Tietokoneisiin ja internetiin liitettävien digitaalisten viihdetuotteiden maailmanlaajuinen markkinajohtaja, Creative Labs (www.creative.com) julkisti Android-pohjaisen ZiiO-viihdetabletin, jonka äänentoiston laatu on vailla vertaa.

ziiogroup

Creative ZiiO -viihdetabletti on maailman ensimmäinen apt-X-äänentoistolla varustettu Android-tablettilaite. Tehokas ja pieniviiveinen apt-X-äänikoodekki ja Creativen oma X-Fi-äänenparannusteknologia takaavat huippuluokan langallisen ja langattoman äänentoiston. Creative ZiiO -viihdetabletti on myös maailman ensimmäinen tablettilaite, joka käyttää Creativen itse kehittämää ZMS-08-prosessoria. Se mahdollistaa huipputehokkaan mediakokemuksen uuden sukupolven viihdelaitteisiin.

Creative ZiiO -viihdetabletilla voi käyttää myös kaikkia Android-käyttöjärjestelmän mahdollisuuksia, kuten surffata internetissä, käsitellä sähköpostia, katsella elokuvia tai valokuvia, kuunnella musiikkia, lukea sähköisiä lehtiä tai kirjoja ja pelata lukemattomia saatavilla olevia pelejä. Laitteeseen voi myös ladata Android-pohjaisia lisäsovelluksia internetin ja ZiiStoren kymmenien tuhansien sovellusten valikoimista.

Creative ZiiO on saatavana 7 tai 10 tuuman kosketusnäytöllä ja 8 tai 16 gigatavun muistikapasiteetilla. Laitteessa on päivitettävissä oleva Android 2.1 -käyttöjärjestelmä ja Pure Android Audio -äänisovellus, jolla voi hallita yhdellä kosketuksella viihdetabletin ääniominaisuuksia. Creative ZiiO on erityisesti suunniteltu langatonta äänentoistoa silmällä pitäen. Langaton Bluetooth-äänentoisto, apt-X-äänikoodekki, X-Fi-äänenparannusteknologia ja tuki häviöttömälle ääniformaatille mahdollistavat kaikkien äänien toistamisen huippulaatuisena oli käytössä sitten langattomat kaiuttimet tai kuulokkeet. Creative julkaisi erillisessä tiedotteessa myös langattomat ZiiSound T6 -kaiuttimet ja langattomat Creative WP-300 -kuulokkeet.

”Creative on ainoa valmistaja maailmassa, joka tarjoaa täydellisen valikoiman langattomia äänituotteita yksiosaisista kaiuttimista monikanavakaiuttimiiin, kuulokkeisiin, tietokoneen äänentoistoratkaisuihin ja kannettaviin mediatoistimiin. Niillä voi täyttää koko kodin laadukkaalla ääniviihteellä kaapelisotkun sijaan”, sanoo Creativen myynnistä Suomessa vastaava Mika Sevón.

Creative Ziio -viihdetabletissa on myös sisäinen videokamera, mikrofoni ja stereokaiuttimet. Kaikenlainen tiedonsiirto on helppoa langattomien Bluetooth- ja WLAN-yhteyksien kautta tai laitteen muistikorttipaikan avulla. HD-tason kuvamateriaalin voi siirtää televisioon HDMI-liitännän kautta.

Creative Ziio -viihdetabletissa on monipuolinen ääni-, video- ja kuvatiedostojen tuki. Tuettuja mediatiedostoja ovat MP3, AAC, WMA9, FLAC, OGG, ADPCM, MIDI, WAV, Audible 4, H.264, MPEG4, WMV9, MJPEG, MOV, AVI, MKV, JPG, BMP ja PNG. Laite kykenee toistamaan yhdellä akun latauksella jopa 25 tuntia musiikkia tai 5 tuntia videota.

Hinta ja saatavuus
Creative ZiiO -viihdetabletti on saatavana joulukuussa 2010 ja tuotevalikoiman arvonlisäverolliset kuluttajahinnat ovat:

ZiiO 7” Pure Wireless Entertainment Tablet 8GB white, 249 €
ZiiO 7” Pure Wireless Entertainment Tablet 16GB white, 269 €
ZiiO 10” Pure Wireless Entertainment Tablet 8GB black, 299 €
ZiiO 10” Pure Wireless Entertainment Tablet 16GB black, 319 €
ZiiO nahkasuojus, 39 €
ZiiO Stylus (3-in-1), 19 €
ZiiO näyttösuoja, 9,90 €
ZiiO yleisvirtalähde, 39 €

Lisätietoja osoitteesta: http://www.creative.com/purewirelessentertainment/

Creative Labsin tukkurit
ALSO Finland Oy, www.also.fi
PAN Vision Finland Oy, www.panvision.com

Creative Labs
Creative Labs on PC-käyttäjien digitaalisten viihdetuotteiden maailmanlaajuinen markkinajohtaja. Yhtiö on erityisen tunnettu Sound Blaster® -äänikorteistaan sekä multimediavallankumouksen aloittamisesta. Nykyisin Creative vie eteenpäin digitaalista PC-pohjaista viihdettä palkituilla tuotteilla, kuten ZEN MP3-soittimet. Creativen innovatiiviset laitteet, omat teknologiat, sovellukset sekä palvelut hyödyntävät Internetiä ja antavat kuluttajille mahdollisuuden kokea korkealaatuista digitaalista viihdettä milloin ja missä tahansa. www.creative.com