Tietojärjestelmien tietoturvan ja riskienhallinnan markkinajohtaja, McAfee Inc. (www.mcafee.com) julkaisi tänään alkaneilla Mobile World Congress -messuilla uuden matkapuhelimien tietoturvaan liittyvän tutkimuksensa tulokset. Järjestyksessään kolmas vuosittainen raportti paljastaa, että kansainväliset matkapuhelinvalmistajat kohtaavat enemmän tietoturvahaasteita kuin koskaan. He joutuvat myös käyttämään entistä enemmän aikaa ja rahaa tietoturvaongelmien korjaamiseen. Raportti tuo selkeästi esille, että tietoturvasta on muodostumassa muuri palveluinnovaatioiden ja uusien liiketoimintamallien kehittämisen eteen.

mcafeemobilereport1

Puolet matkapuhelinvalmistajista raportoi haittaohjelmatartunnoista, puheluhyökkäyksistä, roskapostiongelmista, kolmansien osapuolten sovellusongelmista ja verkon toimintakykyyn haitallisesti vaikuttavista tilanteista. Melkein puolet (48%) matkapuhelinvalmistajista myöntää tietoturvaongelmien korjauksien vaikuttaneen merkittävästi heidän liiketoimintaansa.

Matkapuhelintoimintojen turvallisuus huolestuttaa valmistajia. Heistä 81 prosenttia on huolestunut mobiilimaksamiseen liittyvistä asioista ja 69 prosenttia ei ole vakuuttunut sovellusten asentamisen turvallisuudesta. Lisäksi 66 prosenttia on huolissaan laitteiden Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteyksistä. Valmistajista 75 prosenttia on sitä mieltä, että palveluntarjoajien ja valmistajien pitäisi ottaa tietoturvan kustannukset niskoilleen ja vain 12 prosenttia ajatteli, että käyttäjien pitäisi osallistua tietoturvakuluihin.

Siitä huolimatta, että valmistajat pyrkivät hyvään tietoturvaan, käytäntö kuitenkin osoittaa siihen liittyvien kysymysten koko ajan monimutkaistuvan ja vaikeutuvan. Myös uhkien määrässä on havaittavissa huomattavaa kasvua kaikissa merkittävimmissä uhkakategorioissa. Viime vuoden aikana useissa tapauksissa laitteiden toimintaan, yksityisyydensuojaan ja verkon tai palvelun toimintaan vaikuttavien väärinkäytösten määrä yli kaksinkertaistui. Tietoturvaongelmien vaikutus yritysten maineelle on merkittävä. Valmistajista 36 prosenttia kertoi tietoturvaongelmien vaikuttaneen haitallisesti heidän brändiinsä ja julkisuuskuvaansa. Ne vaikuttavat merkittävästi myös uskottavuuteen ja käyttäjien tyytyväisyyteen.

McAfee on vuodesta 2001 alkaen aktiivisesti seurannut matkapuhelimien tietoturvaan liittyviä asioita. Se tarjoaa tuotteita ja palveluja matkapuhelimien valmistajille sekä verkon ylläpitäjille. McAfee Integrated Content Security -ratkaisu on käytössä jo yli 100 miljoonassa mobiililaitteessa. Sen avulla valmistajat voivat pitää myös tulevan palvelutarjontansa tietoturvan vaaditulla tasolla.

McAfee keskustelee mielellään raporttiin liittyvistä asioista Barcelonassa 16.-19.2.2009 pidettävässä Mobile World Congress -tapahtumassa osastolla Z.310 alueella 3.

Tutkimuksen toteutti Informa Telecoms and Media ja siihen osallistui yli 30 kansainvälistä matkapuhelinvalmistajaa. Raportti löytyy kokonaisuudessaan täältä:
http://www.visionist.fi/McAfeeMobileReport2009.pdf

Lisätietoja

Tiedotus ja testituotteet:
Visionist / Jiri Koivuniemi, email: jiri@visionist.fi, puh: 040-8378097

Tekniset kysymykset ja haastattelut:
McAfee Finland / Janne Aro, email: jarno_aro@mcafee.com, puh: 040-7351705

Tukkurit ja myynti:
Scribona Oy, www.scribona.fi, puh: 09-52721
DNS Finland Oy, www.dns-finland.fi, puh: 09-4393630
McAfee Finland / Caj Salovaara, email: caj_salovaara@mcafee.com, puh: 09-2516353

McAfee Avert Labs
McAfee Avert Labs ylläpitää kansainvälistä korkealuokkaista tietoturvauhkia tutkivaa organisaatiota työllistäen tutkijoita 16 maassa ympäri maailman. Avert Labs yhdistää haittaohjelma- ja virustorjuntatutkimuksen sekä tietoturvahyökkäysten torjunnan ja haavoittuvuuden tutkimisen asiantuntemuksen maailmanlaajuisesti.

McAfee Inc.
McAfee Inc on johtava tietoturvateknologiaan keskittynyt yritys ja sen pääkonttori on Santa Clarassa, Yhdysvalloissa. Se toimittaa proaktiivisia ja hyväksi havaittuja ratkaisuja ja palveluja, jotka suojaavat järjestelmiä ja verkkoja ympäri maailman. Ainutlaatuisen tietoturvaosaamisensa ja innovointiin keskittymisensä ansiosta McAfee auttaa kotikäyttäjiä, yrityksiä, julkista sektoria ja palveluntarjoajia estämään hyökkäyksiä ja käyttökatkoksia sekä seuraamaan ja parantamaan tietoturvaansa. http://www.mcafee.com

McAfee, SiteAdvisor, IntruShield, Foundstone, VirusScan, Avert, Total Protection, AntiSpyware, Secure Content Management, ePolicy Orchestrator, Remediation Manager, Policy Auditor, Data Loss Prevention, Intrusion Prevention System ja Secure Internet Gateway ovat McAfee Inc.:n ja/tai sen tytäryhtiöiden tuotemerkkejä tai rekisteröityjä tuotemerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. McAfeen punainen väri tietoturvan yhteydessä on tunnusomainen McAfeen tuotteille. Kaikki muut rekisteröidyt tai rekisteröimättömät tuotemerkit ovat omistajiensa omaisuutta. © 2008 McAfee Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.