Tietojärjestelmien tietoturvan ja riskienhallinnan markkinajohtaja, McAfee Inc. (www.mcafee.com) julkaisi vuoden ensimmäistä vuosineljännestä koskevan uhkaraporttinsa. Raportti osoittaa lähes 12 miljoonan uuden IP-osoitteen joutuneen Botnet-verkkojen kaappaamaksi. Se on jopa 50 prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna. Verkkorikolliset ovat onnistuneet rakentamaan varsinaisen saastuneista tietokoneista muodostuvan zombie-tietokoneiden armeijan.

mcafeeq12009threats

Roskapostisaastuttaja McColon toiminnan estäminen vähensi roskapostin määrää viime marraskuussa hetkellisesti jopa 60 prosenttia. Ikävä kyllä verkkorikolliset ovat löytäneet uudet reitit ja roskapostin määrä on taas nousussa. Nopea Botnet-verkkojen laajentuminen uhkaa taas nostaa roskapostin määrän korkealle. Niiden kokonaismäärä on jo palautunut noin 70 prosenttiin siitä, mikä se oli McColon sulkemisen aikaan. Roskapostin määrä ensimmäisellä vuosineljänneksellä oli ainoastaan 20 prosenttia alhaisempi edellisvuoden vastaavaan aikaan verrattuna ja vain 30 prosenttia vähemmän kuin ennätyksellisen vuoden 2008 kolmannen vuosineljänneksen aikana.

Raportti kertoo myös Koobface-viruksen olevan elpymässä ja siitä on löytynyt jo yksin maaliskuun aikana yli 800 eri muunnelmaa. Lisäksi verkkorikolliset ovat lisänneet URL-uudelleenohjausten ja Web 2.0 -teknologian hyödyntämistä piilottaakseen todellisen sijaintinsa.

Koko raportti: http://www.mcafee.com/threatsreport

Lisätietoja

Tiedotus ja testituotteet:
Visionist / Jiri Koivuniemi, email: jiri@visionist.fi, puh: 040-8378097

Tekniset kysymykset ja haastattelut:
McAfee Finland / Janne Aro, email: jarno_aro@mcafee.com, puh: 040-7351705

Tukkurit ja myynti:
Arrow ECS Finland Oy, www.arrowecs.fi, puh: 0207-656600
TechData Finland Oy, www.techdata.fi, puh: 020-1553636
McAfee Finland / Caj Salovaara, email: caj_salovaara@mcafee.com, puh: 09-2516353

McAfee Avert Labs
McAfee Avert Labs ylläpitää kansainvälistä korkealuokkaista tietoturvauhkia tutkivaa organisaatiota työllistäen tutkijoita 16 maassa ympäri maailman. Avert Labs yhdistää haittaohjelma- ja virustorjuntatutkimuksen sekä tietoturvahyökkäysten torjunnan ja haavoittuvuuden tutkimisen asiantuntemuksen maailmanlaajuisesti.

McAfee Inc.
McAfee Inc on johtava tietoturvateknologiaan keskittynyt yritys ja sen pääkonttori on Santa Clarassa, Yhdysvalloissa. Se toimittaa proaktiivisia ja hyväksi havaittuja ratkaisuja ja palveluja, jotka suojaavat järjestelmiä ja verkkoja ympäri maailman. Ainutlaatuisen tietoturvaosaamisensa ja innovointiin keskittymisensä ansiosta McAfee auttaa kotikäyttäjiä, yrityksiä, julkista sektoria ja palveluntarjoajia estämään hyökkäyksiä ja käyttökatkoksia sekä seuraamaan ja parantamaan tietoturvaansa. http://www.mcafee.com

McAfee, SiteAdvisor, IntruShield, Foundstone, VirusScan, Avert, Total Protection, AntiSpyware, Secure Content Management, ePolicy Orchestrator, Remediation Manager, Policy Auditor, Data Loss Prevention, Intrusion Prevention System ja Secure Internet Gateway ovat McAfee Inc.:n ja/tai sen tytäryhtiöiden tuotemerkkejä tai rekisteröityjä tuotemerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. McAfeen punainen väri tietoturvan yhteydessä on tunnusomainen McAfeen tuotteille. Kaikki muut rekisteröidyt tai rekisteröimättömät tuotemerkit ovat omistajiensa omaisuutta. © 2009 McAfee Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.