Tietojärjestelmien tietoturvan ja riskienhallinnan markkinajohtaja, McAfee Inc. (www.mcafee.com), julkaisi tutkimuksensa verkkorikollisuuden kannalta Internetin vaarallisimmista julkkiksista. McAfeen jo toista kertaa toteuttama tutkimus paljastaa yhden Hollywoodin hohdokkuuden kääntöpuolista. Verkkorikollisten suosiossa oleva Brad Pitt ohitti selvästi edellisen vuoden vaarallisimman julkkiksen Paris Hiltonin.

Hakusanoja ”Brad Pitt” tai ”Brad Pitt downloads” käyttävillä sekä häneen liittyviä näytönsäästäjiä, taustakuvia tai muita kuvia etsivillä faneilla on 18 prosentin mahdollisuus saastuttaa tietokoneensa. Fanit altistuvat roskapostille, viruksille, verkkourkinnalle ja vakoilu-, mainos- tai muille haittaohjelmille. Jopa yli puolessa Internet-sivustoista, jotka vastasivat hakuun ”Brad Pitt screensavers”, todettiin haitallista sisältöä. Rikolliset ohjaavat viimeisimpiä juoruja, näytönsäästäjiä ja soittoääniä etsivät käyttäjät asiallisiksi naamioiduille sivustoille.

Internetin vaarallisimpien miesten, Brad Pitin ja Justin Timberlaken, ohella Beyoncé ja Heidi Montag ovat listan vaarallisimpia naisia. Viime vuoden neljänneksi vaarallisin nainen Britney Spears ja vaarallisin Paris Hilton loistivat nyt poissaolollaan.

McAfee SiteAdvisor -ohjelmisto tarjoaa varman suojauksen verkkorikollisuuden vaaroja vastaan. Ohjelmisto hyödyntää pitkälle kehittynyttä ja McAfeen patentoimaa teknologiaa. Sen avulla käyttäjät voivat jopa kertoa sivustoihin liittyvistä kokemuksistaan McAfeen analyytikoille ja muille käyttäjille.

Lisätietoja: http://www.mcafee.com/us/about/press/corporate/2008/20080916_120000_y.html

Lisätietoja

Tiedotus ja testituotteet:
Visionist / Jiri Koivuniemi, email: jiri@visionist.fi, puh: 040-8378097

Tekniset kysymykset ja haastattelut:
McAfee Finland / Janne Aro, email: jarno_aro@mcafee.com, puh: 040-7351705

Tukkurit ja myynti:
Scribona Oy, www.scribona.fi, puh: 09-52721
DNS Finland Oy, www.dns-finland.fi, puh: 09-4393630
McAfee Finland / Caj Salovaara, email: caj_salovaara@mcafee.com, puh: 09-2516353

McAfee Avert Labs
McAfee Avert Labs ylläpitää kansainvälistä korkealuokkaista tietoturvauhkia tutkivaa organisaatiota työllistäen tutkijoita 16 maassa ympäri maailman. Avert Labs yhdistää haittaohjelma- ja virustorjuntatutkimuksen sekä tietoturvahyökkäysten torjunnan ja haavoittuvuuden tutkimisen asiantuntemuksen maailmanlaajuisesti.

McAfee Inc.
McAfee Inc on johtava tietoturvateknologiaan keskittynyt yritys ja sen pääkonttori on Santa Clarassa, Yhdysvalloissa. Se toimittaa proaktiivisia ja hyväksi havaittuja ratkaisuja ja palveluja, jotka suojaavat järjestelmiä ja verkkoja ympäri maailman. Ainutlaatuisen tietoturvaosaamisensa ja innovointiin keskittymisensä ansiosta McAfee auttaa kotikäyttäjiä, yrityksiä, julkista sektoria ja palveluntarjoajia estämään hyökkäyksiä ja käyttökatkoksia sekä seuraamaan ja parantamaan tietoturvaansa. http://www.mcafee.com

McAfee, SiteAdvisor, IntruShield, Foundstone, VirusScan, Avert, Total Protection, AntiSpyware, Secure Content Management, ePolicy Orchestrator, Remediation Manager, Policy Auditor, Data Loss Prevention, Intrusion Prevention System ja Secure Internet Gateway ovat McAfee Inc.:n ja/tai sen tytäryhtiöiden tuotemerkkejä tai rekisteröityjä tuotemerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. McAfeen punainen väri tietoturvan yhteydessä on tunnusomainen McAfeen tuotteille. Kaikki muut rekisteröidyt tai rekisteröimättömät tuotemerkit ovat omistajiensa omaisuutta. © 2008 McAfee Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.