Alun perin vajaa kaksi vuotta sitten ilmestynyt täysin kotimainen Satusaapas-mobiilisovellus on päässyt viidenteen osaansa, ja näin sovellusperhe sisältää nyt kaikkiaan 150 opettavaista tarinaa lapsille.

Satusaapas-mobiilisovelluksella voi kuunnella opettavaisia satuja ja samalla lukea niitä. Lasten satuhetkien lisäksi sovellus sopiikin mainiosti myös lukemisen opetteluun sekä Suomen kielen taidon edistämiseen. Satusaapas on tarkoitettu leikkikouluikäisille ja ala-asteen aloittaneille lapsille. Jokaisen sadun jälkeen on mahdollisuus keskustella tarinasta vanhempien kanssa valmiiden kysymysten pohjalta. Sovellusta saa myös käyttää varhaiskasvatuksessa ja alakoulujen opetuksessa.

”Joskus kirjailijat kokevat digitalisaation uhaksi perinteisille kirjoille, mutta itse en näe satusovellusta kirjojen kilpailijana”, kommentoi satukirjailija Päivi Tuulikki Koskela. ”Satusaapas on uudenlainen, lapsille luonteva reitti löytää lukuharrastuksen pariin.”

Satusaapas on helppokäyttöinen ja turvallinen pienillekin lapsille. Sadun voi arpoa nopeaan saduntarpeeseen yhdellä napautuksella. Hieman varttuneemmat voivat valita sovelluksen hakutoiminnolla sopivan sadun kuunneltavaksi nimen, aiheen tai opetuksen mukaan. Kuuntelija voi merkitä muistiin lempisatunsa ja koota saduista soittolistan, jonka yhteisajan näkee sitä rakennettaessa. Satusaapas myös muistaa mitkä sadut on jo kuunneltu.

Hinta ja saatavuus
Sadut ovat saatavana 30 sadun paketeissa viidessä osassa iOS- ja Android-älylaitteille App Store- ja Google Play -kauppapaikoista. iOS-laitteille voi halutessaan hankkia kaikki 150 satua kerralla myös yhtenä pakettina. Sovellukseen ei tarvitse maksaa kuukausimaksuja tai erillisiä liittymismaksuja eikä siinä ole mainoksia. Kuuntelija ei ole myöskään riippuvainen verkkoyhteyksistä, mikä lisää turvallisuutta ja on kätevää vaikkapa matkoilla. Satusaapasta voi myös kokeilla omalla laitteellaan ilmaisella viiden sadun kokeiluversiolla. Yhden 30 sadun paketin hinta on 5,99 euroa ja koko 150 sadun iOS-sovelluksen hinta on 24,99 euroa.

Lisätietoja
www.satusaapas.fi
https://youtu.be/UyfiY-gC7Ww (esittelyvideo)
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vh_loH1NcgBymm2NhlA?e=k4eamG (kuvia)

Satusaapas-tiimi
Päivi Tuulikki Koskela (entinen Honkakoski) on yksi tuotteliaimmista lastenkirjailijoista Suomessa. Hän kirjoitti Nukkumatin iltasatuihin sata satua vuonna 2010. Nämä luki televisiossa näyttelijä Susanna Haavisto, ja niitä kuultiin uusintoineen vuosina 2010-2013. Sen jälkeen Koskela on julkaissut 11 satukirjaa, joita on käännetty englanniksi, venäjäksi, kiinaksi, japaniksi ja saksaksi. Koskelan tunnetuin lastenkirja on tositapahtumiin nojautuva tarina oikeasta – ja ainoasta – suomalaisesta prinsessasta, Ebba Lavoniuksesta. Lisätietoja osoitteessa www.paivituulikkikoskela.fi.

Satusaapas-sovelluksen sadut on kirjoittanut Päivi Tuulikki Koskela. Sadut on lukenut kokenut sadunlukija, lauluntekijä Mikko Koskela. Studiomateriaalin on miksannut äänisuunnittelija Antti Haaranen. Sovelluksen satumaisen graafisen asun on loihtinut Pomenia-satumaailman luoja Petronella Grahn. Sovelluksen teknisen toteutuksen on tehnyt sovelluskehittäjä Jarkko Honkakoski.