Tietojärjestelmien tietoturvan ja riskienhallinnan markkinajohtaja, McAfee Inc. (www.mcafee.com) raportoi, että tämänvuotiset Oscar-ehdokkaat asettavat elokuvista kiinnostuneiden henkilöiden nettiselailun alttiiksi tietoturvariskeille. Verkkorikolliset ottavat suosituista hakutermeistä irti kaiken mahdollisen saavuttaakseen omat laittomat päämääränsä.

readerfrostnixon

Tämänvuotisten Oscar-ehdokkaisiin liittyvien kuvien, juorujen ja näytönsäästäjien etsiminen voi päätyä tietokoneen vahingoittumiseen ja tietoturvan vaarantumiseen. Verkkorikolliset käyttävät Oscar-gaalaan liittyviä hakuaiheita hyödykseen houkuttelemalla käyttäjiä perustamilleen laillisia sivuja matkiville sivustoilleen.

Elokuvat Slummien miljonääri (alun perin Slumdog Millionaire) ja Frost/Nixon ovat erityisesti verkkorikollisten suosiossa. Frost/Nixon-elokuva saa kyseenalaista kunniaa olemalla tietoturvan kannalta vaarallisin hakuvastaus Internetin hakupalveluissa. Lukija-elokuvasta (alun perin The Reader) Oscar-ehdokkaana olevan Kate Winsletin kuvien ja näytönsäästäjien etsiminen aiheuttaa jopa 20 prosentin riskin päätyä haitallisille sivustoille. Sivustojen kautta on mahdollista joutua vakoiluohjelmien, roskapostin, tietojen urkinnan ja virusten uhriksi. Muita Oscar-ehdokkaisiin liittyviä ja vaarallisia hakutermejä ovat esimerkiksi Brad Pitt, Philip Seymour ja Penelope Cruz.

McAfee tarjoaa Internetin käyttöä ja hakujen turvallisuutta parantavia ratkaisuja, jotka auttavat kuluttajia tietämään mikä Internetissä on turvallista ja mikä sisältää riskejä. McAfee SiteAdvisor -ohjelman Secure Search -ominaisuudet antavat käyttäjille mahdollisuuden estää ja suodattaa hakutuloksista haitalliset Internet-sivustot. Lisätietoja: www.siteadvisor.com

Lisätietoja

Tiedotus ja testituotteet:
Visionist / Jiri Koivuniemi, email: jiri@visionist.fi, puh: 040-8378097

Tekniset kysymykset ja haastattelut:
McAfee Finland / Janne Aro, email: jarno_aro@mcafee.com, puh: 040-7351705

Tukkurit ja myynti:
Scribona Oy, www.scribona.fi, puh: 09-52721
DNS Finland Oy, www.dns-finland.fi, puh: 09-4393630
McAfee Finland / Caj Salovaara, email: caj_salovaara@mcafee.com, puh: 09-2516353

McAfee Avert Labs
McAfee Avert Labs ylläpitää kansainvälistä korkealuokkaista tietoturvauhkia tutkivaa organisaatiota työllistäen tutkijoita 16 maassa ympäri maailman. Avert Labs yhdistää haittaohjelma- ja virustorjuntatutkimuksen sekä tietoturvahyökkäysten torjunnan ja haavoittuvuuden tutkimisen asiantuntemuksen maailmanlaajuisesti.

McAfee Inc.
McAfee Inc on johtava tietoturvateknologiaan keskittynyt yritys ja sen pääkonttori on Santa Clarassa, Yhdysvalloissa. Se toimittaa proaktiivisia ja hyväksi havaittuja ratkaisuja ja palveluja, jotka suojaavat järjestelmiä ja verkkoja ympäri maailman. Ainutlaatuisen tietoturvaosaamisensa ja innovointiin keskittymisensä ansiosta McAfee auttaa kotikäyttäjiä, yrityksiä, julkista sektoria ja palveluntarjoajia estämään hyökkäyksiä ja käyttökatkoksia sekä seuraamaan ja parantamaan tietoturvaansa. http://www.mcafee.com

McAfee, SiteAdvisor, IntruShield, Foundstone, VirusScan, Avert, Total Protection, AntiSpyware, Secure Content Management, ePolicy Orchestrator, Remediation Manager, Policy Auditor, Data Loss Prevention, Intrusion Prevention System ja Secure Internet Gateway ovat McAfee Inc.:n ja/tai sen tytäryhtiöiden tuotemerkkejä tai rekisteröityjä tuotemerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. McAfeen punainen väri tietoturvan yhteydessä on tunnusomainen McAfeen tuotteille. Kaikki muut rekisteröidyt tai rekisteröimättömät tuotemerkit ovat omistajiensa omaisuutta. © 2009 McAfee Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.