Maailman johtava oheislaitteiden valmistaja Logitech julkisti ensimmäiset työkäyttöön tarkoitetut mekaaniset MX-näppäimistöt sekä näiden rinnalla toimivan huippunopean ergohiiren.

Perinteisesti huippuluokan kirjoitustuntumaa tarjoavia mekaanisia näppäinkytkimiä on nähty erilaisissa pelinäppäimistössä. Ne ovat kuitenkin etenkin avotoimistossa ja vastaavissa työympäristöissä turhan meluisia. Nyt Logitech on yhdistänyt toisiinsa matalaprofiilisen näppäimistömuotoilun, langattomuuden ja korkealaatuiset mekaaniset näppäinkytkimet äänettömyydestä tinkimättä. Näin näppäimistöt tarjoavat ensiluokkaista käytettävyyttä ja laatua tuottavuutta kohentavalla tavalla. Kokonaisuus on viimeistelty monipuolisella räätälöitävyydellä.

”Alati kasvava yhteisö ohjelmistokehittäjiä innostui mekaanisista näppäimistöistä juuri pelaamisen kautta. Nyt nämä samat tekijät haluavat nauttia ensiluokkaisesta tarkkuudesta ja hallittavuudesta myös työnsä äärellä”, kommentoi Logitechin MX-tuotepäällikkö Tolya Polyanker. ”MX Mechanical -malleissa yhdistyvät toisiinsa kahden erilaisen näppäimistötyylin parhaat puolet. Logitechin pelinäppäimistöjen mekaaniset kytkimet ja MX Master Series -tuotteiden korkealuokkainen käytettävyys.”

Täysikokoinen Logitech MX Mechanical ja pienempi MX Mechanical Mini tarjoavat matalaprofiilisen näppäimistömuotoilun. Kumpikin hyödyntää mekaanisia kytkimiä, joita on kolmea eri vaihtoehtoa. Ruskeita kytkimiä käyttävä Quiet-malli on malliston hiljaisin, kun taas sinisten kytkimien Clicky-malli tarjoaa terhakkaamman painallusvasteen. Näiden kahden mallin välissä on punaisten kytkimien Linear-malli. Kahdella eri värillä sävytetyt näppäimistöhatut on helppo havaita myös ääreisnäöllä, mikä helpottaa sormien sijoittumista kohdilleen.

Näppäimistöissä on myös älykäs taustavalaistus, joka osaa aktivoitua ympäristön valaistuksen mukaan. Kirkkaassa ympäristössä valaistus sammuu automaattisesti, mikä pidentää akkukestoa. Erilaisia valaistusasetuksia on kuusi, joista käyttäjä voi helposti valita itselleen sopivimman vaihtoehdon.

Mekaanisten MX-näppäimistöjen kumppaniksi sopii uusittu Logitech MX Master 3S -ergohiiri. Sen lähes äänettömät kytkimet ovat jopa 90 prosenttia hiljaisempia kuin aiemmassa MX Master 3 -hiiressä. Lisäksi hiiressä on äärimmäisen tarkka optinen anturi (8 000 DPI), joten pienimmätkin liikkeet hoituvat täsmällisesti. Korkealaatuisen anturin ansiosta hiirtä voidaan käyttää lähes millä tahansa alustalla, kuten esimerkiksi lasipöydällä.

Hiiressä on myös äärimmäisen nopea elektromagneettinen MagSpeed-vieritystoiminto, joka kykenee jopa tuhannen rivin sekuntinopeuteen. Näin suuretkin työtiedostot tai verkkosivut on nopea selata läpi. Vierityspainikkeessa on myös kätevä sivuttaissuuntainen vieritystoiminto. Kokonaisuuden kruunaa miellyttävä ja ergonominen muotoilu.

Sekä mekaanisia MX-näppäimistöjä että MX Master 3S -hiirtä voidaan helposti räätälöidä Logi Options+ -ohjelmistolla. Sen avulla voidaan tehdä näppäimistömäärityksiä sekä muokata oheislaitteiden asetuksia, kuten esimerkiksi taustavalon toiminallisuutta. Kaikissa kolmessa tuotteessa on langaton Logi Bolt -vastaanotin, joka toimii luotettavasti kaikenlaisissa ympäristöissä. MX-oheislaitteet ovat yhteensopivia Windows-, macOS-, iPadOS-, Android-, Chrome OS-, ja Linux-käyttöjärjestelmien kanssa.

Näppäimistöissä ja hiiressä on yhdysrakenteinen ladattava akku, joka voidaan helposti ladata mukana tulevalla USB-C-johdolla.

Logitech-tuotteet on suunniteltu tarjoamaan laadukkaita ja toimivia ratkaisuja vastuullisella kestävän kehityksen periaatteella ja mahdollisimman pienellä hiilijalanjäljellä. Kierrätysmuovin prosenttiosuus vaihtelee tuotteissa mallin ja värin mukaan. MX Mechanical- ja MX Mechanical Mini -näppäimistöissä kierrätysmuovin osuudet ovat 45 ja 47 prosenttia. Lisäksi näppäimistöjen metalliosat on valmistettu alhaisen hiilipitoisuuden alumiinista ja valmistettu uusiutuvalla energialla. Myös MX Master 3S -hiiren muoviosat on valmistettu osin kierrätysmuovista, sillä grafiitinmustan mallin kohdalla osuus on 27 prosenttia ja vaaleanharmaan kohdalla 22 prosenttia. Kaikki Logitech-tuotteet ovat myös hiilineutraaleja. Logitech hyvittää hiilijalanjälkensä tukemalla metsien istuttamista, käyttämällä kierrätysmateriaaleja ja tukemalla hiilipäästöjä vähentäviä yhteisöjä.

Hinta ja saatavuus
Logitech MX Mechanical, Logitech MX Mechanical Mini ja Logitech MX Master 3S tulevat myyntiin toukokuun aikana 179, 159 ja 129 euron kuluttajahinnoin. Kaikki hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
www.logitech.com/fi-fi/products/keyboards/mx-mechanical.html
www.logitech.com/fi-fi/products/mice/mx-master-3s.html
https://youtu.be/8FhHRAjcMX0 (esittelyvideo)
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_viJ8vEdhb6Ih_rR2Cvw?e=F5YtjN (kuvia)

Tukkurit
ALSO Finland, puh: 03 213 6100, www.also.fi
Despec Finland, puh: 09 827 53 00, www.despec.fi
Ingram Micro, puh: 09 887 4000, www.ingrammicro.fi
Tech Data Finland, puh: 0201 55 3636, www.techdata.fi

Logitech
Logitechin suunnittelemat tuotteet ovat läsnä ihmisten päivittäisessä elämässä. Ne yhdistävät käyttäjänsä moniin heille merkittäviin digitaalisiin kokemuksiin. Logitech aloitti yli 35 vuotta sitten ihmisten tuomisen lähemmäs toisiaan tietokoneiden avulla. Nyt Logitech on usean tuotemerkin yhtiö, joka yhdistää ihmisiä musiikin, pelaamisen, videoiden ja tietotekniikan keinoin. Logitechin tuotemerkkejä ovat Logitech, Ultimate Ears, Jaybird, Blue Microphones, Logitech G ja ASTRO Gaming. Logitech International on perustettu vuonna 1981 ja sen pääkonttori sijaitsee Sveitsin Lausannessa. Yhtiö on pörssilistattu SIX Swiss Exchangessa (LOGN) ja Nasdaq Global Select Marketissa (LOGI).  Lisätietoa Logitechista osoitteessa www.logitech.com.