PAN Vision Finland Oy (www.panvision.com) tuo markkinoille simulaatiopelin, jossa pelaaja ottaa työstettäväkseen kokonaisen maatilan eläimineen ja työkoneineen. Farming Simulator 2013:ssa riittää hevosvoimia.

fs2013

Kukapa ei olisi pikkupoikana haaveillut ison traktorin rattiin ponkaisemisesta? Myös ajatus oman maatilan omistamisesta ja pyörittämisestä on saattanut käydä aatoksissa vähän vanhemmalla iällä. Nyt siihen on mahdollisuus, eikä pelkkiin haaveisiin tarvitse tyytyä. Farming Simulator 2013 on monipuolinen simulaatiopeli, jossa pelaaja hallinnoi ja työstää kokonaista maatilaa.

Farming Simulator -pelisarja on tullut monelle tutuksi vuosien saatossa. Pelisarja onkin myynyt pelkästään Pohjoismaissa kymmeniä tuhansia kappaleita. Sarjan suosio perustuu yksinkertaiseen valttiin: mahdollisuuteen hallita ja muokata omaa maatilaansa, sekä olla oman itsensä herra.

Farming Simulator 2013:n tärkein ja keskeisin ominaisuus on uusiksi laitettu urapeli. Se keskittyy paitsi maatilan hallintaan, organisointiin ja johtamiseen, myös eläinten kasvattamiseen. Hallintaan kuuluvat paitsi maa-alueiden ja laitteiden hankinnat ja ylläpito, myös tilan muut raha-asiat.

Oman maatilan rakentamisen, viljelemisen ja karjankasvatuksen ohella oman tilan tuotoksia voidaan myydä. Tämä onkin jossain määrin välttämätöntä tilan ylläpidon ja laajentamisen kannalta. Uratilassa onkin monia valintoja tehtävissä, kuten mihin suuntaan omaa maatilaansa haluaa kehittää.

Pelin laitevalikoimaan kuuluu lukemattomia erilaisia työkoneita ja kulkuneuvoja, joita edustavat monet oikean elämän maatalous- ja työkoneista tutut merkit ja mallit. Näitä ovat muun muassa erilaiset traktorit, puimurit ja kylvökoneet. Mukana olevat aidot merkit tuovatkin mukaan realismia ja aitoutta. Erilaisia lisensoituja merkkejä on yli 20 ja mukana on reilut 30 erilaista maatalouskonetta.

Uusia ominaisuuksia ovat myös kaksi uutta kampanjapelityyppiä. Näissä pelaajat pääsevät tutustumaan sokerijuurikkaan viljelyyn ja perunantuotantoon. Näiden pelimuotojen ohella tuodaan mukaan yhdeksän uutta konetta ja välinettä.

Farming Simulator 2013 tuo mukanaan myös uusia eläimiä. Kanat ja lampaat tuovat lisävaihtoehtoja maatilojen laajentamiseen ja vaihtoehtoisia tapoja elinkeinon kartuttamiseen. Myös pelin kartta on kokenut uudistuksia pelisarjan aiempiin osiin nähden.

Monipuolisten yksinpelimuotojen rinnalla mukana on myös lähiverkossa ja internetin kautta pelattava moninpelitila. Se tekee maanviljelyksestä kertaheitolla hauskempaa, mutta myös haastavampaa. Moninpeliä voidaan pelata jopa kymmenen pelaajan kesken.

Farming Simulator -pelisarja tunnetaan myös monipuolisesta modi- eli lisäosakulttuurista, joten pelaajien tuottamaa materiaalia on lupa odottaa myös Farming Simulator 2013:lle.

Hinnat ja saatavuus
Farming Simulator 2013 julkaistaan Suomessa 25. lokakuuta PC-tietokoneille 29,90 euron kuluttajahintaan. Hinta sisältää 23 prosentin arvonlisäveron.

Farming Simulator 2013 ilmestyy myös PlayStation 3- ja Xbox 360 -pelikonsoleille keväällä 2013. Hinta varmistetaan myöhemmin.

Lisätietoja internetissä
www.panvision.com/pelit
www.farming-simulator.com

Lisätietoja ja testikappaleet
Visionist / Jerry Kurunen, 050 56 98 320, jerry@visionist.fi
PAN Vision / Niklas Von Schöneman, 010 843 8492, niklas.vonschoneman@panvision.com

PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen julkaisija ja jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit ja IT-oheislaitteet. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yli sadan henkilön yhtiönä PAN Visionilla on toimipisteet kaikissa Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Tukholmassa. Vuodesta 2001 PAN Visionin on omistanut KF-ryhmä, joka on merkittävä toimija vähittäismyynnin saralla pohjoismaisilla markkinoilla. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.