BenQ (www.benq.fi) tuo Suomen markkinoille LED-teknologiaa hyödyntävän miniprojektorin. BenQ GP1 Mini -videoprojektori on niin pienikokoinen, että se mahtuu jopa kämmenelle. Se sopii erinomaisesti matkakäyttöön ja tilanteisiin, joissa ei aikaisemmin videoprojektoria ole voitu edes käyttää. Sen lamputon LED-valotekniikka, sisäänrakennettu videota tukeva USB-liitäntä ja vain 640 gramman paino tekevät tästä miniprojektorista omassa sarjassaan ainutlaatuisen katselulaitteen. Siinä on runsaasti tarpeellisia ominaisuuksia kaikille käyttäjille. Lisäksi LED-teknologia tarjoaa perinteisiä projektorilamppuja selkeästi paremman kestävyyden ja käyttöiän.

benqgp1

BenQ GP1 -miniprojektorilla voidaan katsella esimerkiksi elokuvia ja valokuvia tai käyttää sitä pelikonsolin kumppanina. Sillä voidaan myös näyttää helposti sisältöä ulkoisilta kiintolevyiltä ja muistitikuilta, digikameroista, kannettavista tietokoneista, iPod/mp3-soittimista sekä iPhone-puhelimesta ja muista älypuhelimista. Sisäänrakennetun USB-liitännän ansiosta esimerkiksi matkoilla päivän tapahtumia on mukava käydä läpi hotellihuoneen seinälle heijastettavien kuvien muodossa.

Miniprojektorin kuvakoko on paljon suurempi kuin vastaavan hintaisella televisiolla. Lisäksi se on huomattavasti taloudellisempi, monipuolisempi ja helppokäyttöisempi. Paljon matkustavat liikemiehet voivat käyttää GP1-miniprojektoria tärkeiden esityksien näyttämiseen tapaamisissa, työpaikkahaastatteluissa tai vaikka kahvihuoneissa. Se on myös täydellinen laite vanhemmille tai teknisyyttä vierastaville käyttäjille, koska miniprojektori on heti käyttövalmis eikä vaadi toimiakseen tietokonetta.

BenQ GP1 -miniprojektorissa on pienikokoisten projektorien kokoluokassa erinomainen 100 ANSI-lumenin kirkkaus sekä tarkempi ja selkeämpi kuva. Se näyttää myös kattavasti koko värialueen ja sopii siten valokuvaajien, sisustussuunnittelijoiden ja muiden visuaalista työtä tekevien henkilöiden matkakäyttöön. Sen 2000:1 kontrastisuhde takaa terävän kuvanlaadun. Laite toimii sekä 4:3- että 16:9-kuvasuhteilla ja siinä on säädettävä digitaalinen zoom-toiminto. Valmiit esiasetukset tietokone- tai videokäyttöön säästävät käyttäjältä kuvan säätämisen vaivan ja nopeuttavat käyttöönottoa. Lisäksi automaattiset toisto-, keystone-korjaus- ja hakutoiminnot sekä seinän väritystä mukaileva värikorjaus nopeuttavat katselun aloittamista huomattavasti.

BenQ:lle ympäristöasiat ovat tärkeitä ja siksi suunnittelussa on tavoiteltu myös pientä virrankulutusta ja luontoystävällisyyttä. GP1-projektori kuluttaa vastaavan kokoisiin kilpailijoihinsa verrattuna jopa 30 prosenttia vähemmän virtaa. LED-lamppujen käyttöikä on uskomattomat yli 20 000 tuntia, joten hankintaväli on huomattavasti perinteisiä projektorilamppuja pidempi.

Runsaat liitäntämahdollisuudet, kuten VGA- ja komposiittiliitännät, USB-sisääntulo ja PC-äänien ulostulo tekevät projektorista yhteensopivan kaikkiin tilanteisiin. Laitteen sisäänrakennettu kaiutin luo välittömästi puhtaan digitaalisen äänimaailman. Laitteeseen on saatavana myös iPod/iPhone-telakointiasema.

BenQ GP1 Mini -projektori tulee myyntiin toukokuussa ja sen kuluttajahinta on 529 euroa (sis. ALV22%).

Lisätietoja ja testikappaleet
Harri Ekholm, BenQ Finland
Puhelin 040-5554800 tai harri.ekholm@benq.com

Lisätietoja ja tuotekuvia: http://benq.fi/products/Projector/index.cfm/product/1077

BenQ
BenQ Corporation on maailmanlaajuinen elektroniikkayritys, joka kehittää, valmistaa ja markkinoi alansa johtavia tietokonenäyttöjä, projektoreita, digitaalikameroita, tallennuslaitteita ja tietokoneiden oheislaitteita. Laajan tuotekehityksen ja kattavan tuotevalikoiman ansiosta BenQ pystyy vastaamaan yritysten ja kotikäyttäjien asettamiin korkeisiin vaatimuksiin. BenQ:lla on 14 000 työntekijää yli 40 maassa. Vuonna 2006 BenQ:n liikevaihto oli 6,2 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Lisätietoja: www.benq.com