Tietojärjestelmien tietoturvan ja riskienhallinnan markkinajohtaja, McAfee Inc. (www.mcafee.com), julkaisi teknisen läpimurron, jolla määritellään uudestaan miten tietokoneita suojataan viruksia, matoja, troijalaisia ja muita haittaohjelmia vastaan. Uusi McAfee Artemis -teknologia lisää merkittävästi tietokoneiden tietoturvan tasoa. Artemis hyödyntää uutta McAfee Avert Labsin ylläpitämää Internet-pohjaista palvelua. Sen avulla kaikki Artemis-teknologian sisältävät tietokoneet ovat uuden viruksen todentamisen jälkeen välittömästi turvassa.

Tilanteessa, jossa tietokone joutuu haitallisen koodin kohteeksi, uusi teknologia tarjoaa aktiivisen suojauksen välittömästi. Artemis on alansa ensimmäinen teknologia, joka tarjoaa tietokoneelle suojauksen ilman perinteistä virustietokantojen aikataulutettua päivittämistä. Perinteinen virustietokantojen päivittäminen edellyttää, että niiden päivittäminen tapahtuu aina, kun on tullut tieto uudesta viruksesta. Tästä seuraa luonnollinen viive uhkan ensimmäisen todentamisen ja kaikkien tietokoneiden suojauksen ajantasaisuuden välillä.

Tietokoneet, joissa on Artemis-teknologialla varustettu McAfee-ohjelmisto, ottavat reaaliaikaisesti yhteyden McAfeen palvelimiin havaitessaan epäilyttäviä tiedostoja. Niiden avulla päätellään onko tiedosto haitallinen vai ei. Tämä tapahtuu välittömästi, ilman riskiä siitä, että haitallinen tiedosto pääsee vaikuttamaan tietokoneeseen. Aikaisemman jopa tuntien tai päivien mittaisen päivitysviiveen sijasta suojaus saavutetaan nyt muutamassa sekunnissa. Uusi Artemis-teknologia ei vaadi ylimääräisiä ohjelmistoasennuksia ja se on McAfeen asiakkaille ilmainen.

Saatavuus ja hinnoittelu
Artemis-teknologia on saatavilla ilmaiseksi osana pienten ja keskisuurten yritysten McAfee Total Protection -palveluja sekä myöhemmin tässä kuussa myös McAfee VirusScan Enterprise -ratkaisuihin. Artemis on nyt saatavilla myös kuluttajatuotteille, joissa toiminnallisuus kulkee nimellä Active Protection.

Lisätietoja: www.mcafee.com/artemis

Lisätietoja

Tiedotus ja testituotteet:
Visionist / Jiri Koivuniemi, email: jiri@visionist.fi, puh: 040-8378097

Tekniset kysymykset ja haastattelut:
McAfee Finland / Janne Aro, email: jarno_aro@mcafee.com, puh: 040-7351705

Tukkurit ja myynti:
Scribona Oy, www.scribona.fi, puh: 09-52721
DNS Finland Oy, www.dns-finland.fi, puh: 09-4393630
McAfee Finland / Caj Salovaara, email: caj_salovaara@mcafee.com, puh: 09-2516353

McAfee Avert Labs
McAfee Avert Labs ylläpitää kansainvälistä korkealuokkaista tietoturvauhkia tutkivaa organisaatiota työllistäen tutkijoita 16 maassa ympäri maailman. Avert Labs yhdistää haittaohjelma- ja virustorjuntatutkimuksen sekä tietoturvahyökkäysten torjunnan ja haavoittuvuuden tutkimisen asiantuntemuksen maailmanlaajuisesti.

McAfee Inc.
McAfee Inc on johtava tietoturvateknologiaan keskittynyt yritys ja sen pääkonttori on Santa Clarassa, Yhdysvalloissa. Se toimittaa proaktiivisia ja hyväksi havaittuja ratkaisuja ja palveluja, jotka suojaavat järjestelmiä ja verkkoja ympäri maailman. Ainutlaatuisen tietoturvaosaamisensa ja innovointiin keskittymisensä ansiosta McAfee auttaa kotikäyttäjiä, yrityksiä, julkista sektoria ja palveluntarjoajia estämään hyökkäyksiä ja käyttökatkoksia sekä seuraamaan ja parantamaan tietoturvaansa. http://www.mcafee.com

McAfee, SiteAdvisor, IntruShield, Foundstone, VirusScan, Avert, Total Protection, AntiSpyware, Secure Content Management, ePolicy Orchestrator, Remediation Manager, Policy Auditor, Data Loss Prevention, Intrusion Prevention System ja Secure Internet Gateway ovat McAfee Inc.:n ja/tai sen tytäryhtiöiden tuotemerkkejä tai rekisteröityjä tuotemerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. McAfeen punainen väri tietoturvan yhteydessä on tunnusomainen McAfeen tuotteille. Kaikki muut rekisteröidyt tai rekisteröimättömät tuotemerkit ovat omistajiensa omaisuutta. © 2008 McAfee Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.