Boston Group tuo myyntiin uudenlaisen kaksipuolisen ja kätevästi kannettavan EcoFlow 220W -aurinkopaneelin.

EcoFlow 220W -aurinkopaneeli on kaksipuolinen. Sen etupuoli tuottaa auringonvalosta sähköä 220 watin teholla ja takapuolen kennosto tuottaa sähköä enintään 155 watin teholla. Mikäli paneelin takana on heijastavaa pinta, kuten kirkas peili- tai peltitaso, se voi kerätä energiaa jopa 80 prosenttia enemmän kuin normaali 220 watin aurinkopaneeli. Ilman heijastavaa taustapintaa takakennosto kerää ympäristöstä valoa noin 25 prosenttia yksipuolista paneelia enemmän.

EcoFlow 220W -aurinkopaneeli on tehty ohuesta karkaistusta lasista. Näin se on jopa viisi kertaa kovempaa kuin muut vastaavat aurinkopaneelit. Se kestää myös kuumuutta jopa 148 celcius-asteeseen saakka. Avattuna paneelin mitat ovat 183 x 82 x 2,5 senttimetriä ja kokoon taitettuna vaivaiset 50 x 82 x 3,2 senttimetriä. Paneeli painaa vain 9,5 kilogrammaa.

Eri kokoisia EcoFlow-aurinkopaneeleita monenlaisiin tarpeisiin
Kannettavat EcoFlow-aurinkopaneelit tarjoavat luonnollista ja uusiutuvaa energiaa helpossa muodossa eikä fossiilisia ja saastuttavia energianlähteitä tarvita. Kätevästi kasaan taittuvat aurinkopaneelit kulkevat vaivatta mukana vaikkapa autossa tai veneessä. Myös käyttöönotto on helppoa ja nopeaa, sillä paneelin avaaminen ja kaapeleiden kytkeminen onnistuu muutamassa sekunnissa. Näin aurinkoenergiasta saadaan irti mahdollisimman paljon pienellä vaivalla.

EcoFlow-aurinkopaneelit ovat pöly- ja vesisuojattuja IP67- tai IP68 -standardin mukaisesti mallista riippuen eli ne sopivat ulkokäyttöön lähes kaikissa sääolosuhteissa. Ne kestävät niin pakkasia, helteitä (-20–85 °C) kuin tuultakin. Koska aurinkopaneelit ovat kevytrakenteisia, niiden käyttö esimerkiksi kesämökillä, veneellä tai leirintäalueella on vaivatonta. Aurinkopaneelin paras käyttökulma löytyy helposti säädettävän jalustan ja EcoFlow-puhelinsovelluksen avulla, kun paneelia käytetään yhdessä EcoFlow-latausaseman kanssa. Paneelin suuntaaminen kohti aurinkoa onnistuu myös silmämääräisesti, sillä edes 20 asteen poikkeama optimaalisesta kulmasta ei vielä juurikaan vaikuta lataustehoon.

EcoFlow-aurinkopaneeleilla voidaan tuoda virtaa suoraan sähkölaitteisiin tai ladata kannettavia lisäakkuja. Esimerkiksi iPhone 13 -älypuhelin kuluttaa sähköä noin 12 wattia, joten täydellä auringonpaisteella edullinenkin paneeli voisi teoriassa ladata jopa kahdeksaa puhelinta yhtä aikaa. Vaihtoehtoisesti mökillä pienikin aurinkopaneeli voi tarjota tarvittavan sähkön kannettavalle tietokoneelle ja nykyaikaiselle mökkitelevisiolle.

Mikäli sähköntarve on suuri, EcoFlow-aurinkopaneeleita voidaan myös ketjuttaa toisiinsa, jolloin talteen otettu energiamäärä kasvaa. Eniten hyötyä aurinkopaneeleista saa yhdistämällä ne EcoFlow-latausasemaan, johon energiaa voidaan varastoida tulevaa käyttöä varten. Tämä mahdollistaa älykkään energiansäätelyn, joka takaa tasaisen energiantuotannon käytön tarpeen mukaan. Lisäksi latausasemasta voidaan ottaa virtaa yhtäaikaisesti moneen eri laitteeseen.

EcoFlow-aurinkopaneelit kykenevät mallista riippuen 21–23 prosentin energiatehokkuuteen laadukkaiden yksikiteisten aurinkokennojen ansiosta. Suomessa erityisesti kesäaikana huhtikuusta syyskuuhun aurinkopaneelit ovat erittäin varteenotettavia energianlähteitä. Suomen pohjoinen sijainti voi kuitenkin toisinaan aiheuttaa noin parinkymmenen prosentin tehohäviön säätiloista riippuen.

EcoFlow-aurinkopaneeleita on saatavana uuden 220 watin mallin lisäksi kolmessa muussakin koossa. Kaikissa malleissa käytetään aurinkopaneelien yleistä MC4-liitäntää, mikä takaa monipuoliset käyttömahdollisuudet erilaisten sähkölaitteiden kanssa. Mukana tulevan MC4/XT60-kaapelin kanssa paneelin voi kytkeä suoraan EcoFlow-latausasemaan ja erikseen hankittavan MC4-USB-C-kaapelin kanssa aurinkopaneelilla voi ladata usb-liitäntäisiä laitteita suoraankin.

Malliston kevyin ja pienitehoisin EcoFlow 110W -aurinkopaneeli tarjoaa täydessä auringonpaisteessa 110 watin sähkötehon. Avattuna paneelin mitat ovat 158 × 51,4 × 2,4 senttimetriä ja kokoon taitettuna vaivaiset 42 × 51,4 × 3,5 senttimetriä. Paneeli painaa vain kuusi kilogrammaa. Keskikokoinen EcoFlow 160W -aurinkopaneeli tarjoaa täydessä auringonpaisteessa jopa 160 watin sähkötehon. Paneelin mitat ovat avattuna 157 x 68 x 2,4 senttimetriä ja kokoon taitettuna vain 42 x 68 x 3,5 senttimetriä. Painoa paneelilla on tukijalustan kanssa seitsemän kilogrammaa.

Malliston tehojuhta on EcoFlow 400W -aurinkopaneeli, joka tarjoaa täydessä auringonpaisteessa peräti 400 watin sähkötehon. Se on yksi markkinoiden tehokkaimmista kannettavista aurinkopaneeleista. Se kykenee jopa 22,4 prosentin tehokkuuteen. Mitoiltaan se on avattuna 236,5 x 105,8 x 2,4 senttimetriä ja kokoon taitettuna 62 x 105,8 x 4,2 senttimetriä. Paneeli painaa jalustoineen 15,5 kilogrammaa.

Hinta ja saatavuus
EcoFlow 220W -aurinkopaneeli tulee saataville kesäkuussa 599 euron kuluttajahintaan. Aiemmat EcoFlow 110W-, EcoFlow 160W- ja EcoFlow 400W -aurinkopaneelit ovat saatavana 349, 399 ja 1 099 euron kuluttajahintoihin. Saatavana olevien EcoFlow-latausasemien tehot vaihtelevat 300 ja 3 600 watin välillä. Niiden suositushinnat vaihtelevat 329 ja 3 799 euron välillä. Hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
https://www.vempaimet.fi/ecoflow/
www.boston.fi
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_viJ9UUo0Q2toBREc6mA?e=4enQ98 (EcoFlow 220W -kuvia)
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vhNBQUWFLIlp5hV1N9A?e=nQuQ7f (Muita EcoFlow -kuvia)

EcoFlow
EcoFlow on perustettu vuonna 2017. Yrityksen tavoitteena on suunnitella ja luoda älykkäitä ja tehokkaita energian varastointiin liittyviä tuotteita. Näin se antaa ihmisille ja yhteisöille mahdollisuuden kannettavaan, puhtaaseen ja luotettavaan sähkönsyöttöön kaikkialla. Lisätietoja osoitteessa www.ecoflow.com.

Boston Group

Boston Group on yksi suurimmista Pohjoismaissa toimivista tietotekniikan ja kulutuselektroniikan jakelijoista. Boston etsii aktiivisesti uusia innovatiivisia tuotteita jälleenmyyntiin pohjoismaisille markkinoille. Bostonin liikevaihto on noin 70 miljoonaa euroa vuodessa ja se toimii Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Boston on perustettu jo vuonna 1990, ollen näin yksi vanhimmista it-alan maahantuojista. Suomen tytäryhtiö perustettiin syksyllä 2015. Lisätietoja osoitteessa www.boston.fi.