Maailman johtava oheislaitteiden valmistaja, Logitech (www.logitech.fi) on julkaissut vallankumouksellisen langattoman näppäimistön, joka saa käyttöjännitteensä valokennosta ja toimii kolme kuukautta täydellisessä pimeydessä.

k750

Logitech Wireless Solar Keyboard K750 on langaton ja huippuohut tyylinäppäimistö, joka lataa itseään valokennon avulla myös sisätiloissa. Näppäimistö ei siis tarvitse enää minkäänlaisia vaihdettavia paristoja tai akkuja latauskaapeleineen. Käyttäjä voi seurata näppäimistön mukana tulevalla sovelluksella milloin näppäimistö saa riittävästi valoa latautuakseen ja paljonko latausta on jäljellä.

”Näppäimistö on edelleen paras syöttölaite sähköpostien ja pikaviestien kirjoittamiseen, Facebook-sivujen päivittämiseen tai vaikkapa blogikirjoituksiin vastaamiseen. Logitech Wireless Solar Keyboard K750 on näppäimistöteknologian seuraava uusi innovaatio”, sanoo Logitechin Suomen maajohtaja Iikka Buss. ”Vaikka uusi näppäimistö saa käyttöjännitteensä valokennosta, niin se toimii täydellisessä pimeydessä jopa kolme kuukautta. Se rasittaa muutenkin vähemmän luontoa, koska näppäimistö kuluttaa viisi kertaa vähemmän sähköä kuin aiemmat näppäimistöt. Lisäksi näppäimistössä ei käytetä lainkaan pvc-muovia ja sen paketointi on tehty kokonaan kierrätetystä materiaalista.”

Logitech ei ole kuitenkaan tyytynyt tarjoamaan vain uutta ratkaisua käyttöjännitteen syöttöön, vaan uusi näppäimistö on myös erittäin ohut ja tyylikäs. Vain 7,5 millimetrin paksuisessa näppäimistössä on pyöristetyt reunat ja erittäin matala profiili. Näppäimistöä on ilo käyttää ja siitä on mukava pitää kiinni.

Logitech Incurve -näppäimissä on sormenpäille sopiva kovera muotoilu. Pehmeät ja pyöristetyt näppäimien reunat tekevät sormien liukumisen helpoksi näppäimeltä toiselle. Myös näppäinmerkinnät ovat erittäin kestäviä eivätkä kulu kovassakaan käytössä.

Logitech K750 hyödyntää pikkuruista Unifying-vastaanotinta, jota useat Logitechin näppäimistöt ja hiiret käyttävät. Se on niin pieni, että sen voi pitää kiinni tietokoneen usb-liitännässä koko ajan. Näin eri laitteita voi käyttää vaikka kotona ja toimistossa yhdellä ja samalla vastaanottimella. Logitechin kehittynyt 2.4 gigahertsin langaton teknologia lähettää informaatiota nopeammin ja yhteyden viive on aiempaa lyhyempi.

Saatavuus ja hinnoittelu
Logitech Wireless Solar Keyboard K750 tulee saataville tammikuussa 2011. Sen kuluttajahinta on 79 euroa. Hinta sisältää arvonlisäveron 23%.

Lisätietoja Internetissä:
http://www.logitech.com/en-roeu/keyboards/keyboard/devices/k750-keyboard
http://blog.logitech.com/2010/11/01/logitechs-latest-innovation-a-wireless-keyboard-powered-by-light/ (video)

Lisätietoja
Visionist / Jiri Koivuniemi, puh: 040-837 8097, jiri@visionist.fi
Logitech Finland / Iikka Buss, puh: 040-7231102, iikka_buss@eu.logitech.com

Tukkurit
ALSO Finland, puh: 03-213 6100, www.also.fi
PAN Vision Finland, puh: 010 843 8400, www.panvision.com
Tech Data Finland, puh: 0201 553636, www.techdata.fi

Logitech
Logitech on maailman johtava tietokoneiden ja kodin viihdelaitteiden oheislaitteiden valmistaja. Sen valikoimaan kuuluvat tietokoneiden näppäimistöt ja hiiret, Internet-kommunikointiin sopivat laitteet, digitaaliset musiikkituotteet, ohjelmoitavat kaukosäätimet, peliohjaimet ja langattomat tuotteet. Logitech International on perustettu Sveitsissä vuonna 1981. www.logitech.com