PAN Vision Finland Oy (www.panvision.com) tuo tänään myyntiin jännittävän toimintaseikkailun, joka yhdistää roolipelimäiset ominaisuudet jännittävään hiippailuun ja varasteluun.

Moni on saanut kokea kiihkeät taistelut, hiirenhiljaiset hiippailut ja kylmiä hermoja vaativat akrobatiatemput ihmishahmon silmin, mutta näitä persoonattomia ja sieluttomia hahmoja on nähty jo kyllästymiseen asti. On aika antaa estradi mestarivaras Styxille, joka ei tyydy olemaan vain yksi suippokorva muiden joukossa. Of Orcs and Men- ja Styx: Master of Shadows -peleistä tuttu peikkovoro on persoonallinen, sanavalmis ja neuvokas varas, jolla ei mene sormi suuhun vaarallisissakaan tilanteissa. Olipa kyse maagisten aarteiden haltuunotosta, huippusalaisten asioiden parempaan talteen sieppaamisesta tai yksioikoisesti ikävien vihollisten päiviltään päästämisestä, Styx on oikea vihernahka hommaan.

Edellisen seikkailunsa jälkeen Styx on saanut uuden toimeksiannon yllättävältä taholta. Tämä vie hänet synkhaltioiden hallitsemaan Korrangarin pahamaineiseen kaupunkiin, jonne jo sisäänpääsy on haaste sinänsä. Taidokkaalle ja hyvin varustellulle peikkovarkaalle moinen on tietenkin vain pelkkä hidaste, mutta todellinen uhka on vasta edessä. Pian Styx huomaakin olevansa sekaantunut johonkin paljon suurempaan ja vaarallisempaan. Johonkin sellaiseen, jonka kohdalla tavallinen kuolevainen luovuttaisi suosiolla. Styx ei kuitenkaan ole mikä tahansa antisankari.

Synkkään fantasiamaailmaan sijoittuva Styx: Shards of Darkness vie pelaajansa vertaansa vailla olevaan seikkailuun täynnä juonittelua ja valtataisteluita – sekä tietenkin varastelua, salamurhia ja vihollisten jymäyttämistä. Pelissä yhdistyvät hiippailupelien vaivihkaiset toimintatavat roolipelimäiseen hahmonkehitykseen.

Vaikka Styx onkin taitava käyttämään erilaisia varusteita, harhautuksia ja aseita, hän ei ole taistelija. Jopa yksittäiset taistelut voivat olla kuolettavia, sillä pienikokoisen peikkovarkaan voimat eivät vedä vertoja isokokoisille ihmisille, haltioille ja erilaisille hirvityksille. Sen sijaan neuvokas varusteiden hyödyntäminen, harhautusten luominen ja ansojen virittäminen ovat avainasemassa tehtävien suorittamisessa. Eikä tule unohtaa Styxin ainutlaatuista tapaa kloonata itseään!

Aiemmista osista tutut piirteet ovat vahvasti mukana tuomassa tuttuuden tunnetta, mutta viholliset, ympäristöt ja haasteet ovat uusia ja ennennäkemättömiä. Styxin omaleimaisuutta nostetaan esille myös ironisella huumorilla, josta löytyykin paljon hauskoja viitteitä populaarikulttuurin puolelle. Pelin taktiset haasteet, jännittävät taistelut, persoonallinen lähestymistapa ja huumori ovat kaikki keskeisessä roolissa tekemässä Styxistä ja häntä ympäröivästä maailmasta ihastuttavaa fantasiakokemusta.

Lopullisen silauksen pelille antavat sen graafinen ilme sekä pelin täyteläinen ja yksityiskohtainen äänimaailma. Yksinpelin lisäksi Styx: Shards of Darkness tarjoaa koukuttavan moninpelikokemuksen, jossa pelin tehtäviä on mahdollista suorittaa yhteistyömuodossa. Tämä tuo aivan uudenlaisia ratkaisumahdollisuuksia niin pelin taisteluihin kuin muihinkin haasteisiin.

Styx: Shards of Darkness julkaistaan sekä PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille että PC-tietokoneille 14. maaliskuuta 2017. Pelin ikäraja on PEGI 16.

Lisätietoja internetissä
www.styx-game.com
www.panvision.com/pelit
https://youtu.be/j-wuT9O6d_c (julkaisutraileri)
http://bit.ly/2lCeOYb (pelikuvia)

PAN Vision
PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Göteborgissa. Vuodesta 2001 PAN Visionin on omistanut KF-ryhmä, joka on merkittävä toimija vähittäismyynnin saralla pohjoismaisilla markkinoilla. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.