akkunsa ja odottamaan seuraavaa tehtäväänsä.

Hinta ja saatavuus
DJI Matrice 30- ja DJI Matrice 30T -kuvauskopterit tulevat saataville huhtikuussa yhdessä DJI RC Plus -ohjainyksikön, kahden TB30-akun ja BS30-latausaseman kanssa 9 299 ja 12 999 euron suositushintoihin. DJI Dock tulee saataville myöhemmin tänä vuonna 25 999 – 29 999 euron suositushintaan sisältäen DJI Matrice 30 Dock -kopterin. Kaikki hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
www.dji.com/fi/matrice-30
www.boston.fi
https://youtu.be/1ucIm6g9llg (esittelyvideo)
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_viIY-vyguztD98f9-HA?e=qc8iNh (kuvia)

DJI
Kiinan Piilaaksoksi kutsutussa Shenzenissä pääkonttoriaan pitävä DJI on maailman johtava luovan kamerateknologian valmistaja. Se tunnetaan ennen kaikkea suosituista Mavic- ja Phantom-kuvauskoptereistaan sekä useista laadukkaista kuvanvakaustuotteistaan. DJI on noussut kymmenessä vuodessa yli 3 000 työntekijän maailmanlaajuiseksi valmistajaksi. Lisätietoja osoitteessa www.dji.com.

Boston Group
Boston Group on yksi suurimmista Pohjoismaissa toimivista tietotekniikan ja kulutuselektroniikan jakelijoista. Boston etsii aktiivisesti uusia innovatiivisia tuotteita jälleenmyyntiin pohjoismaisille markkinoille. Bostonin liikevaihto on noin 70 miljoonaa euroa vuodessa ja se toimii Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Boston on perustettu jo vuonna 1990, ollen näin yksi vanhimmista it-alan maahantuojista. Suomen tytäryhtiö perustettiin syksyllä 2015. Lisätietoja osoitteessa www.boston.fi.